Tuesday, March 8, 2011


Rupanya Pelancaran Buku Jingga dan Karnival Tiga Tahun Pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor sudah menjadi pelancaran Buku Gelap dan acara pemujaan Khalid Gagap!

Tiada apa yang boleh dibanggakan melainkan kemeriahan kain putih menyelimuti kerusi dan stadium yang kosong belaka. Anehnya, pelancaran majlis tersebut langsung tidak dihadiri oleh Anwar Ibrahim, Hadi Awang dan Lim Kit Siang.Majlis yang diramalkan dihadiri lebih dari 10,000 orang hadirin hanya mampu menarik 1,000 orang sahaja dan kebanyakkannya dihadiri oleh juak juak PAS Sungai Burong (tempat istirehat Hassan Ali)... ke mana menghilangnya juak juak PKR?

Baik Hassan Ali, Tan Seng Giaw dan Khalid Gagap gagal memberi penerangan dengan jelas Buku Gelap tersebut. Majlis lebih kepada mirip 'retorik dan mitos' pakatan haram tanpa kupasan apa yang terkandung didalam Buku Jingga.Bukan main lagi di setiap daerah Selangor, terpacak billboard dan signboard Pelancaran Buku Jingga. Namun, tiada apa yng boleh dibanggakan melainkan menghabiskan belanjawan kerajaan negeri.


sumber / pautan :
minaq-jinggo

0 comments: