Tuesday, July 17, 2012

Apa lagi yang Khalid Ibrahim mahu bohong pada rakyat. Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Malaysia tidak pernah luluskan satu pun penilaian hartanah Talam.Apa lagi yang perlu dilakukan oleh Khalid Ibrahim. Segala strategi bagai tidak mengena.

'Bail Out' Talam Corporation kini bakal membogelkan beliau sebagai Menteri Besar paling tidak bertanggungjawab menyelamatkan kroni-kroni puak chauvinist ini.

Dua minggu yang lalu, Chua Tee Yong telah mendedahkan bagaimana hartanah Talam Corporation, RM676 juta, telah dinilai lebih dari yang sepatutnya.

Khalid Ibrahim terpaksa meminta bantuan Tony Pua bagi menyelamatkan keadaan kritikal skandal Talam ini.

Agak hebat Tony Pua cuba melakukan spin skandal 'bail out' ini. Malah menyebut Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Malaysia turut mengesahkan penilaian terhadap hartanah ini.


Rakyat semakin tertipu dengan pembohongan pembangkang...

Walhal Chua Tee Yong pernah mendedahkan dengan jelas bagaimana Bestari Land telah dinilai melebihi apa yang sepatutnya, RM42 juta. Begitu juga dengan Danau Putra Land yang dinilai RM28 juta melebihi harga pasaran.


Dalam kerancakan DAP membantu Khalid Ibrahim untuk mendapatkan nyawanya kembali, akhirnya Talam Corporation berbohong mengenai Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Malaysia memperakui penilaian hartanah yang dibuat.


Kami merujuk kepada pengumuman kami bertarikh 11 Julai 2012 dan ingin menjelaskan bahawa kenyataan yang dibuat dalam perenggan 4 siaran akhbar bahawa kedua-dua SC dan Bursa telah meluluskan penilaian Tanah 'adalah tidak betul. Menjalankan penyelesaian hutang Talam Corporation Berhad, tidak tertakluk kepada kelulusan Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) atau Bursa Malaysia Securities Berhad (Bursa).

Di bawah Keperluan Penyenaraian Bursa, Talam diperlukan untuk memastikan bahawa penilaian laporan yang dihantar bersama-sama dengan draf pekeliling mematuhi Garis Panduan Penilaian Aset SC. Dalam hal ini, salinan laporan penilaian dan sijil telah dirujuk oleh Bursa kepada SC untuk semakan pada mematuhi garis panduan yang berkaitan dan kecukupan pendedahan dalam sijil penilaian.

Kami juga ingin mengumumkan bahawa TRINITY tidak akan membuat sebarang pengumuman lanjut berkaitan dengan apa-apa pernyataan lanjut oleh mana-mana pihak, jika ada, melainkan jika perlu semua butir-butir yang terkandung di dalam surat pekeliling kami kepada pemegang saham bertarikh 15 mac 2011.

Khalid Ibrahim kini muntah darah ...

Pembohongan Pakatan Haram kini tidak mampu membendung pengumuman yang dilakukan oleh Suruhanjaya Sekuriti.

Khalid Ibrahim dan pembangkang perlu meminta maaf secara terbuka di atas pembohongan yang dilakukan dalam skandal 'bail out' Talam Corporation ini.

Kerajaan PKR Selangor cukup terbukti tidak mempunyai kredibiliti dalam mentadbir kerajaan negeri.

Apa lagi helah yang mahu dilakukan oleh pembangkang selepas ini ...

Mana kertas putih Khalid? Nak tunggu lagi 10 tahun ke ...3 comments:

Anonymous said...

khalid ibrahim adalah MB paling tidak bertanggungjawab dalam sejarah tanah air. perangai macam anjing, asyik nak menggigit sana-sini!

Anonymous said...

Menteri Besar BOOHHHHH....

Anonymous said...

pila...lu la bodoh......