Tuesday, November 2, 2010


Inilah strategi Anwar Ibrahim. Da tak boleh tahan da. Nak juga kuasai Kerajaan. Sampaikan Setiausaha Negara Amerika Syarikat, Hillary Clinton nak datang Malaysia buat lawatan rasmi pun, Anwar kemaruk nak jumpa dia. Apa yang nak dibincangkan tak tahu lah. Berlagak macam Ketua Negara lah.

Padahal Ahli Dewan Perwakilan Amerika Syarikat dari California Chuck DeVore menasihati Clinton supaya tidak menemui Anwar dalam lawatan rasminya. Tapi Anwar tak kira, sangap nak jumpa Hillary. Apa sebenarnya misi Anwar untuk menemui isteri bekas Presiden US ni?

Adakah Anwar ingin membincangkan isu kes liwatnya yang kini seperti tidak dapat dielakkan lagi. Penangguhan demi penangguhan atas pelbagai alasan dari pihak Peguambela. Adakah Anwar ingin menggunakan Hillary sebagai kambing hitam untuk membela beliau. Sebab Presiden US, Barrack Obama dikatakan tidak suka Ketua Umum PKR ini.

Anwar, sudahlah. Sebagai seorang Ketua Pembangkang, dia tak boleh bersikap lagak mengalahkan Perdana Menteri Malaysia. Berkenaan kes liwat beliau, kenapa mesti hendak meminta sokongan pihak luar. Takut sangat seolah-olah memang beliau melakukannya?

Sebelum ini dipujuk rayu Kerajaan Australia. Akhirnya, Pengerusi Jawatankuasa Kecil bagi Hal Ehwal Luar Parlimen Australia, Michael Danby, seorang berbangsa Yahudi dan pejuang Gay/Lesbian lantang bersuara mempertikai kes liwat Anwar. Sehingga mampu mengetuai 5o Ahli Parlimen Australia untuk mendesak agar kes liwat Anwar digugurkan.


TAK DAPAT BAYANGKAN BILA ANWAR JADI PM. HANCUR NEGARA !!
JANGAN JADI PENGKHIANAT NEGARA !!!Post by... Melayu CinDia

4 comments:

Anonymous said...

TAK PAYAH BAYANGKAN DULU APA AKAN JADI BILA ANWAR JADI PM NANTI. BENDA BELUM BERLAKU LAGI.

HADAPI SEKARANG .... APA AKAN BERLAKU. ROSMAH DAN NAJIB MEROMPAK DUIT RAKYAT. NAJIB DI JADIKAN KUDA TUNGGANGAN ROSMAH. ROSMAH MULA TUNJUK TARING PADA NAJIB DAN AHLI2 UMNO.

BAYANGKAN APA AKAN JADI BILA ROSMAH RAMPAS KUASA DARI NAJIB DAYUS A/L TAKUT BINI KETIKA INI.

HADAPI SEKARANG, KOS SARA HIDUP TERLALU TINGGI DI BAWAH PEMERINTAHAN DAN PENGURUSAN ROSMAH DAN NAJIB DAYUS A/L TAKUT BINI.

APA AKAN JADI PADA SISTEM KEHAKIMAN SEKARANG NIE.

APA AKAN JADI PADA SISTEM PENDIDIKAN SEKARANG NIE.

Anonymous said...

apa akan jadi sistem kahakiman skrg ini??.... hehehe PASamdul mcm tu la ....
kalau anwar menang sistem tu betul la, kalau kalah, sistem tak betul la .. siapa yang tak adil skrg ni ...?
mana ko tau najib ni takut bini dan ikut segala telunjuk nya? aku rasa ko ni jer yg takut bini...sbb tu ko tau sgt ...

Anonymous said...

najib steady...tak macam anwar kalut semacam......

Anonymous said...

belum berlaku tapi telah dicanang2kan 16 September dolu2...

bab dicanang2kan...bab diheboh2kan...diputar2kan....masih berlaku...dan berlaku...dan berlaku...lagi...dan lagi...

sebenarnya belum diizinkan berlaku...bukan depa tak nak..tapi tak boleh...HADAPI SEKARANG.

PAS yang berbeza...memang berbeza...kalimah Allah dibenar untuk digunakan oleh agama lain yang tolak Islam sebagai agama yang benar...akidah dibuat main2?pehal?...'sesat lagi nyesatkan?'....

Wallahu'alam...