Thursday, May 10, 2012





New Straits Times, 13 May 1994

Bila agaknya umat Islam di Malaysia mahu belajar dari sejarah dimana Arab Saudi mengharamkan jemaah haji Iran dari menunaikan rukun Islam kelima di Mekah ...



Gambar di atas adalah puak-puak bodoh dari Parti Adat & Sosialis membentang sepanduk menunjukkan sokongan mereka kepada perhimpunan haram 28 April 2012 di perkarangan Masjidil Nabawi di Madinah Al Munawwarah.

Perbuatan biadab ini secara tidak langsung mengundang bala ke atas izin Kerajaan Arab Saudi terhadap kuota dan juga kemasukan para jamaah Umrah dan Haji dari negara kita Malaysia ke Tanah Suci.

Perkara ini telah dibuktikan oleh kerajaan Arab Saudi pada tahun 1994 yang menghalang rakyat Iran dari mengerjakan haji ... lihat keratan akhbar di atas.




Siapa mahu bertanggungjawab jika sekiranya kerajaan Arab Saudi mengenakan sekatan atau menggantung jemaah haji dan umrah dari Malaysia ekoran tindakan puak-puak bodoh dari Parti Adat & Sosialis ini mengadakan perhimpunan haram Bersih 3.0 di Makkah dan Madinah baru-baru ini?

Perlu diingat, kerajaan Arab Saudi cukup tegas dalam tindakan mana-mana pihak dari negara asing mencemar nama baik kerajaan tersebut dan tempat tumpuan ibadah umat Islam dari seluruh dunia.





Inilah masalah apabila kebodohan melebihi pemikiran waras ...

Andaikata kerajaan Arab Saudi mengharamkan jemaah haji dari Malaysia menunaikan rukun Islam kelima ini, sanggupkah Nik Aziz dan Hadi Awang menanggung segala dosa para jemaah haji akibat sekatan yang dilakukan.

Sejarah telah membuktikan rakyat Iran diharamkan melakukan haji pada tahun 1994, akibat melakukan demonstrasi di Tanah Suci Makkah al Mukarramah dan Madinah al Munawwarah.



Jika umat Islam Malaysia dilarang menunaikan haji tahun ini, eloklah beramai-ramai para jemaah haji bersemuka dengan Hadi Awang dan Nik Aziz.

Minta kedua-dua ularmak kucing senak ini keluarkan fatwa baru, tak perlu tunaikan haji tahun ini ...



18 comments:

Anonymous said...

PERSETANKAN..........

JELAS SEKARANG, NIK NAJIS NABI HAMPas dah bersabda berkaitan BABI-BABI tunggangan DAP dan anjing-anjing PKR yg berdemo dibawah payung masjid nabawi madinah, supaya teruskan bersih.4 pula.

MAKIN sasau, gila, sewel ayat paling mustajab dituju pd pemimpin yg sah gila kuasa, nik najis tak peduli apa kesan tindakan bersih3 yg memalukan umat islam dan malaysia, mukin juga kegilaan berada ditahap paling kronik sekarang. dalam diam dia bercita-cita juga nak jadi PM malaysia, mustahil nik najis berangan-angan begitu.....cita-cita belum tercapai, mahathir pon dan serah jawatan, buah fikiranya terus diperlukan. APA YG BOLIH DIHARAP DARI PEMIKIRAN NIK NAJIS?

Anonymous said...

UMNO/BN sudah expired ..... RAKYAT BERUBAH!

UMNO/BN masih amalkan politik feudal & autokratik ... masih berlagak dengan “Government know best policy” & “State wealth monopoly” ... menafikan hak & suara rakyat. Menghina hak rakyat melalui politik kotor & politik wang, konspirasi & fitnah cetek, remeh, jijik lagi lucah!

RAKYAT dah sedar, dah celik huruf, dah educated, dah informatif, dah analitik, dah celik IT/ celik digital, ... dah CELIK POLITIK!

RAKYAT tuntut
------- “NEGARA DEMOKRATIK & MAJU” dengan prinsip:
------------ KEDAULATAN INSTITUSI RAJA berpelembagaan yg berteraskan adat istiadat Melayu Islam
------------ PILIHAN RAYA yang Bersih, Adil, Bebas & Diiktiraf
------------ PENGIKTIRAFAN HAK politik & warganegara “Majority Rule, Minority Right”
------------ PENGASINGAN KUASA (Separation Of Power)- Perundangan- Pemerintahan- Kehakiman
------------ KEPIMPINAN / KETUA yg Patriotik, Amanah, Wibawa, Adil & Sayangi Rakyat
------------ TADBIR URUS KERAJAAN YANG BAIK melalui prinsip ketelusan, intergriti & akauntabiliti
------------ KEADILAN SOSIAL yang saksama kearah memupuk patriotism rakyat & solidiriti nasional
------------ PEMBANGUNAN MAPAN kearah meningkat kualiti hidup rakyat & kegemilangan Negara
------------ PERTUMBUHAN EKONOMI yg mapan dan berdaya maju serta produktif

Politik UMNO/BN sudah TIDAK RELEVAN lagi bagi komuniti moden & rakyat Malaysia masa kini.

