Saturday, November 6, 2010

Rupa rupanya Nik Aziz masih belum kebah demam ‘Galasmania’ hari Khamis yang lalu.Nik Aziz juga masih belum dapat melupakan mimpi ngeri sehingga meracau akibat terkena KuLiPhobia.
Fikiran beliau makin bercelaru apabila melihat buah buahan limau sehingga terpekik memanggil nama ADUN Galas dari BN, YB Abdul Aziz Yusoff … “Aziz Limau … Aziz Limau … Menate Limau Mu … Arrrgh !”

Nik Aziz perlu berfikir dengan pantas, apa alasan yang perlu dibuat untuk menutup kemaluan PAS yang begitu besar di kala ini. Fikir punya fikir ... Nik Aziz sudah mendapat ilham untuk membuat spin.
”BN berdosa sampai akhirat sebab ugut pengundi dan bagi sogokan. Saya pelik sebab ada satu Menteri kata BN akan menang besar masa tengok TV, sebelum pengundian. BN kena tanggung dosa ni ... ada benda dia buat ni” bebel Nik Aziz.
Lega hati Nik Aziz sebab berjaya membuat spin dan alasan mengapa PAS tewas beruk di Galas. Mursidul Am PAS ini sudah malu kerana ’bala tentera’ yang diimpot dari luar semasa pengundian dilakukan menjadi ’bala dari Allah’.
Baru bermula proses pengundian, penyangak penyangak PAS sudah membuat onar dan menjadi samseng jalanan.
Tidak cukup dengan acara memaki hamun, para penyangak PAS mula merempuh kawasan penyokong BN untuk bertumbuk dan bergaduh.
Ingatkan para penyangak PAS hanyalah dari kaum lelaki, rupa rupanya ada juga penyangak PAS dari kaum hawa. Bawa bendera kayu dihentaknya di kepala kaum hawa BN. Boleh tahan juga samseng kaum hawa PAS!
Nik Aiz sudah terlepas cakap… Nik Aziz pegang kepalanya kuat, berdenyut denyut bila memikirkan kesilapan yang telah dilakukan tempoh hari.

Baru dia teringat apabila beliau dan juak juaknya lakukan di Gua Musang! Dia tersilap kerana membawa bersama Peliwat Tegar dan Khalifah ’Belum Potong Anu’ Guan Eng untuk turun berceramah.

Bukan Nik Aziz tak tahu ... kedua dua lahabau ni sudah tidak boleh dibawa bersama untuk berceramah, silap strategi ! Lahabau No.1 ada kes liwat, Lahabau No. 2 menindas orang Melayu di Pulau Pinang.

Dalam cerdik, banyak juga bodohnya Nik Aziz ni. Nik Aziz baru sedar dengan kesilapan dan kekhilafannya semasa berkempen di Galas.

Nik Aziz teringat bagaimana partinya menipu dan menyamun tanah orang asli di Pos Brooke.
Nik Aziz baru teringat rupanya dia bagi sijil aje, tak bagi geran tanah (sijil tipu pulak tu !)
NiK Aziz teringat bagaimana licinnya tanah di tarah di Lojing.
Nik Aziz tersilap upah ‘junior reporter’ dari Malaysiakini untuk spin wang sogokan di BN Command center.
Nik Aziz terlupa ada kaum Muslimah PAS dah masuk UMNO. Adus …. Dah Jatuh Kafir Muslimah muslimah ni!
Nik Aziz teringat kembali ‘flyers bodoh’ PAS nak tipu penduduk setempat.
Nik Aziz teringat kembali orang kanannya cuba menyogok pengundi untuk balik mengundi.
Nik Aziz teingat yang dia bukan 'Sultan Kelantan', tapi buat orang asli duduk mengadap macam dia Sultan Kelantan.
Nik Aziz teringat bagaimana dia ter’rasuah’ orang asli di Kampung Sandrop.
Nik Aziz menyesal … dia telah terlepas cakap semasa memberi kuliah pagi di pejabat Pejabat Perhubungan PAS Negeri. Nik Aziz terlupa perbuatannya dan juak juaknya di Galas tempoh hari. Nik Aziz kembali termenung.

Tiba tiba beliau meracau kembali … terpekik terlolong bila melihat buah limau … lantas teringat wajah handsome YB Abdul Aziz Yusoff.Kesian Nik Aziz … Nik Aziz tidak mampu melupakan kekecewaan parti PAS yang tewas dan tersembam di tapak kaki Barisan Nasional.

Beliau masih belum dapat menerima Qada’ dan Qadar dari Allah Taala.


Sumber sahih:
http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=1106&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_05.htmMELAYU ATAS PAGAR

1 comments:

Anonymous said...

yg wanita umno tendang muslimat pas tu dulu,xmau cte ke??aku ada kat situ la..dasar munafiq