Sunday, September 11, 2011KUALA LUMPUR, 9 Sept - Parti Gerakan sanggup menawarkan biasiswa kepada Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu untuk mempelajari semula sejarah negara di universiti tempatan kerana beliau dilihat sebagai buta sejarah.

Presiden Gerakan, Tan Sri Dr Koh Tsu Koon memberitahu wartawan pada Majlis Rumah Terbuka Aidil Fitri Gerakan di Menara PGRM, Timbalan Presiden PAS tersebut boleh mempelajari sejarah sebenar negara dari pakar-pakar sejarah seperti Profesor Dr Khoo Khay Kim.Koh menganggap Mohammad Sabu tidak peka dengan perjalanan sejarah negara dan bertindak semberono melabelkan sesiapa sahaja sebagai pejuang kemerdekaan mengikut pemahaman sendiri.

Dalam nada sinis, Koh berkata jika Timbalan Presiden PAS itu masih gagal memahami sejarah maka beliau boleh menghayatinya dihadapan Tugu Negara.

6 comments:

budakkampong said...

gerakan pun satu bangang.. dari tawarkan biasiswa pada mat sbau belajar sejarah kan lebih baik bagi biasiswa penginapan di ISA...

KDN pula lagi malang sebab dipimpin oleh menteri yg hanya pegang keris tapi pengecut,apa tindakkan pun tak berani nak buat..

mat sabu bertuah la sebab dia buat semua ni bukan di zaman era DR M..

Gelombang Wangsa Maju said...

BUDAKKAMPONG LAGI CERDIK DARI MAT SABU, GERAKAN & KDN!

Semut Hitam said...

ambik la subjek sejarah ni berapa kali pun Mat Syabun oi!!!
Kalau dah otak letak kat kepala lutut nak buat apa!!!

Hashim Putera said...

Bagi biasiswa kat Tn Hj Saifool ALBontot 2 hari tak berak lagi berfaedah. Kesian tn Hj Saifool sanggup jumpa DS Najib mintak biasiswa macamna nak bagi lubang jubor diliwat.

Muslimat said...

Kalaulah tn saiful benar2 diliwat, bagaimanakah cara untuk mohon ampun dan maaf kelak?
Kalaulah DSAI benar2 tidak meliwat, bagaimanakah cara untuk mohon ampun dan maaf kelak?
Kalau di dunia sementara hidup, insyaAllah sempat. Itu pun siapa yang akan beri kesedaran. Lebih baik diam, dari mencaci perkara yang tak tahu.

Anonymous said...

Bro

Wa hilang handphone number lu. Tolong sms wa. - Mao