Tolak munkar UMNO yg sesatkan ummat lebih utama dari ibadat sunat umrah?

PRU13......"titik perubahan"... Rakyat bersatu dengan 1Misi,1Visi, 1Malaysia...........bye2 UBN ..... welcome PR!

Anonymous said...

Anon May 11, 2012 12:09 AM. Lu tulis macam orang tak sekolah, macam bos lu kaki jubur juga. Siapa yang sesatkan umat, lu punya Ular dalam semak juga... Nik Aziz yang menyesatkan umat bodohhhhh. Lu memang buta segalanya. Gua juga dulu buta sekejap pangkah PR. Tapi sekarang Allah dah bagi hidayah pada gua. Islam bawah PAS buat umat Islam tak dihormati lagi. Cina, India kapir laknat sudah boleh main main dengan Agama Islam..pasal Nik Aziz bodoh tu tukang cover kalau kapir kapir laknat hina Islam.Gua ingat la, gua rasa la, lu tak pernah pijak Tanah Haram Meka dan Madinah. Sebab tu lu boleh kata "lebih utama dari ibadat sunat umrah"..Lu kalau tak tahu lu jangan kata apa apa pasal ibadat di Tanah Haram baik umrah atau Haji...

Anonymous said...

Anon May 11, 2012 12:09 AM. hang ni bodo ka tuli? apa yg hng hidup di bumi Allah yg bernama Malaysia ni...selama ni tak menjaga kebajikan hang kah?ada otak takmau pakai..mcm ni la jadi...org dok sembang pasal perbuatan khianat puak hang yg mungkin menyebabkan jemaah haji malaysia tak bleh p haji..hang dok mengarut komen yg bukan2..aku taktau la apa nak jadi kat puak2 ni...setiap kali komen benda yg sama dok putaq...bodoh tak boleh diajaq!panda...pandai ke?

QalamQabut said...

Anon May 11, 2012 12:09 AM. Hang boleh tuntut semua tu dari BN saja. Hang ingat DAP, PKR dan PAS boleh bagi? Tengok contoh yang dok ada sekarang sudah la. Tengok Kedah, Penang dengan Selangor dulu buat contoh kecik. Cempera semua.

Peringkat Kebangsaan pula... Cakap lebih sikit, DAP dah terajang pungkok. PKR pulak asyik pekena ahli dan penyokong sendiri saja untuk jadi korban ganas polis. PAS pulak asyik tukar fatwa seminggu sekali. Hang agak siapa nak jadi PM kalau PR menang? Boleh percaya ka? Layak ka?

Najib pun bukan hebat sangat. Tapi kena ingat dia baru pegang satu penggal, banyak kena perbetul. Tapi sekurang-kurangnya kita tau dia bersungguh-sungguh. Nak apa pun kita boleh tuntut, tapi gila la semua boleh dia bagi esok pagi.

Hang jangan silap, aku bukan orang BN, PRU12 dulu pun aku pangkah PR. Tapi sampai hari ni tak ada satu pun yang depa boleh buat untuk negara kita. Depa yang buat salah, kata BN punya pasal. Apa yang BN buat takdak satu pun yang betul. Perangai pemimpin apa macam tu?

Aku sendiri pun tak puas hati jugak dengan Najib/UMNO/BN. Banyak lagi yang tak betul. Tapi memang buta la kalau aku tak nampak apa yang dia dah buat. Kalau tak mau pilih Najib, aku tak tau siapa yang nak dipilih ganti tempat dia buat masa ni.

Ada jugak yang cadang try PR perintah satu penggal, kalau tak boleh, bagi balik dekat BN. Gila punya cadangan. Kita cakap pasal negara, bukan cikgu besar sekolah. Kalau tukar Ketua Pengarah Pendidikan setahun sekali pun habis lintang pukang sekolah, ini pulak negara.

Asasnya aku memang sokong Bersih. Tapi yang betul-betul bersih dan aman, beradab dan bertamaddun, hormat menghormati dan bertimbang rasa. Kita semua mau keadilan, ketelusan dan kejujuran. Kita tak boleh tuntut semua tu dari PR. Aku tak nampak jalan dari apa yang ku tengok sehingga hari ini. Kalau nak hancurkan Malaysia memang ada potensi.

Anonymous said...

tak pa tak pa nanti najis kuar fatwa tawaf aje kat umoh ambo

Anonymous said...

