Monday, September 26, 2011



1. Banyak staff MAS are un happy with what has taken place...
2. Banyak yg akan menguntungkan tony & gang...
3. Khabarnya kamarudin maybe the key person behind this...
4. FireFly mungkin ditutup... apa jadi to the staff... Firefly suppose to compete dgn Airasia...
5. Belum apa2 lagi, MAS dah kena sponsor QPR pulak...
6. Union akan kehilangan kuasa bila operation Widebody dan 737 di pecahkan dan fleet 737 akan ditukarkan kepada Sapphire dan dikhabarkan rosmah ada kena mengena dengan Sapphire... lagi buat di org fedup... wallahhualam...
7. Kos cutting akan dimulakan dan mungkin stewardess/steward lepas ni kena share bilik hotel macam crew airasia dan mcm2 lagi
8. Kapal terbang yg tony dah order banyak2 tu akan diserapkan ke MAS... dia n geng ambik komisen la kot utk poket sendiri...
9. So MAS people r questioning.... does this exercise benefit the Rakyat and MAS staff...???? Mana pi Rakyat Didahulukan & Pencapaian Diutamakan!!!


MORE STORIES ... click WUBRA



GWM do not have the answer ... but surely someone WITH BALLS HANGING UNDER THE PANTS is brave enough to do so!


7 comments:

Anonymous said...

amende lu...business swasta pun nak libatkan kerajaan...gua keje swasta gua tahu la..memang semua depends on shareholder punya decision...tah tah jamban rosak pun salahkan kerajaan,,,bodo

Gelombang Wangsa Maju said...

PANAS ANON 12.09PM ... hehehe

Anonymous said...

NOT ONLY FLIGHT BUYING COMM TONY WILL 'GET' AIR CRAFT FUEL ,FOR SURE
AND DRESSING FROM HEAD TO TAIL ,
I FREQUENT FLYER , NOT MORE FLY WITH MAS IF THT BLOODY PUNDEK TAKE OVER MAS ,
PEMERINTAH BIJAK BODOH -BODOH MELAYU SEE YOU IN -HELL
ROSMAH I KNEW YOU VERY WELL AND YOU ALWAYS WITH OUR FAMILY BE4
U HAVE NO MORE ROOM FOR FOOD TO GET IN INSIDE YOUR BODY,,,,,,,
TUN M KATA BERHENTI SEBELUM 'PERUT PECAH'

Anonymous said...

MAS ni memang lavishly entertaining the staffs, thats why tak leh buat profit. Kalau pakai AA punya culture kat MAS memang nangis la MAS punya staff yang selama ni enjoy giler. Nak tukar culture tu yang previous MD tak larat nak buat, keje nak sikit gaji nak banyak. kalau doktor2 kat hospital gomen tahu dia orang punya salary scheme memang dia orang mengamok habis.its time to drag their feet back to the ground.

Anonymous said...

Skrg ni jika korg ada apa2 yg x betol korg slahkan BN.....kalo korg sembelit pun korg salahkan BN sbb makan nasi basi.....!pastu ugut nak pangkah pembangkang......

Itulah mentaliti manusia di Malaysia skrg ni.....ntah2 diorg ni mmg dah lama pangkah pembangkang....mcm laki normala KFC.....kerja kerajaan tapi sokong PASial....halal ma......

Anonymous said...

""""Anonymous at: September 26, 2011 12:09 PM said...

amende lu...business swasta pun nak libatkan kerajaan...gua keje swasta gua tahu la..memang semua depends on shareholder punya decision...tah tah jamban rosak pun salahkan kerajaan,,,bodo""""

woiii bingai,lu sekolah sampai form berapa???akai ada kaaa..ni GLC company...lu p skul dulu..baru boleh nk sembang

Now Everyone Can Cheat said...

Bongok! Sapa kata MAS tu kuat belanja??? Jadi Air Asia tu jimat???

Kepala hotak punya pendapat!!! Air Asia tidak lah murah seperti yg diiklankan. Banyak hidden penipuannya. Flight dan ground service mcm sial!!!! Sda tu, delay merupakan dia punya COP!!!

Ini lebih kepada memberi 'benefit' kp si Celaka Tony Fernandez dan bos Ananda Krishnan tu!!