Sunday, August 5, 2012

Pihak kementerian mahu filem itu di'tahan sementara' tayangannya kerana ada beberapa babak kurang sesuai menggambarkan dua tokoh tersebut. - Berita Minggu, 5 Ogos 2012



GWM musykil dimana rasional dan relevannya filem ini ditunda, yang sepatutnya dijadualkan tayangan pada 13 September 2012.

Barangkali kurang promosi agaknya ... Itu kata FINAS







Barangkali banyak elemen-elemen ganas dalam filem ini membabitkan tragedi 13 Mei ... Itu kata LPF.





Gamaknya filem-filem ini tidak ganas dan banyak memberi pengajaran kepada anak-anak.


Apalagi alasan-alasan yang diberikan ... tarikh tayangan kurang sesuai, senarai filem-filem untuk ditayangkan dipagawam sudah penuh.

Atau kita sebenarnya takut untuk menghadapi kenyataan filem ini memang tidak digemari oleh puak-puak chauvinist DAP.

Barangkali cukup penting menjaga sensitiviti puak-puak chauvinist ini ...

Apa kata kita tunda tayangan filem ini untuk 5 tahun lagi. Lagi bagus haramkan terus dari ditayangkan ...



6 comments:

Anonymous said...

padan muka,tak tayang pun rakyat tak rugi apa.nampak sgt ambil kesempatan.baik buat filem seefour

Anonymous said...

Anon August 5, 2012 3:34 PM, hahaha...rakyat mana? kalao rakyat Malaysia macam aku sure nak tengok, tapi kalo pendatang indon bangla myanmar macam ko memang x rugi apa2 kalo x tengok, lagipun ko kan bodo bab2 negara Malaysia, apa ko tau pasal Malaysia...yang ko tau psl neek najeeis, anuugay, limkitsial...hahaha..ops lupa plak..lu dari mana bro?nepal?indon?myanmar?ke zimbabwe?hahaha...lu mmg bodo ar bro...hahahaha

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyurl.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

YB Raz said...

aku dah tahu dah...orang melayu memang penakut..takut undi lari kan hahahaha..

kesian orang melayu baik orang umno atau pas..sama je penakut.org pkr tu tak kira melayu tapi boleh kira yahudi je terus.

buah telor potong kasi anjing cina makan je lah..itupun kalau anjing cina nak..

orang melayu sudah kecut dengan orang cina...buat malu je huh

Anonymous said...

Komen yang tepat dan jujur!

Anonymous said...

Pebenda da..takut ngn puak racis!!tayangkan jek..untuk pengajaran..pemahaman wat generasi skang!!klu x...diorg ni bangsa melayu beragama islam x sedar lg...sket2 puak haram ni nk kuasai malaysia!!tu pn x nmpk!!pebendalar..bek PAS...bek PKR...lg DAP...mcam halam...spe yg x nk slmtkn tanah melayu sndiri...korng undilar tuk kesusahan idup korang!!