Anon Anon May 11, 2012 12:09 AM:Cakap senang la.Nak ubah tu,Nak ubah ni.

Yang akan EXPIRED ialah PR.Baru naik sikit,dah naik tochang.Hang buta ka.Tak nampak apa yg DAP dok rancang kat belakang.Silap2 haribulan,hanyut Malaysia ni kat tangan depa..

Apa yang tak cukup lagi????

Kot kot bagi kuasa,semua lingkop.Now,dah tukar tangan,will take another 50 years nak start baru.Along the way,kita tak tau apa nak jadi.hang dah mampos.Anak cucu hang la nak suffer.

Mmg gila kuasa..Bagi kuasa kat selangor,semua kucar kacir..hang tak nampak ka?????

Rakyat mmg dah sedar.Orang mcm hang jer yang tak sedar...

Rakyat rata2 dah support BN..apa cerita..Tohmahan satu per satu hangpa,semua tak menjadi..

FELDA..aku tau la pasai apa PR nak sekat..Sebab BN menang dah kat situ..Rakyat happy..

LYNAS..Sebab gang hangpa tak masyukkk..pasal tu hangpa bising..

Semua yg BN buat..hangpa sekat..Yang nak dapat kerja nanti..muka2 ank buah hangpa juga yg berebuat masuk application..sedar diri sikit..

Orang mcm hang ni..aku ingat..TAU CAKAP JER..theory..practical..tah2 politik dalam selimut kot..politik

feudal & autokratik...PR tak ker?

Menghina hak rakyat melalui politik kotor & politik wang...PR tak ker?
celik IT/ celik digital..Guna IT untuk pecahkan sesama Melayu.Ini kerja PR la..


------- “NEGARA DEMOKRATIK & MAJU” dengan prinsip:
------------ KEDAULATAN INSTITUSI RAJA berpelembagaan yg berteraskan adat istiadat Melayu Islam
------------ PILIHAN RAYA yang Bersih, Adil, Bebas & Diiktiraf
------------ PENGIKTIRAFAN HAK politik & warganegara “Majority Rule, Minority Right”
------------ PENGASINGAN KUASA (Separation Of Power)- Perundangan- Pemerintahan- Kehakiman
------------ KEPIMPINAN / KETUA yg Patriotik, Amanah, Wibawa, Adil & Sayangi Rakyat
------------ TADBIR URUS KERAJAAN YANG BAIK melalui prinsip ketelusan, intergriti & akauntabiliti
------------ KEADILAN SOSIAL yang saksama kearah memupuk patriotism rakyat & solidiriti nasional
------------ PEMBANGUNAN MAPAN kearah meningkat kualiti hidup rakyat & kegemilangan Negara
------------ PERTUMBUHAN EKONOMI yg mapan dan berdaya maju serta produktif....

Dah tersuluh lagi terang...BN dah buat semua tu..SO???nak memerintah ka??kot2 bagi kat hangpa..Hangpa COPY PASTE jer la...Itu la sebenarnya PR..Penipu Rakyat











Wassalam

Anonymous said...

salei utk somo sedare2 se Islei di klate bangunlah dari mipi kaliye. cukuplh sudah dipimping ole pemimping yay perasang dia ulamak tapi tak lebih dari ularmak yay memutar belik ayaq-ayaq quran utuk kepentingan politik sempit Parti Akidah Songsang. tinggi mano dan di mano die tungtut ilmu ugamo die nak kate Majlis Fatwa tak betul. On paper kelayakang Pok Nik tak sampa ke mana pung.

Anonymous said...

hahahaha “Government know best policy” & “State wealth monopoly”

akur rasa dia ni cakap pasal penang dengan kelantan lah...

Anonymous said...

RAKYAT tuntut
------- “NEGARA DEMOKRATIK & MAJU” dengan prinsip:
------------ KEDAULATAN INSTITUSI RAJA berpelembagaan yg berteraskan adat istiadat Melayu Islam
------------ PILIHAN RAYA yang Bersih, Adil, Bebas & Diiktiraf
------------ PENGIKTIRAFAN HAK politik & warganegara “Majority Rule, Minority Right”
------------ PENGASINGAN KUASA (Separation Of Power)- Perundangan- Pemerintahan- Kehakiman
------------ KEPIMPINAN / KETUA yg Patriotik, Amanah, Wibawa, Adil & Sayangi Rakyat
------------ TADBIR URUS KERAJAAN YANG BAIK melalui prinsip ketelusan, intergriti & akauntabiliti
------------ KEADILAN SOSIAL yang saksama kearah memupuk patriotism rakyat & solidiriti nasional
------------ PEMBANGUNAN MAPAN kearah meningkat kualiti hidup rakyat & kegemilangan Negara
------------ PERTUMBUHAN EKONOMI yg mapan dan berdaya maju serta produktif

dalam 5 neferi pakatan haram pegang dah buat ke semua ni???

