Friday, July 13, 2012

"Patutnya dia kenalah ikut cakap suami bukan ikut suka je. Orang lain pakai baju merah, dia pun nak pakai baju merah (baju merah merupakan terma digunakan UMNO Kelantan).

GWM cukup pelik dengan kenyataan bekas suami Che Hasnah Che Ahmad ini.

Didakwanya beliau isterinya diceraikan disebabkan tidak mengikut ajaran Rasulullah s.a.w.

Bila ditanya benarkah bekas isterinya tidak mengikut ajaran Islam sebenar ... Tidak Jawab.

Bila ditanya benarkah mengikuti ceramah Hasan Ali adalah perbuatan salah disisi Islam ... Tidak Jawab.

Jawapan yang diberikan Yahaya Ibrahim telah mendedahkan niat dan perbuatan sebenar beliau.

"Patutnya dia kenalah ikut cakap suami bukan ikut suka je. Orang lain pakai baju merah, dia pun nak pakai baju merah (baju merah merupakan terma digunakan UMNO Kelantan).

Bukankah ini perceraian disebabkan oleh angkara politik yang jumud?"Saya seorang guru agama, mengajar al-Quran dan saya mengerjakan solat. Semua ajaran agama Islam saya lakukan kecuali satu perkara sahaja iaitu tidak menyertai parti Pas"

Pusinglah macam mana sekalipun.

Perbuatan menceraikan isteri kerana taksub dengan politik adalah perbuatan melampau dan tidak matang seorang suami.

Pasal politik pun nak ceraikan isteri ke? (Bengong ... kata orang Kelantan)

Ini bukan lagi satu kes terpencil. Sudah terlalu banyak kes-kes begini berlaku namun cuba ditutup dan dikambus oleh puak-puak cicak mengkarung hijau ini.Seperti yang telah GWM perjelaskan semalam, selagi ada fatwa-fatwa ini selagi itulah setiap manusia yang berada di muka bumi ini tidak akan dijamin masuk syurga.PAS telah membangsatkan dan melacurkan Islam demi tembolok dan kepentingan sokongan dan undi.

Sampai bila situasi dan kes begini akan berlaku dan berlarutan ...8 comments:

Anonymous said...

mungkin dia cerai sbb isteri melawan kot? Ye la degil tak dengar cakap suami

Anonymous said...

Sbb politik pon nk bt perkara halal yg dibenci Allah.. لآ اِلَهَ اِلّا اللّهُ مُحَمَّدٌ رَسُوُل اللّه

Anonymous said...

inilah hasil ajaran sesat PAS ! cerai krn isteri x sama fahaman politik. bodoh pny makluk. taksub dgn Parti Ajaran Sesat. psl politik j pn. bangang pny jantan !

Anonymous said...

Dalam Islam... seseorang Isteri perlu taat dan patuh kepada Suami selagi mana tiada arahan berbentuk maksiat yang diminta oleh suami... Oleh kerana sang isteri tidak dapat patuh arahan suaminya ...jalan terbaik untuk megelak melakukan dosa oleh sang isteri adalah bercerai....Tetapi persoalannya ...adakah patut seorang suami memarahi Isteri menyertai parti politik kesukaannya melainkan dia beranggapan Parti politik tersebut adalah Parti maksiat... Wallahualam

Anonymous said...

AJARAN PLURALISME BILA " EGO RIAK DAN UJUB LEBIH TEBAL DARI IMAN"

Anonymous said...

dah cerai apa nak buat. sekarang macam mana dengen nafkah edah , pembagian harta pencarian bersama. perkara ini semua kena diselesaikan dengan adil

Anonymous said...

Bab ni mewakili ..banyak kes kes deraan minda kaum wanita dikalangan isteri isteri ahli PAS sejak dulu lagi......

Nik Aziz dan Hj Hadi serta Harun Din perlu dipertanggung jawabkan di akhirat nanti...sebab mereka mengubal dasar parti yg tersasar dari Islam yg disyiarkan olih Rasul.

Sebab sebab ..kejadian usahlah kita bertilik tilik atau loyar buruk...sebab hakikatnya..pengangan hidup yg tersasar... sedih mengenangkan urusan sedemikian tak selesai sedangkan umur dah hampir lupus.

Mohd Faizal Asnan said...

marilah melayu islam bersatu. Buangkan pahaman politik... Marilah bersatu kerana ISLAM. Kalo PAS bukan untuk semua... kalo UMNO bukan untuk semua.... ISLAM adalah untuk semua.....