Sunday, December 5, 2010

Semalam, GWM sempat menjenguk KLIMS 2010 (Kuala Lumpur International Motor Show) di PWTC. Dan tumpuan GWM adalah kereta model konsep dari PROTON.

(KLIMS telah bermula 5 tahun yang lepas untuk showcase model model kereta terbaru di pasaran dan juga model kereta masa hadapan. Setiap pengeluar kereta akan participate dalam KLIMS).

Memang hebat … nampak perubahan ketara pada model baru PROTON. Jangkaan paling cepat keluar untuk pasaran tahun 2013 (model rebadge mungkin 2012).


Ada 6 kereta konsep yang PROTON persembahkan di KLIMS 2010. Jom tengok ...


PROTON LEKIR
Model yang ‘rebadge’ dari Lotus Europa. Mantap Bro … harga ????? mantap!







PROTON JEBAT
Model yang di ambil inspirasi dari Mitsubishi Evolution X. memang hebat dan cun! Awek kat sebelah pun cun giler! Mata tu tengok kat kereta la!





PROTON LEKIU
Model yang di ambil dari platform Proton Exora, di ubahsuai macam SUV, upgraded version, cun juga ... lagi cun aweks sebelah tu! He He He ...





PROTON TUAH
Model yang bakal menggantikan model Proton Persona (PRM – Persona Model Replacement). Cantik Bro …





PROTON KASTURI
Model Proton Saga (facelift).





PROTON EMAS
Model PROTON paling cute! Hybrid engine dan elegan. Mana cute … kereta ke awek tu? He he he




Amacam … agak agak PROTON boleh ‘makan’ Honda, Toyota & Nissan ke ? GWM tak ambil gambar model kereta PERODUA, sebab model kereta tak ada yang cun! Aweks aweks showroom mantap la!

Buat DS Nizar dan juak juak pembangkang … tak yah la pakai kereta PROTON pada masa hadapan! Kereta PROTON hanya untuk rakyat marhaen yang layak dan berbangga dengan kereta tempatan.

Kereta PROTON tak layak untuk juak juak pembangkang yang berbangga dengan keluaran luar dan selalu perlekeh keluaran tempatan.


Media Permatang Pauh! GWM dah pergi KLIMS 2010 ... lu dah tengok KLIMS ke lum! Ke lu tengok aweks aweks jer!

MELAYU ATAS PAGAR

5 comments:

Anonymous said...

wow..cantik..minat lekiu untk family..

Anonymous said...

bangga aku dgn TDM & PROTON.

aku harap PROTON terus maju walaupun aku pakai CTR, tapi aku memang minat kat TUAH.

By the way, today aku memang nak ke KLIMS tapi pundek betul la Khalid Ibrahim. Ada ka patut dia ajaknya rakyat serah memorendum kat istana negara.

Aku dah habaq mai kat dia aku nak pi KLIMS, dia kata kat aku jjjjjooooommmmm kkkiiittttaaa ppppeeerrrrrgggiiiiii ssseeekkkaaarrrraaannnnggg....

hampeh punya PKR-DAP-PAS. menyusahkan rakyat betul. habis jem jalan hari ni.

Gelombang Wangsa Maju said...

BRO 11.10 AM ...

LEPAS BERGASAK DENGAN KHALID GAGAP, LU DATANG LA KAT KLIMS!

KERETA SEMUA MANTAP MANTAP! AWEKS AWEKS PUN MANTAP!

KLIMS LAST SHOWCASE 12 DISEMBER ... SEMPAT LAGI BRO!

anti bohmau said...

assalamua'laikum qwm,

aiseh men!!! meleleh ayaq lioq bro!

baru beli keta kedua 2 tahun lepaih, yg pertama pun baru nak habih ansuran!!!

bestla demonstrasi keta2 nih! lebih aman & makmur dari demonstrasi jalanan yg mencemar segala imej tuh!!!!

tahniahla anon 10:21 AM! buleh naik keta baru!!!

hmmmfhmm....jelesnyos!!!

Gelombang Wangsa Maju said...

Anti Bohmnau ...

Hang puji keta ka hang puji aweks aweks !

he he he