Friday, December 24, 2010


Isu terjah pertama GWM mungkin kurang mendapat perhatian dari Biro Penerangan UMNO Malaysia. Mungkin terlalu sibuk dengan aktiviti penerangan aktiviti aktiviti UMNO di seluruh pelusuk negara agaknya ... Wallahu'walam.

GWM kini mengkhususkan isu terjah kedua ini bagi portal dan blog Bahagian, Pemuda dan Puteri UMNO negeri Selangor.

Tinjauan dan analisis yang dilakukan amat menyedihkan ... amat amat menyedihkan! Negeri yang mempunyai Multimedia Super Corridor (MSC) dan rangkaian serta kepantasan alam siber rupanya dinaungi oleh Super Lembab dan Super Non aktif portal dan blog UMNO.

Hanya 16 portal/blog UMNO Selangor yang benar benar aktif sebagai penyampai maklumat dari 66 portal/blog UMNO Selangor (24 peratus yang aktif).

Dunia maklumat secara online ini gagal sama sekali dimanfaatkan oleh UMNO Selangor yang sepatutnya sudah mendominasi alam siber jika dibandingkan dengan negeri negeri lain ... juga portal dan blog pembangkang di negeri Selangor.

GWM paparkan dibawah portal dan blog 22 Bahagian UMNO Selangor sebagai tanda aras kegagalan UMNO Selangor untuk melihat pentingnya portal/blog sebagai saluran (conduit) maklumat dan platform untuk menangkis dakyah pembangkang.


UMNO SUBANG





UMNO KLANG





UMNO AMPANG






UMNO SABAK BERNAM





UMNO SUNGAI BESAR





UMNO HULU SELANGOR





UMNO TANJUNG KARANG





UMNO KUALA SELANGOR





UMNO SELAYANG





UMNO GOMBAK





UMNO PANDAN




UMNO HULU LANGAT





UMNO SERDANG





UMNO PUCHONG





UMNO PJ SELATAN





UMNO PJ UTARA





UMNO SHAH ALAM





UMNO KAPAR





UMNO KOTA RAJA





UMNO KUALA LANGAT





UMNO SEPANG





Kurang inisiatif atau tiada inisiatif ...

Walhal portal/blog ini amat penting untuk menyampaikan maklumat, dasar dan apa jua aktiviti UMNO, malah sebagai senjata yang mampu menangkis dakyah pembangkang!

GWM rasa tidak perlu memaparkan portal/blog pembangkang di Selangor ... cukup aktif ... boleh dikatakan 24 jam running! Portal / blog UMNO Selangor ?

Mungkin untuk membuat portal, kita terpaksa membelanjakan sedikit wang untuk membeli domain. Tetapi blog adalah percuma, free, no money involved ... hanya perlu luangkan sedikit masa untuk berjuang. Susah ke !

GWM: Takkan Blackberry, Blueberry, Strawberry, Raspberry, Beri Beri, Biri Biri boleh dibeli ... mahal tu !!!

14 comments:

Yb Raz said...

biasalah bro..diaorang kan malas buat benda benda remeh macam ni..

Gerakan Timur said...

Ala bro... macam yang haku penah tulis la minggu lepas... macam2 alasan..

pinjam post bro.. nak kejutkan yang sedap tido...

Gelombang Wangsa Maju said...

Salam Gerakan Timur ...

Dipersilakan dengan segala hormatnya ...

GAP KEMBALI said...

RESEARCH YG BAGUS..

Gelombang Wangsa Maju said...

Salam GAP ...

Thanks Bro ... Minta GAP tolonglah sampaikan salam risau GWM pada UMNO Selangor. Nak menang ke tak nak!

Pemuda TG said...

Salam bro GWM,
Mcm mana blh jadi mcm ni?
Fasiliti world class di Selangor.
Tapi minda masih tidak berkembang?
Termasuk la di Bhgn Wa la bro...tapi tak memang mengejutkan. Sapa org Bhgn tu dah arif sgt. Nak buat mcm mana..
Pinjam post gak ya bro...nak kejutkan mereka2 yg masih dgn 4 penyakit nih..

Blogger UMNO Tidak Berbayar!!! said...

blog ko bagus sangat ke???

ko fikir ramai yg terpengaruh ngn tulisan ko???

Anonymous said...

lu tgk link kat bawah ni
perkasa tibai sultan kelantan ke ?
http://thekelantanoutsider.blogspot.com

melayurayadaily said...

blog sdr telah lama dipautkan keruang blog popular melayurayadaily.blogspot.com/. sekiranya tidak kelihatan sila klik show all. moga dipautkan sama TQ

Anonymous said...

harap umno kembali cergas~

Budiman Mohd Zohdi said...

Salam persahabatan - jika ada masa lapang, jenguk http://mindabudiman.blogspot.com - kp sungai sungai besar.

Gelombang Wangsa Maju said...

Salam Budiman Mohd Zohdi ...

Anda hebat. Mantap artikel anda! GWM akan linkkan blog saudara bersama blog kami.

Sampaikan salam perjuangan kami kepada blog blog UMNO Selangor yang lain untuk bergiat aktif dalam dunia blogging.

Wasalam

WZWH said...

Salam Gelombang Wangsa Maju,
WZWH paut link blog Tuan ke blog WZWH.
Teruskan perjuangan.

Gelombang Wangsa Maju said...

Salam WZWH ...

Terima kasih. Thank you. Vanakam! Arigato!