Saturday, July 28, 2012


Tahniah diucapkan kepada Lajim Ukin hari ini mengumumkan peletakan jawatan sebagai Anggota Majlis Tertinggi Umno, Ketua Umno Bahagian Beaufort dan pengerusi Barisan Nasional (BN) Beaufort berkuatkuasa serta-merta.

Setinggi tahniah juga diucapkan kepada Lajim Ukin meminta restu daripada Nik Aziz bagi melihat masa depannya dan Nik Aziz memintanya meninggalkan UMNO dengan segera kerana dalam Pakatan Rakyat pun banyak jawatan.

Masyuk ...

GWM sedikit pun tidak terkejut dengan berita keluarnya Lajim Ukin dari UMNO. 

Kerana sebelum ini GWM pernah mengeluarkan artikel mengenai BN/UMNO terpaksa menanggung 'biawak-biawak hidup' yang terlalu banyak muslihat dengan permainan tarik tali 'yuran perpindahan'.


Seperti yang GWM perkatakan sebelum ini, cukup-cukuplah menabur wang kepada 'pemain politik liga professional' ini.

Sampai bila BN perlu belajar mengenali politik Sabah ... Masih belum cukup lagi dengan peristiwa 16 September akibat permainan psychological Anwar Ibrahim.

Semoga BN tidak perlu lagi 'melabur terlalu banyak wang' kepada 'pemain politik liga professional' ini.

Biarkan Anwar Ibrahim melabur wang terhadap 'biawak-biawak hidup' ini.

Azmin Ali pun kenal sangat dengan Lajim Ukin ini, kerana beliau dan Timbalan Presiden UPKO, Datuk Wilfred Bumburing tidak akan mudah berpindah tanpa sebarang yuran perpindahan yang mencukupi ... Wang Besar.

Elok sangat sebenarnya ...

Sekurang-kurangnya sampah sarap dalam UMNO kini ditanggung oleh pembangkang. GWM amat mengalu-alukan tindakan Lajim Ukin.

UMNO seharusnya bersyukur kerana sudah mampu mengurangkan sampah sarap yang sudah semakin berulat.4 comments:

caplamangga said...

bro,

dia ni berangan-angan nak jadi menteri penuh dalam kabinet datuk seri najib.

bila tak dapat, urat kentut dia pun putus laaaaa...

sebab tu jadi macam ni!

Jawa Rangers said...

Hahahaha ...... title hajinya hanya haji melancong. Tak kan pindah saja sedangkan dia dah tinggi tarafnya dalam UMNO ... Ahli Majlis Tertinggi, Timbalan Menteri lagi. Tapi tukul yang belah sana bagi lagi besar tu yang terpelanting tu ...... besar mana agaknya tukul tu yek ...???

Kalau betul2 haji tak pandang dah tukul2 gitu ...... tapi bila haji melancong ni lain.

Anonymous said...

Haha...apa yg tinggal pada UMNO sekarang hanya pucuk kepemimpin kroni...Janji ditepati, GWM balas budi balik...

Katierjqn said...

bro, dia ni berangan-angan nak jadi menteri penuh dalam kabinet datuk seri najib. bila tak dapat, urat kentut dia pun putus laaaaa... sebab tu jadi macam ni!