Sunday, February 19, 2012


Ada baiknya rakyat membaca apa yang dilaporkan oleh portal The Star, hasil dari debat di antara Chua Soi Lek dan Lim Guan Eng. Klik ... Dr Chua vs Guan Eng: What they saidUntuk kefahaman yang paling mudah, mana-mana pemimpin Melayu tidak layak untuk menduduki kerusi Perdana Menteri. Baik Najib, Hadi Awang, Anwar Ibrahim atau sesiapa sekalipun jika mengikut kata Mr Racist Chauvinist Lim Guan Eng.

Kerana itulah, debat diantara Chua Soi Lek dan Lim Guan Eng diadakan dalam bahasa selain dari Bahasa Malaysia.GWM yakin The Star tidak mungkin akan melaporkan berita ini jika tidak mempunyai bukti dan fakta yang kukuh.

Jika tidak, mengapa Lim Guan Eng begitu panik dan mahu The Star meminta maaf artikel yang telah disiarkan ... Mengapa tidak memberi kata dua dan mendesak The Star untuk menarik balik artikel tersebut?Mengapa panik Mr Racist Lim Guan Eng ...6 comments:

Otak geliga said...

aku ada nampak india tepuk, dia paham apa yg lge ckp....hebat!

apsal guna bahasa cina?....A. Samad Said x nak buat demo ke?...langsung x hormat audience yg x faham Bahasa Cina.....heh

Anonymous said...

amacam asamadsaid...demo lah

Anonymous said...

Fuck off lu cina gampang... Lu langsi lu mati

Mustafa Jafar said...

Cina mcm biaDAP/ Lim Guan Eng "LEBIH LAGI TIDAK LAYAK MENJADI PM"...kerana banyak sebab diantaranya kaki tipu cakap tak serupa buat kalau nampak baik ada muslihat jahat & pindek kata JANGAN MIMPILAH...MACAM BAPAK KAU~GRAND2GODFATHER yop!!

Anonymous said...

Ini adalah debat diantara ahli politik dari negeri Republik Rakyat China kot?

Takda tanda pun ini perdebatan diantara rakyat Malaysia.

Begini lah akan jadinya sekira Malaysia dikuasai oleh Pakatan Rakyat yang dikuasai oleh DAP.

Orang Melayu hanya akan melukut ditepi gantang.

Bahasa rasmi Malaysia akan ditukar kepada bahasa Mandarin iaitu bahasa rasmi Republik Rakyat Cina.

IMC Photgraphy said...

Sebagai rakyat malaysia.gunalah bahasa malaysia. Ko berdua bukan rakyat china.