Tuesday, February 1, 2011


GWM masih lagi menjunjung adat dan budaya sopan santun! ... Masih lagi menjunjung adab menghormati masyarakat berbilangsa bangsa! ... Masih lagi menjunjung rasa hormat agama berbagai bangsa!

Namun, yang ini semakin melampaui batas! ... Cukup cukuplah bermain dan memperolokkan isu perkauman dan keagamaan!

















Jika kelapangan masa, minta layari blog ini http://alfanso-rightstoon.blogspot.com/


GWM : Bagaimana dengan saudara semua ... Amacam!

41 comments:

YB Raz said...

biasalah bro puak ni kan sama spesis macam harakah. dah memang tugas hakiki mereka buat cerita macam tu..kita teruskan je perjuangan..tak payah ambik pot sangat dengan blogger sial camtu.

dia buat cerita, kita balas balik..setakat gambau macam tu, kita tak ketandusan bakat..ko pun boleh buat kan.

bak kata gayboy tua "lawan tetap lawan" hehehe

Melayu Pasir Gudang said...

nak kata apa...Hisham KDN pun tak leh buat apa-apa. Rais SKMM pun tak boleh buat apa-apa, Nazri Aziz kata inilah seni.Tapi kalau pekar itu di lakukan oleh bloger pro UMNO/BN cepat aje di cantasnya, silap-silap kedalam 2-3 malam.

PAPA GOMO said...

Memang kimak betul paria hindraf ni. Elok kasi sembelih je.

ALahaI sI LunCAi said...

OKLAH APER.

KITA ADA HISHAMUDDIN YANG BUDIMAN.

BIARKAN JER..

TUNGGU SAMPAI ORANG MELAYU RASA BOSAN DENGAN KERAJAAN UMNO YANG TIADA KUASA.

AKU DAH NAMPAK DAH ARAH SOKONGAN ORANG MELAYU DAH KEMBALI KEPADA KITA.

INI YANG MENAKUTKAN PARIAH NI. CUMA AKU PERCAYA SOKONGAN INI AKAN BERPATAH BALIK KERANA BOSAN..

Anonymous said...

puki mak pariah..mai tanah melayu zaman british nak buat kacau..kasta pariah selalu buat kacau..kasta bramah tak teruk sgt..kat india cuci taik lembu jer.kalau berani balik india ..kebulur

Aurafaz said...

Bro sabar kita ada batas, senyap kita ada tempat. Tapi kali ini marilah kita buat gempur besar2an sebelum ia melarat

dzimba MMIM said...

namapun pariah... memang tidak boleh pakai pun puak puak kasta rendah ni.. Cuma anwar suka sangat dengan dioarang ni sebab senang nak di gula gulakan dan dikelentong kan.

Ds Hashim jgn lembut sgt woiii

Anonymous said...

keling buat blog kutuk melayu....KDN senyapp...

coba melayu buat blog kutuk keling pariah plak...ada bran..

Fikri Fadzil said...
This comment has been removed by the author.
Fikri Fadzil said...

relax3x~! aku rasa mcm ada yg x kena lah dgn blog tu.

actually, nama blog tu merupakan gabungan nama-nama yg popular dlm kalangan org melayu.

gerak hati aku mengatakan, ada antara org melayu sendiri yg wujudkan blog tu.

member india aku bkn sorang dua... berpuluh kot~! aku x rasa gaya penyampaian mesej dlm blog tu sama dgn gaya penyampaian majoriti kaum india.

better check btol2x. aku riso ada yg saja nak nyala api.

Anonymous said...

Blogger-blogger semua kena keje kan barua tu... habis-habisan...

Anonymous said...

masa utk org melayu memikir/bertindak semula..
di mulakan dengan..
buy last dr kaun paria n mata sepet..


nak harapkan kat menteri dn..
hehehehe

CuteOven said...

BANGUN...BANGUN...BANGUN...JANGAN TIDOR LAGI...MASA UNTUK BERTINDAK BALAS

TESLAMARIN said...

masuk kat blog dia lepastu pakat report abuse ramai ramai biar kena blok.

Ular Menyusur Akar said...

