Monday, March 4, 2013

Sultan's daughter feeds media fake image of Malaysian casualties - GMA ONLINE, 4 Mac 2013




Princess Jacel Kiram, daughter of Sulu Sultan Jamalul Kiram III, shows on Sunday a purported image of Malaysian casualties after a clash between Malaysian authorities and armed followers of Sultan Kiram in Lahad Datu, Sabah. A similar photo of the Princess appeared on the front page of the Philippine Star. GMA News Online has verified that the image is fake, and most probably of dead Thai soldiers killed in Thailand in 2007. The image of the Thais has previously appeared elsewhere on the Internet.

Anak perempuan Sultan Sulu Jamalul Kiram III, Puteri Jacel Kiram, menunjukkan imej berupa mayat pihak berkuasa Malaysia selepas pertembungan antara dan pengikut bersenjata Sultan Kiram di Lahad Datu, Sabah pada hari Ahad lalu. Gambar Puteri ini juga muncul di muka depan Philippine Star.

GMA News Online telah mengesahkan bahawa imej adalah palsu, dan berkemungkinan besar imej adalah askar Thai yang terbunuh di Thailand pada tahun 2007. Imej-imej ini juga boleh didapati di Internet.



Gambar dan imej pembohongan Puteri Jacel Kiram kononnya mayat pihak berkuasa Malaysia selepas pertembungan antara dan pengikut bersenjata Sultan Kiram di Lahad Datu.


Gambar dan imej yang dicedok oleh Puteri Jacel Kiram. Gambar dan imej sebenar askar Thai yang terbunuh di Thailand pada tahun 2007.

Gambar ini boleh didapati melalui laman web ini ...
http://www.documentingreality.com/forum/f10/dead-thai-soldiers-87702/

Artikel Selanjutnya, KESULTANAN SULU LANCAR PERANG TERHADAP YANG DIPERTUAN AGONG



Pemimpin penceroboh Sulu, Jamalul Kiram III bersama anaknya, Puteri Jacel Kiram


Tidak cukup menyerang Malaysia, Jamalul Kiram III kini menggunakan anaknya untuk memfitnah kerajaan. 

Modus operandi yang tampak sama seperti dilakukan Tian Chua, memperlekehkan anggota pasukan keselamatan negara.

Nampaknya, memang Kesultanan Sulu awal-awal lagi telah merancang fitnah dan serangan terhadap Malaysia ...



23 comments:

Satu kapai..... said...

Ingatkan puteri ni bagus rupanya macam pak dia juga

Anonymous said...

mcm kuga nuarr brahimm....

anak branak kaki klentongg....

Anonymous said...

bila keluarga menguasai pertubuhan same jer dengan anwar anak beranak pkr..anak lantang dr bini

Anonymous said...

UMNO & BN semakin lemag. Ayuh semua tumbangkan UMNO & BN dalam pru-13. Insyaallah Malaysia akan aman.

atas pagar said...

Kau ni bodo ea..?

Anonymous said...

kaki kelentong mcm anuar aljubori la jugak...

Anonymous said...

Ada jugak macai sulu dan filipina dok caya

Anonymous said...

Samalah jugak anak-beranak. Bapak lanun tua nak mampos, anak jadi ketua lanun betina. Dah tak ada kerja, asyik nak melanun ajelah. Si anu arr lah yang ngajor tu.

Anonymous said...

anto je agen gi tangkap anak dia tu....nanti senyap la org tua nak mampos tu

Anonymous said...

Hekhele.... pakai tablet china tak mampulah tu, pakailah samsung ke yang jenama sikitlah baru gambar clear. Pui.......

Anonymous said...

Bodoh kau ni bah, mcam tian chua tu babinya

Anonymous said...

glamour bah!!!!! muka depan akhbar satu dunia kenal sebagai "puteri" kononnya ya kah??????? Buat malu title "PUTERI" sahaja.

Patut kita kaji silsilah kesultanan sulu findout mereka ni ORI linage atau ambil kesempatan aja.....

Borek dan rintik tak boleh dipisahkan seperti irama dan lagu hehehe

Anonymous said...

Bukan adat orang Malaysia tidak menghormati mayat...... Yang gugur adalah PAHLAWAN bukan buruan.

Sekali pandang dah tahu kau ni kurang akal entah belajar tahap mana... Pi buat IQ test!!!!!!

Main psychology konon.... Kelentong kat planet laaa..

Anonymous said...

hahaha, bodo la ho PUTERI babi ni, gilo be dooh doh ni, aku hok di KELANTAN pon sakit hati tengok n baco kenyataan bodo dio,


anoy March 4, 2013 at 2:44 PM

mung ni baik xpayoh duk d Malaysia la deh, baso bengong

Anonymous said...

Bangang tak abis la ko...

Anonymous said...

Nenong! Nenong! Pencacai pkr telah di kesan......

Anonymous said...

Hanya orang yg tak tau UNDANG-UNDANG akan berkata Sabah nie mereka punya... Dah tu tak bertamadun.. Buat undian la IF ORANG SABAH nak kan berSULTAN kan ko... FILIPIN sendiri tak iktiraf KO sebagai SULTAN.. IF diiktiraf maka FILIPIN tidak akan jadi satu negara REPUBLIK... Morron!!!

Anonymous said...

aku, rakyat sabah tidak akan sekali sekala menerima kerajaan bodoh keadilan ke apa ni, nak tukar kerajaan baru buat apa?? Dorang boleh buat apa yg kerajaan skrg boleh buat, bodoh, selepas insiden pencerobohan lahad datu ni, aku yang mula mula terhasut pembakang punya taktik ni mula rasa mual. Loya tau nda. Lepas perwira kita gugur, dorang, pembankang buat macam bodoh ja, cubalah anak dia ke, adik atau abang dia yang begitu, apa perasaan dorang? SABAH NO KEADILAN, PAS, DAP atau apa apa jalahhh!!!

Anonymous said...

klu sokong anwar al juburii, tiap ari ada yg bengkak punggung sbb kena cucuk juboq oleh anuar al juburi..mmg xda lelaki sjati la malaysia pasni bkz smua jubuq dia nk tongeng..knapa xnk tongeng jubuq lembu je wahai anu ar al juburi? Takut?

Mohd Daruzi Mat Isa said...

Bukti gambar ini bukan mayat tentera kita tetapi tentera Thai

http://www.documentingreality.com/forum/f10/dead-thai-soldiers-87702/

kimie said...

TERIMA KASIH KEPADA DS NAJIB ......BANGGA DENGAN MU PERTAHANNKAN TANAH AIR KITA....

Tujuh Langit said...

sanggup sebarkan fitnah durjana. manusia. tunggulah hari pembalasan dari Allah.

kay kafak said...

Watch One Soldier and Two Kiram Terrorists Killed