Saturday, August 11, 2012

Pengakuan mangsa "cabul" Khalid Ibrahim di UNISEL

alt

Pelajar ini DI CABUL oleh sikap tidak bertanggungjawab Khalid Ibrahim dan Pakatan Rakyat

KUALA SELANGOR 10 Ogos - Kira-kira 80 orang kakitangan UNISEL hari ini berhimpun secara aman bagi mendesak pengurusan Universiti Selangor (UNISEL) membayar gaji mereka.

Wakil daripada pihak Jana Niaga Sdn Bhd (JNSB) yang menguruskan kira-kira 200 kontraktor itu menjelaskan kepada pemberita mereka tidak mendapat bayaran dari UNISEL sejak 17 bulan lepas sehingga menyebabkan hutang tertunggak sebanyak RM15 juta termasuk kos pengurusan asrama.

Selain itu rata-rata daripada kakitangan UNISEL yang berhimpun pada jam 2.45 petang itu dilihat begitu hampa dengan sikap pengurusan UNISEL dan kerajaan negeri yang seolah-olah bersikap 'lepas tangan'.Kebanyakan daripada mereka bekerja sebagai pekerja bawahan dengan pendapatan kira-kira RM500 - RM600 sebulan dan tidak menerimanya sejak Julai dan Ogos 2012.

Turut hadir sertai perhimpunan aman ini, Pengerusi Gerakan Prihatin Rakyat Selangor (GPRS), Datuk Sohaimi Shahadan. Menurut Sohaimi, perkara sedemikian amatlah tidak wajar berlaku memandangkan sambutan Hari Raya Aidilfitri semakin hampir tiba.

alt

Lagi bantahan mangsa-mangsa yang DI CABUL oleh Khalid Ibrahim dan Pakatan Rakyat

Tambahnya lagi, sikap kerajaan negeri di bawah pentadbiran Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim dikatakan menafikan fakta dengan membuat kenyataan kononnya UNISEL tidak menanggung kerugian bahkan semakin berjaya dari aspek pengurusan kewangan.

Kenyataan tersebut dilihat seolah-olah kerajaan negeri bersikap 'lepas tangan' memandangkan rekod menunjukkan UNISEL masih menanggung hutang yang tinggi sepertimana didakwa pihak Jana Niaga Sdn Bhd.

Perhimpunan tersebut berlaku sedikit ketegangan ketika wakil pekerja serta pihak GPRS yang cuba berjumpa pihak pentadbiran UNISEL bagi menyerahkan memorandum bantahan.Tetapi setelah beberapa minit berada di luar perkarangan kampus, tiada wakil dari pihak pentadbiran UNISEL yang kelihatan menyebabkan peserta demonstrasi naik berang lantas bertindak mengunci palang pintu keluar dan masuk kampus itu.

Walaubagaimanapun kunci tersebut dibuka semula atas arahan pihak polis dan keadaan terus terkawal. 


sumber : KLPOS

1 comments:

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyurl.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.