Wednesday, September 28, 2011


Api kemarahan orang melayu terhadap Namewee bukan baru. Sejak dari video klip Negarakuku, anak haram ini sudah menjadi kemarahan orang melayu. Tambahan, sikap prejudis DAP yang membela ibarat menyindir orang melayu yang dianggap kolot.

Keberanian Utusan Malaysia untuk menulis komentar perihal filem berdasarkan penilaian jujur kerana kesedaran orang melayu terhadap senario politik melayu yang serba masalah. Bercakap mengenai bangsa akan dilabel sebagai perkauman.

Harus diteliti maksud tersirat dalam video ini. Menghentam Utusan Malaysia seolah-olah Namewee ajak orang melayu berentap bergaduh sebagai anak jantan. Kata-kata kesat yang berjela-jela ibarat mencibaikan orang melayu dan mahu seluruh dunia tahu akan sikap kolot orang melayu. - GARAMANIS 28 Sept 2011


Bagaimana pula dengan videoklip NEGARAKUKU ... Hebat! Fantastik! Superbly Done!Tepuk, Tepuk, Tepuk ... Laungan Azan Macam Ayam Berkokok! ... Videoklip Masih Lagi Berkumandang di Youtube! ... Produk Terbaru Perpaduan!


5 comments:

Anonymous said...

Hero perpaduan acuan 1Malaysia?
masih ada yang percaya kata2 mamat ni.

Anonymous said...

tak baik kita marah kat dia bukan ka ada pak pak menteri sukankan bangsa ni buat la apa pun rezeki mencurah mencurah kat bangsa ni bertuah mereka duduk di tanah melayu ni.

Anonymous said...

Seorang Pak Menteri Pukimak dan bahlol lebih baik berhentikan saja menteri bangang kalau orang tak mengenang jasa bapak dia mungkin dah dulu TDM halau dia dari kabinet besi.

Belalang Hijau said...

bro, belalang pinjam print screen di atas dan kredit kepada anda :)

Free Download said...

tindakan dia protes tu hak dia,, tapi cara dia salah... jangan la maki hamun. cakap baik2 tak boleh ke!
barulah 1Malaysia