Wednesday, June 27, 2012

Jika anda layari laman web Asia Sentinal, anda boleh saksikan dengan mata kepala anda sendiri bahawa dia (Altantuya) berdiri di hadapan kedai Louis Vutton, Buddha Bar, Notre Dame Cathedral, Berthelsen memberitahu Malaysiakini.



Surprise, Surprise, Surprise ...

Begitu terdesaknya Anwar Ibrahim mahu mengaitkan DS Najib dengan Altantuya sehingga mengambil sepenuhnya berita dari Malaysiakini untuk dimuatkan dalam blog beliau.

Dan bahagian yang disukai oleh GWM adalah petikan artikel dalam blog Anwar Ibrahim ini ...

“If you go to the Asia Sentinel site, you will see pictures of her standing in front of a Louis Vuitton store, the Buddha Bar, Notre Dame Cathedral and a whole flock of other locations in Paris,” Berthelsen told Malaysiakini.

Dibawah ini adalah gambar-gambar Altantuya yang didakwa berada dihadapan kedai Louis Vutton, Buddha Bar, Notre Dame Cathedral ... di Paris.






Rakyat mula terpana dan percaya sememangnya Altantuya berada di Paris. Rakyat juga mula mempercayai sememangnya ada kaitan di antara DS Najib dan Altantuya.

DS Najib pula pernah bersumpah bahawa beliau tidak pernah mengenali Altantuya. Parah ... keadaan kini semakin parah.



Bagaimana jika GWM boleh mebuktikan gambar-gambar di atas adalah rekaan dan mainan politik persepsi (political perception), malah diantaranya 'superimposed'.

Menarik bukan ...



FITNAH PERTAMA - Notre Dame Cathedral

Gambar ini didakwa laman web Asia Sentinel sebagai bukti bahawa Altantuya berada di hadapan bangunan Notre Dame Cathedral.

Perhatikan kepada tanda-tanda yang telah dibulatkan sebagai rujukan struktur, ikon kononnya Altantuya berada di hadapan bangunan Notre Dame Cathedral.

Lihat dengan teliti gambar-gambar sebenar bangunan Notre Dame Cathedral di bawah ini dari pelbagai posisi.





Lakukan perbandingan tanda-tanda yang dibulatkan ... bagi melihat benar atau tidak persamaan gambar yang didakwa laman web Asia Sentinel sebagai bukti Altantuya berada di hadapan bangunan Notre Dame Cathedral.

Cukup berbeza struktur dan ikon bangunan sebenar Notre Dame Cathedral dari apa yang didakwa oleh laman web Asia Sentinel.

Persoalan ... Altantuya berdiri dihadapan bangunan mana sebenarnya?



FITNAH KEDUA - Eiffel Tower

Gambar ini didakwa laman web Asia Sentinel sebagai bukti bahawa Altantuya berada di hadapan Menara Eiffel Tower.

Namun sebelum itu, GWM mahu paparkan gambar dibawah ini bagi menunjukkan teknik superimposed, sebagaimana dilakukan ke atas gambar Altantuya yang didakwa berdiri di hadapan Menara Eiffel Tower.



Mampukah dibezakan gambar Raja Petra Kamaruddin ini dengan gambar asal commentator Miss Finland?



Bersambung dalam siri seterusnya, fitnah gambar-gambar di laman web Asia Sentinel.

38 comments:

Anonymous said...

pencacai najib sudah goyang.
haha tak boleh blah.
alasan std, semua jadi superimposed.

yang nak compare gambar petra bersama miss world dengan altantunnya kat paris tu nk buat apa, lain beno jenis gambonye. memang mustahil nak edit.

lagipun pixel tak lari langsung. gamba memang sah.

najib sudah goyang. hotel besi sudah tungguuu

Serban Hijau said...

Anwar kongkek budak cina. Nak putar apa lagi. Paling bagus, besi mana boleh jadi saksi.

Inikan pula still photograph.

Kalau dah pecacai Al Juburi apa saja malaun tu cakap semua pasti kulum.

Porahhhh!...pi baliklah

Anonymous said...

EH EH? PENCACAI JONGOS PAKATAN TETIBA PULAK PERCAYA DENGAN GAMBAR PHOTOSHOP? CONFIDENT PLAK TU KATA PIXEL TAK LARI LANGSUNG. MEMANG MUSTAHIL NAK EDIT KONON..BUKAN SUSAH NAK DEDAHKAN FITNAH PEMBANGKANG TU...TUNGGU JE PENDEDAHAN SETERUSNYA OLEH BLOGGER2 TERLIBAT.

