Tuesday, September 13, 2011


Pendedahan dari blog SCREWKUAT:

Setelah Tukang Screw membaca Maklumat Lisan Johor pada muka surat 213 yang menceritakan tentang Mat Indera hasil maklumat lisan daripada orang perseorangan di sekitar Johor yang diperoleh pelajar ITM Shah Alam yang membuat kajian mendapati bahawa isi kandungan kisah Mat Indera tulisan Ismail Adan dicedok hampir 90% daripada kisah Mat Indera dalam Maklumat Lisan Johor! READ MORE ... SCREWKUAT.
Kah Kah Kah ... rupa-rupanya buku Pengukir Nama Johor tulisan Ismail Adan yang menjadi bahan rujukan sejarah Mat Sabu dan Suhaizan Kaiat adalah hasil plagiat! ... ciplak!

Kah Kah Kah ... hasil plagiat/ciplak dijadikan sumber rujukan utama Mat Sabu dan juak-juak parti PAS mempertahankan Mat Indera pejuang kemerdekaan!


Buku Pengukir Nama Johor tulisan Ismail Adan menciplak Maklumat Lisan Johor ... satu projek yang dikendalikan pelajar-pelajar kewartawanan Kajian Sebaran Am Institut Teknologi Mara dan diterbitkan oleh Biroteks, Institut Teknologi Mara Shah Alam pada tahun 1987.

Kredibiliti Mat Sabu dan juak-juak PAS kini jahanam! Hasil tesis atau projek tahun akhir pelajar IPT yang tidak mendapat pengesahan dari pakar sejarah tanahair dijadikan bahan bukti utama Mat Indera pejuang kemerdekaan ... Kah Kah Kah!

Seperkara lagi ... Dan arwah Ismail Adan bukanlah seorang graduan dan/atau berpendidikan dan berlatarbelakangkan sejarah!

Mat Sabu! ... Apa cerita ni! Lu buat press conference macam nak gila! Reference atau sumber rujukan pun tidak sahih dan mempunyai kredibiliti. Kerja Gilalah lu Mat Sabu!Apa yang sedap sangat bau tu Mat Sabu? ...


1 comments:

Anonymous said...

lidah abang tergeliat mah...tolong abang mah...depa kata plagiat mah...mana abang nak sorok muka mah...A'AAAAAAAWU...WUUUUUU...HUH...HUUUUUUUUUUU