Anonymous said...

hahahahahaha..blog yg membosan kan lg membosan kan dah la bodoh mcm babi..g wat kenyataan mcm puki mak ..hahahah

Anonymous said...

Aku syorkan rakyat kelantan yang tak sokong cara NA bertegas untuk berdemo disekitar rumah dia dengan khemah-khemah, saja suka-suka kat situ sambil minta dia berceramah ke ape ke, tazkirah ke sampai seminggu sambil bawa sepanduk kondem cara dia berhujah. . Bukan nak buat rusushan tapi secara aman, santai-santai. Baru dia tahu bagaimana rasa menerima demo yang dia kata wajib tu. Acu cuba buat kat depan laman rumah dia dulu,, pastu baru buat kat tempa/ rumah pemimpin lain seperti Mat Sabue ke, sape ke...

Anonymous said...

Anon May 11,memang PR tujuan nak kuasa!,Pengikut je yg terpedaya!apakah selama ini raayat x selesa!kalau x selesa hijrahlah keluar negara.Kami selesa HIDUP UMNO/BN selamatkan negara dri yg gila kuasa!
PKR dh cabut kecerdekan dari penyokongnya,jadi semua pengikutnya dh HABIS CERDEK!
Dengar cakap Enggang
Makan buah belolok,
Dengar cakap PEMBANGKANG,
Lu terjunlah masok lubuk!

Anonymous said...

Kalo btul agama korg islam,xpyh la nk caci maki hamun,ckp nama tuan guru cmtu..nabi yg brperang dgn yahudi dulu pon x ckp nama org cmtu..lg 1,da byk sgt mkn babi ke yg gua lu gua lu..pon da nk jd cina,keling agak nyer..politik punya pasal,brgaduh sesama islam xtentu hala..masing² ade pendapat masing²..rse diri tu btul,pangkah laa..xpyh nk komen org tu buat itu buat ini,itu politik,biasa la politik mmg kotor..sama je mane² parti pon..yg elok kita ikot,yg xelok,xikot landasan islam nk sokong watpe..tu je,xssh pon..

Anonymous said...

Kita ni baru je 55 tahun disogokkan dengan sistem demokrasi Yahudi Zionis tetapi orang-orang kita ni memang cepat pandai. Masing-masing menjiwai watak masing-masing dengan begitu tekun sekali sebagaimana kehendak Sang Pengarah (Yahudi Zionis) dalam usahanya memasukkan kita kedalam lubang biawak. Sedangkan sejak 821 tahun sebelum merdeka, kita (Tanah Melayu) aman sejahtera di bawah payung khalifah daerah.

QalamQabut said...

Anon May 11, 2012 3.57,

Dari kata-kata kamu, mmg kamu takkan ke mana dlm hidup ni. Kalau kamu bijak pun takde siapa yg dapat menumpang. Kalau takut atau tak tahu berbahasa, tak payah nak komen. Menonjolkan kebodohan diri sendiri saja.

Malas aku nak cerita ttg Panglima Awang atau Panglima Hitam, cerita Pak Kadok atau Lebai Malang. Tapi cerita Luncai kamu biasa dengar kot?

Anonymous said...

To Whom It May Concern:
The thrust of the Buddha Dhamma is not directed to the creation of new political institutions and establishing political arrangements. Basically, it seeks to approach the problems of society by reforming the individuals constituting that society and by suggesting some general principles through which the society can be guided towards greater humanism, improved welfare of its members, and more equitable sharing of resources.
On the other hand, may be Datuk Yip Kum Fook father of Buddha because he can played dirty politics inside Buddhist Temple (SANMAK SAMBODHI) at No: 19-21 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong 52100 Kuala Lumpur, Malaysia. If Buddha alive, Buddha will shout of his father because of is very low knowledge. WHY people at that Buddhist Temples are very stupid to selected leader crooks human.
However, this does not mean that Buddhists cannot or should not get involved in the political process, which is a social reality. The lives of the members of a society are shaped by laws and regulations, economic arrangements allowed within a country, institutional arrangements, which are influenced by the political arrangements of that society. Nevertheless, if a Buddhist wishes to be involved in politics, he (Datuk Yip Kum Fook) should not misuse religion to gain political powers, nor is it advisable for those who have renounced the worldly life to lead a pure, religious life to be actively involved in politics.
BUDDHIST MAHA VIHARA'
Brickfields, KL.

Anonymous said...

ini blog macam budak-budak je..merosakkan wangsa maju sahaja. kasi tutup sahaja blog ini boleh x?

saya pemuda wangsa maju zonR1 berasa malu dan sedih . nantero2930///