Saturday, July 21, 2012


KUALA LUMPUR, 21 Julai - Penyanyi, Ning Baizura menafikan dakwaan Pas bahawa dia menyertai parti berkenaan.

Sehubungan itu, melalui akaun Twitternya, Ning menyifatkan kenyataan Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub berhubung perkara berkenaan adalah fitnah dan tidak berasas.

"Pas sebar fitnah katanya saya sudah masuk parti pembangkang dan sebarkan gambar saya untuk drama tahun lepas dari koleksi gambar!"

"Orang Islam tak sepatutnya sebar fitnah tanpa bukti kukuh, orang Islam tak payah menggunakan gambar orang tanpa kebenaran. Itu perangai orang Islam ke?" katanya.

Sebelum ini sebuah akhbar melaporkan kenyataan, Salahuddin yang menyatakan, selain Hairie Othman dan Bob Lokman, ada artis lain menyertai Pas antaranya Ning, Abby Abadi dan Sharifah Aini.

Salahuddin berkata demikian sewaktu program anjuran Anak Kelantan PPR Kempas yang turut mengaitkan beberapa artis termasuk Ning Baizura, Abby Abadi, Sharifah Aini yang akan menyertai parti itu.


sumber : KLPOSApa nak jadi dengan lu ni Salahuddin Ayub ... dari seorang yang ada integriti sudah bertukar wajah dan nada sama seperti Mahfuz Omar dan Khalid Samad.

Lu tak perlu jadi macam sampah-sampah dalam PAS, Salahuddin Ayub.

Pantang ada artis, semua lu nak lambung masuk PAS. Lu dah tak ada beza dengan Anwar Ibrahim, no integrity.

Lu tak malu ke artis gelar lu ni pemfitnah ... "Orang Islam tak sepatutnya sebar fitnah tanpa bukti kukuh, orang Islam tak payah menggunakan gambar orang tanpa kebenaran. Itu perangai orang Islam ke?

Malu gila gua bro kalau artis tegur pemimpin macam lu, Naib Presiden PAS lagi. Jangan marahlah kalau gua panggil lu Din Poyo ...3 comments:

ALahaI sI LunCAi said...

KALAUN TAK JADI SAMPAH MACAM MANA NAK MENANG DALAM PAS ? PAS MEMANG TEMPAT HIMPUNAN SAMPAH !

HE!HE!HE!

usin said...

mcm timbalan presiden? hehehe

jawaselatan said...

DIN PUDU