UMA bersetuju dengan Fikri Fadzil, ada orang yang suka tenggok kita melatah dan akhirnya kita buat lawak menghina diri sendiri.

agbr47: Pakar It sepatutnya membantu,

Ular Menyusur Akar said...

Kali pertama UMA tenggok GWM tidak melawak. Pandai marah juga ye....

agbr47: Tak nampak GWM tinggalkan nota bantahan pada blog itu.

Gelombang Wangsa Maju said...

SALAM UMA ... ADA TINDAKAN SUSULAN YANG GWM AKAN LAKUKAN NANTI. TUNGGUUUU ...

Anonymous said...

KESIANNYER ORANG YANG TULIS ARTIKEL TU....
KURANG PERHATIAN....
KURANG KASIH SAYANG.....
PATUT JUMPA POK NIK MINTAK PENAWAR....
TERSAMPUK DGN PAS ( PASUKAN ASUKAN SETAN )

Anonymous said...

name pun hindraf da tau level camne..
buat tak tau sudaa...
yang bace pun level2 macam tu je..

G4UMNO said...

Salam untuk semua yang mengucap Dua Kalimah Syahadah

Pariah hanya wujud didalam golongan orang india sahaja. Penulis blog tersebut mesti dari golongan pariah sebab hanya pariah sahaja berkata sedemikian. Biarkan pariah itu, dia tentu kafir dah tentu masuk neraka, okeylah gitu. Bukan semua orang india macam penulis blog itu, pariah tak sedar diri tu......macam DAP jugak

Anonymous said...

Saya tidak fikir blog ini mewakili mana-mana kaum tetapi mewakili parti politik pembangkang. Makanya tanganilah kes ini dalam konteks musuh politik tetapi bukannya dalam konteks kaum dengan kaum.

Anonymous said...

spesis paria parapai kat MALAYSIA niee memang x sedar dek untung..paria2 kat MALAYSIA nie cuba renung2kan kehidupan di sini dgn paria di india...

Anonymous said...

Kuncinya ialah penyatuan melayu!! Namun hdk mewujudkan penyatuan ini seolah2 mustahil. PAS dgn keangkuhan dan jelas2 menyatakan UMNO kafir harbi.Mereka tak akan sekali2 bersatu.Mereka hnya nmpak neraka utk UMNO diakhirat tp tak nmpak neraka utk semua org melayu di dunia jika puak DAP brkuasa..Mereka tak terfikir lngsung sgala keistimewaan yg dikecapi stelah merdeka akn hilang.Mcm mana anak2 melayu kita yg tak berapa excellence akn brsaing,peniaga2 melayu yg tak brapa ada duit tu mcm mana nak dpt kontrak? Nak beli rumah, tanah dah tntu jadi mahal..kesudahannya melayu hnya akn mnjawat jawatan yg kecil,berniagapun kedai2 kecil,kontrakpun skadar bina jln kmpung,rumah2 pun skadar rumah sederhana dn nak dpt tanah pun mngkin kena beli di kaki2 gunung..

Anonymous said...

flag je blog tu sebagai racist.

Anonymous said...

Cara nak flag.. klik tu.!

http://www.google.com/support/blogger/bin/request.py?hl=en&contact_type=main_tos&blog_ID=695600889928336313&blog_URL=http://alfanso-rightstoon.blogspot.com/&rd=1

Anonymous said...

gaya cam pembangkang punya bahasa... saja nak bagi malay and india panas... so juak arab celup dan kaki bontot amik kesempatan nanti dengan didalangi DAPIAAG

Anonymous said...

gaya cam pembangkang punya bahasa... saja nak bagi malay and india panas... so juak arab celup dan kaki bontot amik kesempatan nanti dengan didalangi DAPIAAG

Anonymous said...

Minta izin utk tumpang sekaki; Pukimak punya Hindraf. Aku sokong mereka disembelih hidup-hidup.....

Anonymous said...

memang paria...

hindraf mmg pariaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............

kita gempur mereka..

lepas nie ada paria buat demo kita turun.... jgn kasi muka...

paria....


india yg x sokong hindraf...
kita kawan..

kita x rasist...