TU VIDEO TU..99.9% DISAHKAN PAKAR PENCACAI JONGOS TAK NAK PERCAYA PULAK? HERAN HERAN...BODOH TAHAP AMEBA SUNGGUH!

Anonymous said...

mmmmuahahahaha..
anon 11:42am adalah bukti betapa bangangnye chai-chai PR.

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

Cer tengok elok2. Mana ada Altantuya dalam gambor2 tu? China doll ada la!!

yop kidai said...

Pencacai penjilat jubur pembangkang makin takut dan terdesak. Mereka sudah mula memfitnah najib. Gambar altanyuya di super impose .Fitnah mereka makin jahat. Fitnah puak khawarij dan fasikh ini mesti dilawan. Sesungguhnya inilah puak-puak sesat di akhir zaman sebagaimana diceritakan oleh Nabi Muhammad s.a.w

depanbelakangsamasaja said...

HJ hadi kata video tak boleh jadi saksi sebab ia besi. Aku pulak kata gambar pun tak boleh jadi saksi sebab ia kertas. Betul tak wahai penyokong fuckatan yang tahap pemikiran bingai alias samdol sekalian ?

hanizam said...

BIASALAH, BILA BAB GAMBAR KENA BATANG KOTE PEMIMPIM PAKATAN, PENCACAINYA AKAN KATA TU GAMBAR DAH EDIT & MAMAC-MACAM LAGI...

BILA BAB MENGENAKAN ORANG LAIN, MEREKALAH ORANG PERTAMA MENGAKU TU ADALAH GAMBAR BETUL...

NUAR KOTE BENGKOK, PAKAR KATA 99% ADALAH TULEN, APE PEMIMPIN PAKATAN KATA, TU HANYA BESI SEMATA-MATA...

MEREKA TAK TAU, LIM KIT SIANG ANAK BERANAK PUN TERKEZUT TENGOK SAIZ & BETAPA GANASNYA NUAR DALAM VIDEO TU...

TU BELUM LAGI MP SUNGAI PETANI...KALAU TAK, TAKAN DIA GELAK BESAR TENGOK KOTE NUAR...

BESI LAGI KE???

kulupkulup said...

Hek eleh. Gambar mana tah ambik cakap di Paris.Kalau betul pun altantuya ambik kat paris ,apa ke jadahnya nak kait dengan Najib. Bukannya Najib ada kat sebelah altantuya.Najib berani bersumpah tak kenal altantuya. pemimpin kau ada berani bersumpah ?Tarakkkk berani punya. Pencacai pembangkan ni pun satu. Bodoh tahap khinzir.Semua pemimpin dia cakap, dia terima bulat-bulat.Itulah selalu main cipap cina doll sangat.Benda mudah pun kena tipu.

Anonymous said...

helo pencacai hamPAS, Parti keldaian rakyat, kalau kau boleh percaya gambar antatuya kat paris kenapa video anwar kogkek pelacur kau takanak percaya. percayalah yang akan masuk bingkai besi adalah si anwar tibai cipap amoi al kaki bontoti kau tu. bukannya najib. gambar tak credible, superimposed kau boleh percaya. anwar juburi aka BABI tu yang bontot tengah panas. ada satu satu kes kau nuar BABI. sampai kau mampos pun hidup kau tak akan senang walaupun duit kau berbillion billion. pasal kau makan duit haram, kau bagi anak bini kau makan duit haram. sampai bila-bila pun kau akan merana.

kudabesi said...

Geli bulu ketiak aku dengar pendapat pencacai pembangkang kata pixel tak lari. Ada pengetahuan ke dia cakap ni. Nampak bodoh sungguh.Babi pun tak bodoh macam dia. Babi pun sondol depan saja. Ni puak pakatan depan belakang dia sondol. Muahhhahaahaaaa

Anonymous said...

Hantu Tantuya la 2 bro.... dok kat perancis honeymoon dgn aljuburi. Nak merendek dlm kapai selam org tak nampak sikit hahaha

ajis said...

Bingai sungguh si anon 11.42am tu. Cakap tak ada ilmu langsung.Dia ni memang tak ikut perkembangan sebab selalu baca suratkhabar Haramkahkah dan Suara Kebodohan saja. Itu yang pendapatpun macam bengong saja

Anonymous said...

Pembangkang dah gabra dan takut.Rakyat akan menghukum kezaliman dan kebongkakan pembangkang dalam PRU 13 nanti.Pilih pembangkang gelap masa depan umpama gelapnya hati pencacai mereka. BN saja yang membawa perubahan. Ayuh sekalian rakyat,

Anonymous said...

Superimposed atau tidak, gambar church kat background altantuya terletak di Milan Italy. Ni, kalau tak confident, hangpa pi cari geng2yang study architecture kat negara Eropah.

