Sunday, October 16, 2011


Apa yang telah PAShit lakukan sepanjang hampir 20 tahun memegang tampuk pemerintahan di Kelantan?

Tidak malukah apabila Ketua Dewan Himpunan Penyokong Pas (DHPP), Hu Pang Chaw membongkar kebobrokan kerajaan PAShit Kelantan gagal menarik sebarang pelaburan dalam tempoh 10 tahun lepas. Paling teruk, pelabur sedia ada lari meninggalkan Kelantan akibat suasana 'iklim pelaburan' semakin buruk di negeri tersebut.

Tidak malukah kerajaan PAShit Kelantan cukup bergantung harap bantuan dan dana dari Kerajaan Pusat bagi membangunkan prasarana dan pembangunan yang dikecapi.

Tidak malukah Nik Aziz sebagai Menteri Besar Kelantan gagal cemerlang melihat karenah birokrasi dan enakmen-enakmen tertentu yang lapuk dan rigid membuatkan ramai pelabur keluar dari Kelantan.

Tidak malukah Husam Musa mewar-warkan prestasi pemerintahan Kerajaan Negeri Kelantan dipuji dalam Laporan Ketua Audit Negara 2010 walhal ekonomi dan pelaburan jatuh merudum.

Tidak malukah Husam Musa menuntut RM9.4 bilion kononnya royalti minyak dari Kerajaan Pusat bagi menutup kegagalan kerajaan PAShit Kelantan merencanakan ekonomi negeri tersebut ... walhal Kelantan masih lagi kaya dengan sumber asli namun dirompak sepuas-puasnya oleh gerombolan puak-puak PAShit!

Tidak malukah Husam Musa dan Anuar Tan menyifatkan kenyataan pemimpin UMNO Kelantan bahawa pelabur telah lari meninggalkan negeri tersebut sebagai fitnah ... walhal Hu Pang Chaw telah mengesahkan kenyataan para pemimpin UMNO Kelantan.

Tidak malukah Nik Aziz dan Husam Musa bergantung harap kepada Hu Pang Chaw yang selama ini telah banyak memainkan peranan membawa masuk pelabur dari luar Kelantan dan dari kalangan usahawan Tionghua untuk membantu membangunkan Kelantan.
Tidak malukah Nik Aziz, Husam Musa dan kerajaan PAShit Kelantan melambatkan bayaran pampasan kepada syarikat balak akibat kegelojohan dan kerakusan nafsu merompak hasil bumi Kelantan sehingga diperintah bayar pampasan RM800 juta akibat melanggar perjanjian.


HOI ... TAK TAU MALU KE? ...7 comments:

Otak Geliga said...

dia boleh guna serban 100 kaki tu utk lilit muka masing2...mata je terjojol keluar......nak malu apa, org bukan kenal......hehehehe

Gelombang Wangsa Maju said...

HAHAHA ... MANTAP OTAK GELIGA

C L J said...

Dah bagi RM600m untuk tingkatkan infrastruktur bekalan air. Apa jadi ??? Mabuk berbalah sehingga apa kerja pun tak jadi. Tapi duit lesap gak ..... Mashaallah .... Tak tahu buat kerja berundur jer laaaaa....

PAS Parti Terbagang Malaysia said...

PAS- Punggung aku sakit
DAP- Duduk atas PAS
PKR- Punggung kami suka

Anonymous said...

TENGOK GAMBAR AJE DA MACAM RUPA TANPA WAJAH, TAPI MACAM MANA PUN AKHLAK DA DAPAT DIBAYANGKAN MACAM RUPANYA!!!!!!!!!!!!

JANGAN LA PUAK2 UMNO NAK BERANGAN RAMPAS KELANTAN DN, DAPAT PUAK2 UMNO MEMPERTAHANKAN MEJORITI MUDAH KERAJAAN PUSAT PUN DAH KIRA BAGUS...

SEKARANG DA TAHUN 2011 BUKAN ZAMAN-ZAMAN LETAK CALON KATAK PUN UMNO/BN BOLEH MENANG, JANGAN LA BERPOLITIK CARA PRA SEJARAH...

RAKYAT KELANTAN DN LEBIH DULU SEDAR YANG UMNO/BN PEMBOHONG BESAR, DAN KESEDARAN ITU SUDAH MEREBAK SELURUH MALAYSIA....
KAMU PUAK2 UMNO HANYALAH MESIN TALIAN HAYAT YANG DAH USANG, DAN AKAN TURUT BERKUBUR SELEPAS PRU13.
KEPADA RAKYAT KELANTAN DN, TERUSKAN MENGUNDI PR DAN BERDOA LAH
AGAR KERAJAAN PUSAT DI MENANGI PR DEMI UNTUK MENIKMATI ROYALTI MINYAK
KEPUNYAAN RAKYAT KELANTAN DN.

AYUH RAKYAT MALAYSIA MARI KITA MENGUNDI PR DALAM PRU13, KERANA INI ADALAH PILIHAN TERBAIK MASA KINI, DAN KALAU PERANGAI MEREKA PUN SAMA DENGAN PERANGAI PUAK2 UMNO/BN, MEREKA JUGA AKAN KITA KUBURKAN MACAM KITA KUBURKAN UMNO/BN DALAM PRU13 INI.

HE HE HE.................

Gelombang Wangsa Maju said...

HA HA HA ... PANIK NAMPAKNYA ZAMRI? MINTA SEDEKAH UNDI DALAM BLOG PRO BN? HA HA HA ...

PERCAYALAH ... KELANTAN AKAN JATUH KE TANGAN BN, JUST WAIT AND SEE ...

Anonymous said...

APA2 PUN TAHNIAH KERANA AAK ANTARA PUAK2 UMNO YANG MASIH DI KIRA BERFIKIRAN TERBUKA.....

MOHON MAAF KERNA TERSALAH BAYANGKAN AKHLAK AWAK, SEBAB RUOA TANPA WAJAH..

BERBALIK PADA SEBELUMNYA, BUKAN MEMINTA SEDEKAH SEKADAR MENGIGATKAN RAKYAT MALAYSIA TERMASUK AWAK ANTARA BLOGGER PUAK2 UMNO YANG BERSOPAN, SEBABNYA SUSAH NAK JUMPA JAWAPAN BERBUDI BAHASA DARI PUAK2 UMNO NI, LAGI SEKALI TANIAH DAN TERIMA KASIH....

CUMA SATU AJE MUNGKIN AWAK DALAM CANNEL SALAH. YANG DA TAK DAPAT NAK DISELAMATKAN LAGI, BAK KATA PEPATAH ! DAH TINGGAL NYAWA2 IKAN...

OK LAH, NANTI JUMPA LAGI