Wednesday, June 13, 2012

KUALA LUMPUR 13 Jun – Tindakan pembangkang yang dilihat cuba untuk memberikan persepsi negatif kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dengan mengaitkan isu pembelian Scorpene dan pembunuhan Altantuya dilihat sebagai tidak berjaya.


Ahli Parlimen Kulim Bandar Bru, Datuk Zulkifli Noordin berkata, pembangkang cuba mengaitkan isu mengenai pembelian kapal selam Scorpene dan pembunuhan wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu hampir enam tahun lalu dengan perdana menteri dengan menimbulkan persepsi.


“Mereka (pembangkang) menyatakan persepsi bahawa Altantuya dibunuh disebabkan dia terlibat semasa runding cara pembelian Scorpene, mendapat komisen dan berakhir dengan dia dibunuh.


“Memandangkan Najib juga terlibat sama dalam pembelian Scorpene, maka dia juga dituduh terlibat dalam pembunuhan Altantuya. Ini yang dinama kan persepsi,” katanya ketika ditemui di Parlimen semalam. 


Zulkifli turut mengecam tindakan pembangkang menuduh Najib terlibat dalam kes tersebut kerana pada masa tersebut beliau merupakan peguam yang mengendalikan kes itu.


“Najib dan Altantuya tiada kaitan langsung dengan pembelian Scorpene termasuklah pembunuhan Altantuya. Saya tahu sebab saya menjadi peguam ketika itu dan tiada bukti langsung yang mereka terlibat.


“Jika benar mereka (Najib dan Altantuya) terlibat, dah lama saya gunakan kerana pada ketika itu saya ahli parlimen Pakatan Keadilan Rakyat (PKR),” katanya.


Tambahnya, pembangkang hanya menyatakan persepsi dengan mengaitkan Altantuya dibunuh kerana pembelian Scorpene dan Najib dituduh kerana beliau juga terlibat dalam pembelian tersebut.

2 comments:

Anonymous said...

Kepada Saudara-saudara dan Saudari-saudari yang hormati sekian,

Bahawa saya, peguam Yip Jiun Hann, Pemuda MCA Gombak seorang anak Yip Kum Fook ingin bertanya mengapa orang ramai begitu dengki bapa saya beristeri lebih dari tiga? Ini sebuah Negeri demokrasi, dia mahu sepuluh isteri pun hak dia sendiri, sekiranya dia bolih bertanggujawab.

Demi Islam pun bolih berkahwin lebih daripada empat perempuan. Saya harap orang ramai berfaham dan jangan bodoh.

Kalau semua mahu cabar demokrasi dan hak asasi, orang ramai bolih bertanya pada YB Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak and Pengurusi MCA Malaysia Datuk Dr. Chua Soi Lek, kerana memperbuatan mereka sama dengan bapa saya.
Yang benar

Pemuda MCA Gombak
Sdr. Yip Jiun Hann

http://margeemar.blogspot.com/2012/06/malaysia-between-les-majeste-treason.html

Melissa White said...

While nothing compares to owning a new one, there are many advantages that come with leasing that make it an acceptable option. They can heat, cook, bake, and grill the food and that too within minutes. After all, there are so many choices on the market. The energy required to raise the temperature of any given material is a physical property known as the specific heat of that particular material. i)The Cannister Filter - Examples include the Tetra Tetratec EX600, Tetra Tetratec EX700, Tetra Tetratec EX1200, the Eheim Classic range plus the Marineland Magnum 350 range.