Anonymous said...

PENYOKONG UMNO YG BODO SOKONG PEMIMPIN PM NAJIB P'BUNUH ALTANTUYA GUNA BOM ASKAR MELAYU , SOKONG ROSMAH PAW DUIT RAKYAT JUTA2 BELI CINCIN , SOKONG K'PIMPINAN UMNO SHAHRIZAT PAW PROJEK LEMBU NFC 250 JUTA , SOKONG BELIA ISLAM JOGET K-POP TGK POMPUAN SEKSI (MENTERI PEMBANGUNAN WANITA-NAJIB) , SOKONG SAMSENG PUKUL ORG SUKA HATI DGN SOKONG JOGET PUNGGUNG TOKEH RESTOREN SKINCHAN UMNO...APE KES UMNO SKRG NIH, NI YG BANGGA DIKATAKN JAGE BANGSA MELAYU (TAK PAYAH)...LANGSUNG TAK RELAVEN!!!!

Anonymous said...

PENYOKONG UMNO YG BODO SOKONG PEMIMPIN PM NAJIB P'BUNUH ALTANTUYA GUNA BOM ASKAR MELAYU , SOKONG ROSMAH PAW DUIT RAKYAT JUTA2 BELI CINCIN , SOKONG K'PIMPINAN UMNO SHAHRIZAT PAW PROJEK LEMBU NFC 250 JUTA , SOKONG BELIA ISLAM JOGET K-POP TGK POMPUAN SEKSI (MENTERI PEMBANGUNAN WANITA-NAJIB) , SOKONG SAMSENG PUKUL ORG SUKA HATI DGN SOKONG JOGET PUNGGUNG TOKEH RESTOREN SKINCHAN UMNO...APE KES UMNO SKRG NIH, NI YG BANGGA DIKATAKN JAGE BANGSA MELAYU (TAK PAYAH)...LANGSUNG TAK RELAVEN!!!!

Anonymous said...

Malas nak cakap banyak. Yang penting gua tak akan sokong pemimpin2 pembangkang yang:
Kaki penipu, kaki pembohong, kaki kencing, kaki putar belit, kaki putar alam, kaki porno, kaki cina doll, kaki siam doll, kaki liwat, kaki betina, kaki urut, kaki pelacur, kaki rembat bini orang, kaki simpan pompuan, kaki muka tebal, kaki muka tak malu, kaki muka selamba, kaki muka kering, kaki bermuka-muka, kaki tiada muka, kaki menyamar, kaki rasuah, kaki songlap duit rakyat, kaki ugut, kaki himpun, kaki merusuh, kaki provoksasi, kaki sara hidup dari dana Yahudi, kaki sokong keselamatan Israel, kaki pluralisme, kaki LGBT, kaki gila kuasa, kaki nepotisme, kaki kronisme, kaki fitnah, kaki kafir mengkafir, kaki nyanyok, kaki kauseling kul 3 pagi, kaki jamban blowjob, kaki aiskrim, kaki durhaka pada ibu, kaki munafik, kaki hipokrit, kaki ampu, kaki bangga diri, kaki ujub, kaki khawarij, kaki wahhabi, kaki maki, kaki hamun, dan entah ape-ape lagi kaki yang akan muncul selepas ini. Hang pikir lah sendiri.

Anonymous said...

awatnya kalau altantuya pi paris... dia ada pasport, biaq pi la dia nak p mana pun.. duit dia....lantak dia la nak p paris ka, london ka... bukannya bleh bt bukti najib bunuh dia...

Anonymous said...

Yang kat eiffel tower pun boleh diragukan. Pengalaman sendiri, kalau setakat camera simple, eiffel tower paris tak cukup kertas gambar, kalau jarak lebih kurang macam tu. Ni mesti mini eiffel tower kat vegas ke atau mana2 taman mini.

Anonymous said...

Najib dah buat sumpah diMasjid, mengenai Altantuya, Anuar Aljuburi & kuncu2nya, mahu bohong apa lagi, ada kawan aku berbangsa China sendiri beritahu aku, dia sendiri x berani bersumpah ditokong China, jika betul dia yang melakukanya, sebab itu lah Anuar Aljuburi sendiri, takut & tidak berani bersumpah laknat diMasjid.

Anonymous said...

SOKONG UMNO (MASA INI)

= X RELEVAN, PEMIMPIN BYK DIKAITKAN DGN RASUAH & FITNAH, TERANG2AN TOLAK HUDUD, BUDAYA SAMSENG, KOS HIDUP MENINGKAT

= BYK NEGATIF DRPD POSITIF

JOM KITA BERAMAI2 BT PERUBAHAN KE ARAH KEBAIKAN DAN KEBAJIKAN BERSAMA...UNTUK KEBAHAGIAN HIDUP KITA SKRG (DI DUNIA) DAN KEMUDIAN (DI AKHIRAT) NANTI...INSYA ALLAH...:)

Anonymous said...

orang yang buat hal dah mengaku memang dia punya,tapi pencacai bodohnya yang mwnafikan.betul tak pas? betul tak dap?

