Sunday, March 4, 2012

KUALA SELANGOR, 4 Mac - Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Seri Noh Omar mencabar kerajaan Selangor mengambil tindakan saman ke atas beliau apabila mengatakan peningkatan simpanan tunai Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS) kepada RM114 juta hasil dari tindakan kerajaan negeri sewaktu dibawah pentadbiran Barisan Nasional.

Beliau mempertahankan kenyataannya dengan berkata peningkatan tersebut berbanding RM8.3 juta pada tahun 2008 diperolehi hasil transaksi jual beli tanah PKPS di Sarawak ketika Barisan Nasional mentadbir kerajaan negeri.

Artikel selanjutnya, klik KHALID IBRAHIM PEMBOHONG BESAR

Noh Omar kata kutipan RM114 juta adalah hasil dari jualan tanah PKPS di Sarawak.

Dan hasil jualan tersebut datangnya dari keputusan mahkamah mengarahkan sebuah syarikat untuk membayar baki RM95 juta kepada PKPS, hasil dari perjanjian jual beli sewaktu Barisan Nasional mentadbir Selangor.

Khalid Ibrahim wajib membuktikan Noh Omar bercakap bohong dalam perkara ini dan mengambil tindakan saman kerana cuba memalukan pentadbiran kerajaan pimpinan PKR.

Khalid Ibrahim juga wajib mengambil tindakan saman ke atas Noh Omar yang membongkar kutipan hasil pasar Selangor hanya berjumlah RM50 juta, walaupun kerajaan pimpinan PKR menjanjikan kutipan sebanyak RM150 juta.

Berani atau tidak Khalid Ibrahim menyahut cabaran Noh Omar ...4 comments:

Anonymous said...

SAMPAI BILA LA SELANGOR NAK SIMPAN MB GILA BABI NIE...

Anonymous said...

...tunggu kandang babi kat sepang siap...maka boleh simpan dalam kandang tu...sabar lah

pukimaq said...

Selagi sayangku menjadi ketua tersirat PKR dan suka bontot maka selama itulah Khalid akan jadi MB.

rahman said...

Si Dapig suka Si bingai jadi ketua..jadi nak apa lagi?..