Sunday, February 19, 2012
Anwar Ibrahim seharusnya tidak membohongi rakyat tujuan sebenar beliau mahu mengiktiraf negara Israel dan menyokong keselamatan regim Zionis.
Sejak bila kerajaan Malaysia memberi mandat kepada Anwar Ibrahim untuk mewakili negara memberi pendapat persetujuan terhadap kewujudan dua negara (two state solution)?


Sepanjang kajiselidik yang dilakukan dari Julai 2011 hingga Februari 2012, majoriti besar rakyat Palestin tidak akan sama sekali mengiktiraf kewujudan negara Israel.

Bagi rakyat Palestin, mengiktiraf kewujudan Israel bermaksud sanggup mengisytiharkan penyerahan tanah yang dirampas secara sukarela, mengenepikan maruah, menafikan naratif sejarah dan identiti bangsa Palestin.

Pengiktirafan hanya akan mengesahkan tuntutan regim zionis terhadap 'kelahiran semula bangsa terpilih' dan hak eksklusif Israel.

Rakyat Palestin sudah tentu tidak mahu sejarah berdarah menentang 'British Mandate' yang menggalakkan penghijrahan beramai-ramai bangsa Yahudi sekitar tahun 1930 dan penubuhan Israel sejak 1948, terkubur begitu sahaja.


Bagaimana Anwar Ibrahim sanggup melacurkan rakyat Palestin dan berbohong mengatakan pengiktirafan Israel berasakan kepada kehendak rakyat Palestin?Begitu juga dengan pembohongan secara rasmi melalui kenyataan akhbar Hamas dan Fatah turut mempersetujui pengiktirafan Israel bagi mewujudkan keamanan di Timur Tengah?

Siapa sebenarnya berbohong dalam mengiktiraf negara Israel. Adakah Anwar Ibrahim mahu menuduh Hamas dan Fatah berbohong tidak mempersetujui pengiktirafan negara Israel?

Atau Anwar Ibrahim mahu menuduh Hamas, Fatah dan rakyat Palestin turut berkonspirasi terhadapnya dan mahu menjatuhkan karier politiknya?

Apa motif sebenar Anwar Ibrahim cukup terdesak mahu mengiktiraf negara Israel ... Barangkali kesilapan Anwar Ibrahim semakin jelas menunjukkan beliau sememangnya adalah proksi utama Yahudi di negara Islam!


3 comments:

C L J said...

KALAU TIDAK
BERBOHONG
BUKAN
ANWAR LAH
NAMA DIA.

Anonymous said...

Syukur, Ya Allah...!

Syukur kerana semakin banyak Kau tunjukkan kepada hamba2Mu di Malaysia ini akan 'siapakah sebenarnya manusia yang bernama Anwar Ibrahim itu'.

Nok said...

mana ada anuar bohong bro......hanya rakyat aje tak faham bahasa engeris ....itu yg jadi dlm WSJ anuar sokong yahudi...tapi sebenarnya anuar tak sokong...lagi pun kata azmin ini keje umno bayar berbillion pada WSJ untuk menimbulkan isu tersebut....bini dia anuar toron pun dia kata salah umno sampai dapat anak nama fifa.

wan azizah pun tak kesah kenapa pro GAP bising pulak bukan anuar bunuh org ke,rompak org ke..cuma dia toron saiful..sape suruh tonggeng..mungkin anuar tak sengaja dalam gelap tiba2 kote bengkok dia saiful tarik masuk jubur...takkan member nak tolak pulak...tuan badan dah setuju...lagi pun mahkamah dah bebaskan dia....mahkamah akhirat tunggulah....Nik aziz pun tak kata apa musyidul pas manusia yg boleh kawtim untuk masuk sorga..dia tentu boleh tolong untuk tebus dosa anuar, janji sokong pas....kes sokong israel pun nampaknya habis begitu aje lah.....nik aziz sapa tak kenal kaki kelentung rakyat juga....nasiblah....