Tuesday, February 1, 2011


GWM hanya mampu menggelengkan kepala dan tersenyum sinis dengan analisis media Harakahdaily ... Analisis yang diambil dari blogger PAS!

Mungkin kerana kecewa dan belum mampu menelan pahit kekalahan, editor media tersebut mengambil MC! (Jangan tiru cara Maarof sudahlah!)


Jika sudah dikatakan sebagai pengurangan sebanyak 883 undi, bukankah itu satu penolakan yang paling jelas ... apa kena mengena dengan hujan!


Signifikankah 3 undi jika dibandingkan dengan 6 undi?... Apakah angka 3 lebih besar 6!... Inilah masalah jika tidak mampu membuat analisa!

Daripada 4,583 pengundi Melayu, 3,903 (85.2%) undi memihak UMNO dan 680 (14.8%) undi memihak PAS! ... bukankah perbandingan ini lebih signifikan!Benar ... BN/UMNO hanya kalah bagi peti undi di Labis Tengah, namun berjaya merampas kembali Labis dan Labis Timor.

Keadaan ini adalah sama juga seperti di PRK Galas ... BN/UMNO kembali merampas Bandar Lama dan Kampung Baru ... 100% kawasan pengundi Cina.

Namun apa yang lebih menyeronokkan apabila kenyataan akhbar dari para pemimpin PAS, yang jelas masih belum mampu menerima kekalahan mengaibkan tiga (3) kali ... PRK Bagan Pinang, PRK Galas dan PRK Tenang!


Yang ini ... boleh dibawa ke akhirat ke Nik Aziz!GWM : Mana punya ajaran dan kitab Yahudi digunapakai ni!...

2 comments:

Hahn said...

Ini betul betul satu perkara sengal. Patut bincangkan kelemahan sedalam dalamnya dan cari jalan untuk mengatasinya. Bukan beri alasan untuk sedapkan hati dan perut.

Umpama perlawanan bola. BN kalahkan PAS 1-0. Takyah nak citer gol lebih lah. Apa alasan pun keputusan adalah muktamad. Cerita apa pun sampai Haramkah setebal novel sekali pun. Keputusan adalah muktamad.

Faham tak PAS ni? Korang nak memerintah negara hal macam ni pun tak leh fikir ke?

Kalau tak puashati minta Bangsa Bangsa Bersatu jadi pemerhati pengundian di Malaysia.

Meh nak bagi tau sikit kepada anjing semua. Sebab korang kalah tu sebab korang tak da isu yang ummp punya. Kedua yang korang gi arak dan pacak bendera roket di kubu BN iaitu Johor memang kerja bunuh diri.

Kalau kafir boleh kata minum arak masa menulis isu tu di Haramkah al haramjadah, kalau PAS agaknya ubat kuat terlebih maka otak manjang ingat sontot jer ...

TESLAMARIN said...

�Apabila harta negara hanya beredar kepada orang tertentu. (PMB sdn bhd- Kelantan)

�Apabila amanah dijadikan suatu sumber keuntungan. (Tabung Memali)

�Zakat dijadikan hutang. (ramai tak bayar zakat)

�Suami turut kehendak isteri. (Cikgu Maarof)

�Anak derhaka kepada ibunya. (Cikgu Mala)

�Anak suka berbaik-baik dengan kawan. (Cikgu Mala)

�Anak suka menjauhkan diri daripada ayah. (Cikgu Mala)

�Suara ditinggikan di dalam masjid. (dah berlaku di mana mana)

�Ketua kaum adalah yang terhina di antara mereka. (Anwar al juburi)

�Seseorang dimuliakan kerana ditakuti kejahatannya. (Nicky Ajis)

�Arak diminum di merata tempat. (walaupun di serambi mekah - kelantan)

�Kain sutera banyak dipakai oleh lelaki. (dimana mana)

�Artis jadi pujaan. (bob lokman, ustaz akhil .....bla. bla....)

�Muzik banyak dimainkan. (dimana mana)

�Generasi akhir umat ini melaknat serta menyalahkan generasi pertama iaitu sahabat Nabi SAW. (lum lagi kot eh ada tu amoi fenny ke sapa nama dia)