Friday, February 11, 2011


Marah benar kenyataan Rahimi Osman dengan bekas 'boss'nya ... bagaimana Anwar Ibrahim dapat membiayai perbelanjaan sebanyak RM 6 juta setahun untuk kos operasi pejabat di Washington.Sebelum melangkau lebih jauh, blog MIM sudah menyiarkan artikel Pak Syeikh simpan jambu di Washington! Bro MIM! ... tak jumpa ke website syarikat Anwar Ibrahim di US! GWM bagi link dibawah untuk santapan mata dan berkongsi maklumat.Oooo ... minta maaf, GWM bukan nak cerita pasal jambu Anwar Ibrahim ... tak kuasa! GWM nak bercerita tentang pendapatan Anwar Ibrahim di luar negara ... American Soil!Rupanya Pak Syeikh ni ada dua (2) syarikat di Virginia, Washington DC ... itu yang GWM jumpalah! Mungkin banyak lagi syarikat syarikat Anwar Ibrahim yang beroperasi dan tidak diisytiharkan.Sabar ... kita selidik satu demi satu syarikat Pak Syeikh ni ...Anwar Ibrahim Associates LLCBetullah Bro Rahimi ... company ada 4 pekerja, income dalam USD 500,000 setahun ... lebih kurang RM 1.5 juta! Masyuk ...
Ni apa ni Anwar Ibrahim ... company tak ada 'credential' lagi! You punya client tak bagi review ke?Mungkin ramai sudah mengetahui siapa Dr Mirza Zia Baig ... untuk keterangan lanjut, layari AIDC!
Macam mana you handle company! ... tak ada Annual Report? Apa report pun tak boleh nak 'access'! Kata pakar ekonomi! Berat la lu Anwar ...Ibrahim Associates LLC Anwarcompany ni ada 2 pekerja, income dalam USD 90,000 setahun ... lebih kurang RM 270,000 setahun! Masyuk ...

Letih la you ni Anwar Ibrahim ... tak ada Annual Report, tak ada apa apa report, credentials pun tak ada ....
Bro ... nama company sama! address lain lain ... banyak cawangan company lu Anwar!
Company ni wujud ke ...

Rahimi Osman! ... jika mengikut perkiraan, gabungan pendapatan kedua dua syarikat ini berjumlah RM 1,770,000.00. Boleh bagi tips jika ada lagi syarikat syarikat yang tidak diisytiharkan oleh Anwar Ibrahim. Walaubagaimanapun, memang terbukti Anwar Ibrahim mempunyai wang dan harta.

Errr ... Anwar Ibrahim, you dah declare ke income syarikat dengan IRS (Inland Revenue Services)?


GWM : Jangan lari dari bayar cukai pendapatan! ....

sumber / pautan :
http://www.manta.com/c/mm8nck7/ibrahim-associates-llc-anwar

http://www.manta.com/c/mmcggn9/anwar-ibrahim-associates-llc


http://www.aicassociates.com/default.html6 comments:

Gerakan Timur said...

Terbaik bro!!!

Nak pinjam skit. GT rasa ini syarikat mock je. Ditubuhkan syarikat agar mudah fund nak disalurkan...

Mungkin?

Gelombang Wangsa Maju said...

SALAM GERAKAN TIMUR ... AMBIK APA SAJA DARI BLOG INI!

kerja sambilan said...

Rasa macam tak caya pun ada tp logik....

TESLAMARIN said...

MANTOP BHAI.......

Anonymous said...

Kalau anu auuw ni dalam ABIM lagi macam dulu di yayasan anda, bolih ke dia kumpul banyak macam ni? Dia memang bapak segala rasuah di Malaysia.

Anonymous said...

Overseas income perlu bayar tax ke pada Malaysia? So far mana ada tax for overseas income...