Tuesday, April 24, 2012


Anwar Ibrahim sebenarnya tahu SPR telah mengambil kira setiap laporan PSC dalam menambah baik sistem pilihan raya.

Namun seperti biasa, Anwar Ibrahim tetap akan bertindak seperti anak-anak yang baru berusia 7 tahun ... memberontak dan merengek apabila tidak diberikan ais krim (macam jugak Shamsidar yang suka dengan ais krim ... ais krim bengkok).
KUALA LUMPUR, 19 Apr - Datuk Seri Anwar Ibrahim ditegur kerana cuba mengelirukan Dewan Rakyat apabila mendakwa Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tidak mempedulikan laporan Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen(PSC) bagi penambahbaikan sistem pilihan raya.

Malah Ketua Pembangkang itu turut dibidas beberapa wakil rakyat Barisan Nasioanl (BN) apabila secara berterusan mengeluarkan beberapa fakta yang menurut mereka tidak tepat termasuk berkaitan jumlah pengundi ragu dalam daftar pemilih SPR.

Ketika membahaskan Rang Undang-Undang Kesalahan Pilihan Raya (Pindaan) 2012 di peringkat Jawatankuasa, Datuk Seri Dr Maximus Ongkili (BN-Kota Marudu) mencelah menegur kenyataan Anwar yang berterusanmenyalahkan SPR.

"Apa yang disampaikan oleh Datuk Seri Anwar sebenarnya ialah laporan pertama interim itu telah pun dianalisa dan dipersetujui oleh SPR. Tidak kurang empat atau lima (cadangan) telah diambil tindakanseperti dakwat kekal, pengundian awal serta tiada lagi bantahan ketika proses penamaan calon ketika kertas diserahkan kepada pegawai pilihan raya.

"Memang ada yang telah diambil tindakan, jadi kalau kita katakan (tidak diendahkan) tidak tepat. Tapi memang harapan kita lebih banyak yang mereka akan ambil tindakan," katanya ketika mencelah perbahasan Anwar.

Mendengar penjelasan Ongkili yang juga Pengerusi PSC, Anwar akhirnya mengakui teguran yang diberikan.

"Saya terima baik penjelasan itu kerana apa yang disebut menjawab pertimbangan saya. Saya tak nafikan beberapa pertimbangan kecil diambil kira," kata Anwar.


klik untuk artikel selanjutnya ... Anwar BODOH, Tak Tahu Baca LAPORAN PSCRakyat perlu tahu mengapa pembangkang bertindak memulaukan serta menolak apa yang telah dipersetujui oleh PSC (yang turut sama dianggotai oleh pemimpin pembangkang) sekadar mahu melengkap agenda peribadi Anwar Ibrahim.

Anwar Ibrahim tahu semakin mustahil beliau akan menjejakkan kaki ke Putrajaya. Jalan yang paling mudah, mencetuskan huru hara melalui politik jalanan ...

Walau apa cara sekalipun, Anwar Ibrahim mahu kote bengkoknya berada di Putrajaya terlebih dahulu ... Itu sahaja.1 comments:

Anonymous said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.