Thursday, August 2, 2012




Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli mengaku bersalah mengabaikan peruntukan Akta Bank dan Institusi Kewangan (BAFIA) 1989 sebelum membuat pendedahan berkaitan dakwaan penyelewengan dana National Feedlot Corporation (NFC).

Saya mengaku saya tidak lihat secara terperinci tentang BAFIA..sebab pada fikiran kita, kita ingat benda biasa..cuma apabila saya teliti dan kaji, walaupun (Yang Dipertuan) Agung mendedahkan sesuatu walaupun untuk kepentingan awam, Agong juga harus masuk penjara,”katanya.



Bekas kerani Public Bank Johari Mohamad yang bertanggungjawab menyalurkan maklumat sulit perbankan NFC (National Feedlot Corporation) mengaku meletakkan jawatan daripada bank itu pada 2 Mei lalu apabila majikannya memberi surat tunjuk sebab kepadanya ekoran aduan pelanggan, Pengerusi NFC, Datuk Seri Dr Mohammad Salleh Ismail.

“Saya telah melalui proses perbicaraan disiplin di Public Bank dan akibat tekanan di tempat kerja dan pelbagai tindakan yang diambil terhadap saya, saya telah membuat keputusan untuk berhenti kerja,” katanya.



Tak ke haramjadah budak lembu PKR ni ... Agung pun mahu diheretnya ke kancah politik.



24 comments:

CIFUT said...

Nasib baik aku sedang berpuasa.
Sabar... sabar.
Klu la bukan bulan puasa, dh lama aku vavi2kan ko fizi ooi!.

Anonymous said...

ADE KE AGONG LANGGAR AKTA BAFIA????APE LA MASALAH RAFIZI NIE...

Anonymous said...

Bila bertuhankan Anwar brahim..cakap pun ikut sedap mulut!

Mr. Eee said...

Entah..
Mesti la Agung rujuk kat pakar undang2 dulu sebelum apa2 tindakan diambil..

tersangan kurang ajar kenyataan rafizi nih.. di samatarafkan Agung ngan rakyat biasa...

Anonymous said...

Kenapa la nak tengok isu kecik mcm ni. Yg isu duit 250 juta tu kenapa tak ulas panjang2? Apa yg jd dgn duit tu? Mmg lembu la lu.

Anonymous said...

alo anon yg 4.51pm..250juta tu bukan kene songlap pun..kesalahan die pasal die dpt tender 250 juta..NFC bayar tiap2 bulan..bukan dpt 250juta pastu simpan kat bank luar negara cam anwar ibrahim buat masa die jd timbalan perdana menteri..NFC tu kecoh pasal dpt kt keluarga menteri walaupun guna saluran yg betul..pastu lembu yg diternak x capai peratusan yg dikehendaki oleh standard yg dh ditetapkan. dan NFC dh dihukum dah pun walaupun salah x besar mane..skang turn rafizi plak la..sape suruh dedah x guna saluran betul..ade cara die..tp nak jd hero kg, buat la cara salah..pastu tagih simpati..skang nie sape nak join PR mmg kene pandai berlakon eh..

usin said...
This comment has been removed by the author.
usin said...

hoi anon 4.51pm atas, kamu memang x suka pakai otak bila menulis. duit 250 juta sedang dlm perbicaraan. diulangi sedang dibicarakan. dan pada dasarnya bukan lesap sbb ia adalah pinjaman dan wajib dibayar balik. ada masalah ke? sapa lembu, bukan kamu ke?

Anonymous said...

Anon 4.51 mu memang otak lumbu laaa tarak pakai punya.....cakap sedap mulut saja...tapi iq sifar...

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyurl.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

anon 4.51 adalah lambang kepada pemikiran bodoh yang percayakan fitnah dan penipuan pemimpin Pakatan dan PAS . Projek 250 juta tu berjalan seperti biasa , duit tak hilang macam yang terjadi kat kelantan yang mana duit air beratus juta ringgit disalurkan tapi masalah air tak setel . sama juga kes Kohilal yang duit dia dah hilang dan pelabur gigit kuku , Sama juga dengan kes Kambing Janapari projek oleh Husam Musa kat Kelantan dulu pada 2007 sampai sekarang takde hasil tapi duit dah lesap !!!

Ini projek NFC jalan macam biasa , hutang dibayar bulan-bulan malah projek pun nampak hasilnya . Rafizi meletakkan akuan NFC kepada umum dan mempolitikkannya berdasarkan fitnah , penipuan dan persepsi , itu semua bukan bukti !!!

Penyokong BN bukan macam Pakatan Rasuah , jika seseorang bersalah akan melakukan demontrasi , rusuhan dan juga gag order sebagai amalan untuk menutup semua rahsia korup seperti yang dilakukan Pakatan Rasuah

Anonymous said...

Otak anon 4.51 tu letak kat jubur lembu. hina agong dia kata isu kecik memang vavi la ko..

Anonymous said...

kalau bank israel berikan imuniti macam yb ini pinta, boleh juga semak siapa ada akaun di sana, hik hik

Anonymous said...

ikut tertib bro...selesaikan isu kehilangan 3 bilion yang dikaitkan dengan pemimpin pembangkang kemudian baru NFC. lagipun NFC bukanlah besar mana kalau nak bandingkan dengan 3 bilion, kan kan

Anonymous said...

dah macam Pok Nik...samakan Pas dengan macam-macam...berjangkit agaknya?

Anonymous said...

belajar obersee tapi "warrant" pun tak tahu ke?

Anonymous said...

BARUAA KENA BAFIAA ???

Anonymous said...

Dua-dua muka perosak bangsa.betul-betul puk...

Anonymous said...

bukan UMNO ke perosak bangsa??...Sepanjang 55 tahun perintah, tgk Utusan bnyak cite masalah sosial remaja melayu tak habis2...np? tgk mcm dh takda jln p'nyelesaian (clubing, sosial, minum arak, hubungan tanpa batas laki dgn prmpuan, fitnah, gengster)...saban tahun meningkat...cmne tu? kata UMNO kota janji...mcm2 janji tabur ; negara aman...tgk paper byk kes jenayah, kes harga brng naik, harga minyak naik, Sharizat amek dt rakyat 250 juta...dh mcm Dato' Seri Samy Vellu ckap - Merdeka 2012- Janji DiCAPATI...Penyokong UMNO Jangan Lupa Balas Budi...:)

Anonymous said...

Haramkah plak selalu keluarkan iklan ubat kuat seks..sebab tu byk kes buang anak..

Anonymous said...

Bdoh punya anon 1.33am, org lain buat hal, UMNO jugak ke kena tanggungjawab, entah2 yg byk buat jenayah tu org @3

Anonymous said...

bahalol... 392 juta PKNS bayar ke talam ape cer? bodoh punya lembu.... sampai bonus bebudak PKNS pun sangkut...

Anonymous said...

bahalol... masalah sosial tu sbb bebudak tu mak bapak tak ajar.... serupa gak anak2 pemimpin umno kalau rosak tu maknanya mak bapak dia tak ajar... lu nak ngaku ke yg anak2 pemimpin PR yg rosak akhlak tu yg mak bapak dia x ajar....x kan punye sebab lu Pencacai PR... TQ

Anonymous said...

Lagi satu lupa.... yg banyak kes2 tu sebab diorang banyak baca harakah... kan banyak ubat kuat.... bila makan mul nak cari tunggangan.... kalau dapat betina ok gak... tp x dapat betina lelaki pun boleh.... HAhA