IPOH MALAY said...

biarkan.. inilah tiket untuk kita hentam bangsa pukimak tu..

dorang yang kasi line..

dorang nak rasa makan taik sendiri..

Anonymous said...

diorang punya spesis ni bukan boleh ramai,seluruh dunia tau perangai diorang ni, kalau dekat India depa masuk kedai pun tak boleh kena halau...jenis ini yang banyak kat malaysia ni, kasta yang atas tak ada apa...mereka memang standard....kasta jenis pariah ni yang creat hevok interlok....hindraf dan sebagainya..nasib mentri dalam negeri hisammudin kalau tidak haru negara.....depa pi mana pun buat trouble.......

Anonymous said...

salam..

sabar saudara semua. mak sy pernah cerita lepas peristiwa 13 Mei dulu ada la org2 tua yg alim pandai mengatakan akan berlaku lg peristiwa sperti itu tetapi lebih dahsyat. moga kita bersabar dan mohon pada Yg Esa untuk menyelamatkan kita dr sebarang fitnah yg memudaratkan.

Anonymous said...

best baca blog2 tersebut....tak salah kan?

Anonymous said...

Bro saya dah sampai India banyak kali, memang dah tahu mereka mereka ni memang pariah....bangsa depa ni kalau dekat india masuk restoren pun tak boleh kena halau..tengok wayang pun tak boleh masuk panggong......jadi bila dekat malaysia depa jadi besar kepala....yg kasta atas ok sikit lah....kerajaan kena kawal depa ni, kalau tak mereka boleh jadi terorist mcm hindraft...depa memang tak di galak kan jadi tentera atau polis depa tak boleh simpan rahsia kerajaan dan tidak boleh di percayai...jadi tak hairanlah apa yg buat....

pillpuss yahoo.com said...

marah nampak, tapi suruh sebarkan, cam na nieeee

Anonymous said...

Kurang Ajar. Mnta KDN selesaikan sebelum peristiwa lama berulang. Melayu tak lupa.

man said...

Awat hangpa dok melupoq pasai apa..sapa yg ajaq buat mcam ni..cuba tengok blog puakx UMNO lagi teruk dok ada sampai TG Nik Aziz pun hangpa hina habis2an, blog yg penuh dengan gambarx lucah, ceritax lucah ada maruah ka...Hangpa ni hina Islam takpa tapi hina UMNO berdosa besaq.....

Anonymous said...

Apa cam blogger semua kasi taroh Hisham takder pelior, kemudian lanyak hindraf h**** jadah. Kalau melayu hentam cina hindu siap siasat blogger buat cerita, macam kes kristian skrg. Klau india,cina hentam melayu diam macam tak der telor. Takut BN tak dpt undi cina hindu kot!!. Pirahhhh.

tapaiori said...

betul AlahaiSiLuncai 11.15.
Banyak lagi melayu yang memang sokong Umno...tapi jangan lembik sangat bagi orang hilang sabo. Apa diaorang nak semua bagi, layan, abis kita camne?
UMNO!!!!tunjukkan kekuatan melayu yang sebenarnya...

Anonymous said...

orang Indonesia kata perkataan 'melayu' tu datang dari perkataan 'LARI'. Di gelar melayu sebab mereka asalnya dari sumatera atau tanah Jawa...tapi melarikan diri setelah kalah berperang...Jadi melayu tu sendiri basically is a 'LOSER'!!! I am proud to be a MUSLIM and MUKMININ dari jadi melayu tapi perangai mengalahkan bapak LANUN atau SAKAI!

Anonymous said...

knpla semua org nk bgaduh....apa manfaat dpt kutuk2 ni? buat dosa je...pikirla cmne nk pulihkan keadaan...ni semua ckp mcm xda agama je...adakah agama tu skdar tulisan di mykad n warisan keluarga?jgnla juga gelar2 org paria...xbaik..jgn laung sensitiviti perkauman..kite digalakkan erat tali persahabatan..bukan melaga atau memutuskan...cmna nk maju...??melayu bgaduh..bgsa lain tepuk tgn..