Friday, September 14, 2012

"Laporan tidak dibuat kepada SPRM kerana TIBAI sudah hilang kepercayaan terhadap agensi tersebut dan percaya ada jerung-jerung besar yang menjadi tali barut, alat dan perkakas kepada pembangkang."


"Apakah mereka (SUARAM) pernah mengisytiharkan pendapatan mereka dan kemasukan dana asing ini kepada LHDN?

Apakah SUARAM membayar cukai atas pendapatan yang mereka terima dari dana asing selama ini?.

“Apabila disebut sogokan, sepatutnya kita membuat laporan ini kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Tetapi kita memilih untuk membuat laporan dan pengaduan kepada LHDN kerana kita sudah hilang kepercayaan terhadap SPRM.

Read more, LHDN LEBIH EFEKTIF DARI SPRM




SPRM yang menjadi tali barut, alat dan perkakas Pembangkang kerana tidak berjaya mengambil sebarang tindakan terhadap aduan yang dibuat dalam kes Azmin Ali Hidup Mewah, Saham Berjuta juta Ringgit Milik Shamsidar isteri Azmin..., kes Lim Guan Eng cuba sogok wang kepada Senator Tengku Abd Aziz..., salahguna kuasa Setpol Mb Selangor Faekah Husin...

TETAPI apabila Pembangkang buat sidang akhbar TANPA perlu membuat laporan SPRM, bergegas dan begitu cepat sekali pegawai pegawai SPRM menyerbu ke pejabat dan merampas fail fail sebuah syarikat yang mendapat projek MRT di Ampang, begitu juga dalam kes NFC yang melibatkan Ketua Wanita UMNO, Datuk Seri Shahrizat Jalil.

7 comments:

Matahari said...

betul la.nk tnjuk pilih bulu pun agak2la.org buat aduan,siasat la dlu.pas tu bgtau kt press,jgn duk diam je

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyURL.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

sprm memang bodoh tak guna sejak azali ditubuhkan lagi..macam2 bodoh sprm ni..pandai tak boleh diikut bodoh tak boleh diajar..konon telus tak pilih bulu piiirahh mabuk??semua tarak telur punya orang..

Anonymous said...

memang betul, sprm dah jadi talibarut anwar ibrahim, sebab tak ambil tindakan terhadap aduan2 ke atas pembangkang tp jika pihak kerajaan bukan main cepat lagi sprm bertindak. satu lagi talibarut anwar ialah peguam negara, segala aduan2 dakwaan ke atas anwar dipendamkan saje. tak ada tindakan. elok pencenkan ketua kedua2 jabatan yg tak guna tu!

Anonymous said...

kita tunggu kemenangan BN pd PRU ni.Bubar SPRM yg menjd pencacai kpd ktua pembangkang yg makanan hariannya ialah PENIPU.semua pegawainya dah dapat habuan..terlalu banyak membuncitkan perut dengan makanan yg subhah dan haram.otak jdi biul dan akal jd gelap pekat.diakhirat nanti terima je la balasan nya...amin

usin said...

bukan susah sebenarnya. cuba najib jerkah sikit kt spram. sapa tak perfom dan kompiten akan kena halau. bnyk cara nk halau keluar org2 yg siol ni. cumanya najib reti ke tak reti guna kuasa yg tinggal sedikit yg ada....

Anonymous said...

Tgk je kes Talam di Selangor..mcm2 pendedahan telah dibuat..SPRM buat apa??? Masih lagi 'gentel teloq'..