Saturday, February 5, 2011


Lentik badannya ... memukau mataku! Alis matanya ... mengkaburi pandanganku! Renungan tajam itu ... menggoncang imanku! Bagai dipanah petir jantung ini ...

Nah tu dia! ...Perasmian kereta lumba Formula 1 McLaren MP4-26 untuk musim baru di Berlin, Germany semalam.GWM cerita pasal kereta la ... bukan pasal awek! Astaghfirullah ... Otak ngkorang tak ada benda lain ke nak fikir! Aduh ...Rekabentuk terbaru tidak menampakkan sebarang perubahan ketara berbanding dengan kereta musim lalu. Hanya yang paling ketara adalah keunikan U-Shape sidepod.

Rekabentuk U-Shape sidepod baru yang agak radikal ini mampu memudahkan pengaliran angin secara efisyen memandangkan 'double diffuser system' telah diharamkan pengunaannya bagi musim ini.
Ciri ciri baru yang terdapat pada McLaren MP4-26 adalah 'long wheelbase', pengubahsuaian 'airbox' dan 'nose', 'central-mounted rear exhaust system' penggunaan KERS dan 'moveable rear wing' beroperasi secara manual melalui steering kereta.

Pasukan McLaren Mercedes akan mengadakan ujian masa pertama di Idiada Ground, Sepanyol pada 8 Februari 2011. Ujian kenderaan tersebut juga akan diadakan di Jerez, Sepanyol pada 10 Februari 2011.Pasukan McLaren Mercedes masih mengekalkan dua pelumba utamanya, Lewis Hamilton dan Jenson Button.


GWM : Sorry la! Minat dengan F1! ... pasukan pilihan F
errari! ... Sekali sekala kita bersantai dengan isu semasa yang lain!

5 comments:

dankuala.com said...

Salam Bro.

Blog ini sudah saya link.
Teruskan perjuangan

Gelombang Wangsa Maju said...

SALAM DANKUALA ... TERIMA KASIH BANYAK BANYAK!

Lintau Perak said...

Salam Bro.

Mohon link ke blog sdra untuk berkongsi perjuangan.

http://lintau-perak.blogspot.com

Gelombang Wangsa Maju said...

SALAM LINTAU PERAK ...

BLOG SAUDARA TELAH DILINKKAN BERSAMA. WASALAM ...

Lintau Perak said...

Salam Gelombang Wangsa Maju,

Blog Tuan sudah saya link.
Teruskan perjuangan