Anonymous said...

Cai ngok!

Anonymous said...

Kalo dh cai dungu, bukti jelas x pecaya, yg ntah haper haper jugak yg mereka tepedaya...

Anonymous said...

Haha,,mmg bingai druo kepala sampai keekor...

Anonymous said...

Duome Cathedral, MILAN, ITALY. Bukan France

Click link and scroll down. Ada satu angle sebijik mcm gambar toya tu

http://travel.ezinemark.com/gothic-cathedral-duomo-the-pride-of-milan-773674fe615b.html

Anonymous said...

Aku pelik kenapa ada gambar Tuya tengah bercuti kat France, kira gambar yang ok la gak (tanpa cacat cela dari pandangan mata kasar).

Tapi apabila diaorg nak kaitkan Najib ngan Tuya, boleh pulak guna gambar superimposed. Kot ye pun nak babitkan Najib, buatlah gambar real punya. Ni tidak, gambar yang jelas imposenya dijaja pulak sebagai gambar tulen.

Bromal said...

As Salam. Anon 1:07, berat pertuduhan yang kamu buat tu. Kamu kata PM Najib pembunuh, Rosmah paw duit rakyat juta2 beli cincin. Nasib kamu baik sebab kerajaan Malaysia, depa tak zalim. Kalau kat Singapore kamu tulis macam tu, rasanya malam ni jugak Polis datang ambik, kemungkinan kamu kena penjara minima 2 tahun. Memfitnah pemimpin di Singapura, hukumannya berat. Hukuman kat akhirat belom tau lagi. Kamu kena buktikan apa yang kamu tulis tu benar, bukan setakat dengar khabar angin saja.Ini juga satu peringatan buat saya dan saudara2 yang lain.

Anonymous said...

satu benda aku nak tanya, yang sebok sangat fasal altantuya mati tu apa fasal? sapa altantuya? berapa banyak jasa kat malaysia? atau dia ni pembela Islam ka? sikit sikit najib bunuh altantuya. yang anwar pi kongket china tu ok la pulak. tak siasat ka macam mana azizan bekas pemandu wan azizah kemalangan hingga isterinya mati. sabotaj ke tak? la ni kita tengok dulu, siapa sebenarnya pembunuh.

Anonymous said...

tu laaa..

tu pemandu sorang pemimpin pakatan, yang pemimpin tu naik kereta dia tu, langgar mati sorang askar melayu. depa tak bising pun..

bagi aku la, najib dah mubahalah. itu cukup. Sepatutnya kita serahkan kepada kehendak Allah. tapi penyokong2 pakatan seolah2 tiada iman dengan tidak mahu berserah kepada Allah. malah sumpah saudara seagamanya dipandang remeh. masih terus2an memfitnah..

bandingkan pula dengan sorang pemimpin pakatan yang langsung tidak mahu bersumpah. untuk menutup aib, menjaga maruah dan menegakkan kebenaran?

NasakTion said...

Memang buta Cai2 ni semua..menyokong tak tau ujung pangkal...maklumlah LGBT...apa2 pon sebat jer...kalau video pon diorang tolak mentah2..ini still picture lagilah aku nak termuntah...haha! Bengong dah SiNuar nih!

Anonymous said...

Buat pencanai PEMBANGKANG dan Barisan..

ok kita berbalik pada bukti depan mata "tanpa" mempersoalkan tentang isu superimposed, edit tulen tak tulen..

jika semua setuju..apa kata kita saya terima gambar di atas sebagai benar.

dan apa kata sya terima Video Encik anwar sebelum ini sebagai benar..

full stop.

maka aku tidak akan undi puak pakatan..

Anonymous said...

...ini foto2 lama Altantunya semasa melancong ke Paris!!!!!

orangkulai

Anonymous said...

What's up every one, here every one is sharing such knowledge, therefore it's
pleasant to read this weblog, and I used to pay a
quick visit this web site everyday.

My webpage: ロレックスレプリカ

Anonymous said...

This web site certainly has all the information and facts I wanted about
this subject and didn't know who to ask.

Review my blog ... 時計コピー

Anonymous said...

Magnificent site. Plenty of helpful information here.
I am sending it to some buddies ans also sharing in delicious.
And naturally, thank you to your effort!


Check out my web page - プラダ 財布