Wednesday, March 6, 2013

Bekas pekerja Anwar bakal tampilkan rakan-rakan Filipina beliau yang mempunyai hubungan rapat dengan MNLF


Bekas Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar Ibrahim, Muhamad Rahimi Osman akan mendedahkan hubungan bekas majikannya itu dengan rakan-rakan berpengaruh dari Filipina yang mungkin mempunyai kaitan dengan Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF).

Menurut Rahimi, beliau akan membuat pendedahan itu sejurus kemelut pencerobohan sempadan negara oleh pengganas Sulu di Lahad Datu itu reda bagi menghormati tugas pasukan keselamatan negara.

Kata beliau, Anwar dikatakan mempunyai beberapa rakan dari Filipina yang berpengaruh dan mempunyai kaitan dengan politik pembangkang di negara jiran itu serta pembangkang di negara ini.

"Saya dalam proses mencari lebih banyak bukti dan maklumat mengenai perkaitan dan perhubungan Anwar dengan rakan-rakannya yang mempunyai kaitan dengan MNLF.

"Apa yang pasti, empat hingga lima rakan Anwar dari Filipina itu telah membantunya pada Pilihan Raya Umum ke-12 pada 2008 yang lalu. Rakan-rakan Filipina Anwar ini ada kemungkinan mempunyai hubungan rapat dengan MNLF,’’ katanya kepada Utusan Online, ketika dihubungi hari ini.

Rahimi dalam blog AnwarAIDC sebelum ini mengesahkan Ketua Pembangkang itu pernah menggunakan khidmat empat pengawal keselamatan yang berasal dari Filipina.

Keempat-empat individu itu adalah Daniel Cruz, Noel Del Rosario, Alfred Sese serta Bong Oteyza dan anggota-anggota itu terlatih setanding pasukan komando dan pelbagai kepakaran lain.

sumber : UTUSAN ONLINEUntuk apa Anwar perlu mengupah pakar bom, pakar penembak tepat, pakar taktikal, pakar serangan terroris dari Filipina sebagai pengawal peribadi beliau ...spyanwar9
Daniel Cruz

Berkhidmat selama lima tahun sebagai Pegawai Kes dengan National Intelligence Coordinating Agency (NICA) dan lima tahun sebagai Penyiasat Penjenayah dengan US Drug Enforcement Administration (DEA) di Kedutaan Amerika Syarikat di Manila.

spyanwar8
Noel Del Rosario

Berkhidmat dengan Pasukan Polis Kebangsaan Filipina selama lebih dua puluh tahun dengan tugas utamanya adalah dalam Special Weapons And Tactics (SWAT).

spyanwar5
Alfred Sese

spyanwar7
Bong Oteyzaspyanwar1
Empat pengawal peribadi upahan dari Filipina bersama-sama pengawal peribadi Anwar Ibrahim yang lain.

Keempat-empat pengawal peribadinya ada bersama-sama Anwar Ibrahim ketika Ketua Umum PKR itu berceramah bersama-sama beberapa orang bekas pegawai tinggi ATM di Taman Rekreasi, AU3 pada 16 Februari 2013.

Turut hadir beberapa orang bekas pegawai tinggi ATM mulai seperti anjing sawan yang kelihatan takut-takut di hadapan Anwar Ibrahim.

1) Abdul Hadi Al-Khattab yang sebelum ini turut dikaitkan dengan skandal penjualan enjit jet tempur F-5E.
2) Imran Abdul Hamid yang sebelum ini dikaitkan dengan pembinaan friged di Lumut
3) Abdul Ghafir Abdul Hamid yang dikaitkan dengan beberapa kontrak dan tender pembekalan untuk Tentera Darat.

Dengan keempat-empat pengawal peribadi Anwar Ibrahim dan ketiga-tiga bekas pegawai tinggi ATM berada setempat, adakah Anwar Ibrahim sedang memberi isyarat kepada pegawai-pegawai ATM yang lain terutama yang memang mempunyai ‘kes’ agar bekerjasama dengannya kalau mahu selamat?spyanwar2

spyanwar3

spyanwar4

spyanwar6
Keempat-empat pengawal peribadinya juga turut bersama-sama Anwar Ibrahim ketika Himpunan Kebangkitan Rakyat yang lalu.Tampak ada hubungkait yang cukup kuat di antara keempat-empat pengawal peribadi dengan MNLF, Nur Misuari dan Jamalulu Kiram III. Banyak duit lu Anwar bayar gaji 4 pengawal peribadi dari Filipina ...


4 comments:

Anonymous said...

semua bekas2 penjawat awam yg terlibat dgn rasuah masuk parti mata 1.semuanya sanggup jd pengikut dajjal... bagusla tu... sekali kena petir mampus sekaligus...

Anonymous said...

pakar pakar inilah yang terlibat sama dalam pembunuh altantuya dgn menggunakan bom. kemudian mencipta teori dan memfitnah mengaitkan dato sri najib. Manusia bernama anuar sanggup buat apa saja bermula dgn menyalah guna kuasa semasa jadi TPM lagi hingga dipecat. terkini dia menjadi dalang membawa musuh ke sabah dgn pertolongan sahabatnya nur misuari. ya allah kau hancurkanlah manusia yang berlaku zalim seperti yg kau janjikan.

Anonymous said...

Cehh..puii

Anonymous said...

Dunia akhir zaman....di akhirat nnti tau la siapa yg benar siapa salah. Masa tu semua da terlambat wahai pemfitnah semua.....
Tunggu la, hari kebenaran akan tiba.