Tuesday, March 12, 2013

Malaysia bukan sahaja bimbang dengan niat Misuari terhadap Sabah, di mana beliau masih mempunyai ratusan pengikut setia, tetapi turut bimbang dengan perhubungan terbaru dengan tokoh pembangkang Malaysia Anwar Ibrahim, yang dianggap sebagai "kenalan lama" oleh Misuari.TAHUN 2007
Mahkamah Perbicaraan Serantau Makati telah memberi kebenaran sementara kepada pengerusi Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF) Nur Misuari berkempen dan bertanding untuk jawatan Gabenor Sulu di Jolo City pada 11 hingga 14 Mei 2007.

Peguam MNLF, Ombra Jainal memberitahu Misuari sememangnya mahu merampas kembali Sabah dari Malaysia dan masih lagi belum boleh melupakan serta marah dengan penangkapan beliau oleh kerajaan Malaysia dan menyerahkan beliau kepada pihak berkuasa Filipina pada Januari 2002.


Malaysia bukan sahaja bimbang dengan niat Misuari terhadap Sabah, di mana beliau masih mempunyai ratusan pengikut setia, tetapi turut bimbang dengan perhubungan terbaru dengan tokoh pembangkang Malaysia Anwar Ibrahim, yang dianggap sebagai "kenalan lama" oleh Misuari.


Read Full Article, 07MANILA1534TAHUN 2012 - 2013

I'll scratch your back if you scratch mine ... AuwwwJacinto also disturbingly writes that “The intrusion occurred just as former Malaysian leader Datuk Seri Anwar Ibrahim, also Pakatan Rakyat de facto leader, proposed that Sabah be granted autonomy.” Anwar Ibrahim, a Rizalian scholar, is known as a stalwart against the ruling UMNO party-led coalition in Malaysia. Now we should not be involved in the domestic politics of Malaysia - MANILA TIMES, 16 FEBRUARY 2013A Malaysian Opposition politician allied with Datuk Seri Anwar Ibrahim is believed to have met with the Sulu Sultan late last year and gave the Opposition’s support to the Kirams’ claim to Sabah, a Philippine intelligence source revealed. - ABN NEWS, 1 MARCH 2013The third group is allegedly the Malaysian political opposition, which is gearing up for general elections that may be called before June. The intelligence officer said that one member of the Malaysian political opposition allied with Anwar Ibrahim was running for a post in Sabah. - PHILLIPINE DAILY INQUIRER, 1 MARCH 2013Mengenai dakwaan sama ada dia bertemu dengan mana-mana pemimpin pembangkang Malaysia, dia berkata telah bertemu dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim di Jakarta beberapa bulan lalu - MSTAR, 11 MAC 2013

Rakyat perlu melihat setiap kronologi di atas secara telus dan berfikir dengan sedalam-dalamnya. Ini bukan omongan kosong atau sekadar borak kedai kopi. Ini soal perancangan yang telah lama diatur oleh dua musibat ini untuk menghuru-harakan Malaysia.

Apapun rakyat perlu bersabar menunggu laporan terakhir yang akan dikeluarkan oleh perisikan Malaysia dan Filipina, yang dipercayai akan mengikuhkan lagi dakwaan Anwar Ibrahim memang terlibat dengan tragedi berdarah di Lahad Datu.Ingatkah lagi rakyat negara ini dengan insiden Anwar Ibrahim melarikan diri ke kedutaan Turki pada tahun 2008 ?


Anwar ... Kenapa ‘berlindung’ di kedutaan Turki ?

Kononnya diugut bunuh oleh pihak-pihak tertentu, walhal melarikan diri untuk mendapat 'suaka politik' setelah laporan polis dibuat oleh Saiful Bukhari Azlan yang diliwat beliau.

Apakah tidak mungkin akan berlaku kembali skrip, lakonan berdasarkan strategi dan taktik kotor menjelang pilihanraya umum kali ini ...


Anwar Ibrahim tahu pembangkang akan tumbang pada pilihanraya umum kali ini. Rakyat perlu membuka mata dan minda seluas-luasnya apa yang bakal berlaku sebelum pilihanraya umum ini ...0 comments: