Wednesday, May 11, 2011

GWM memang bersetuju dengan Papa Gomo, ISA kan sahaja blogger Pro Kerajaan yang memalukan BN dengan membangkitkan suatu isu sehingga menggugat ketenteraman awam dan bakal menyebabkan perbalahan antara agama.

Apa yang GWM ingin sentuh bukan sahaja kebobrokan blogger bernama BIG DOG dalam mengusulkan isu Kristianisasi Malaysia ... malah lebih dari itu!

Isu yang mahu GWM ketengahkan adalah kalangan blogger Pro Kerajaan yang main dua kolam! Sebelah BN pun dia mencekik! ... Sebelah pembangkang pun dia mencekik! Kenyang banyak ANJING BESAR ni!
Sebelum melangkah jauh, GWM 'highlight' kembali isu Rais Yatim yang ditohmah dan difitnah merogol amahnya. Siapa lagi jika bukan kerja BIG DOG dan group BLOGGER ELITE!


Siapa BLOGGER ELITE sebenarnya? Apa yang menyebabkan ketidakpuasan hati terhadap Rais Yatim (klik untuk artikel lalu GWM ... ARTIKEL 1 ARTIKEL 2) ... Tak dapat sakau projek dari Menteri gamaknya?




Dasat lu BIG DOG! ... very persuasive hentam Rais Yatim!



BIG DOG dan JEFF OOI adalah sahabat dan rakan lama dalam dunia blogging. Agak musykil mengapa BIG DOG sanggup menunggu JEFF OOI di pejabat Lim Guan Eng?



Projek apa tu BIG DOG?

... "He was very attentive to the presentation ... Ken even showed him how his own party benefited from OUR PAYMENT GATEWAY, which has been provided to them by a third party acquirer." ...


Dasat lu BIG DOG! Ada projek dengan Ooi ... dengan DAP ... di pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang!


Jadi ... inilah group BLOGGER ELITE!





Sorrylah BIG DOG! ... Lu memang Anjing! Seharusnya Anjing tidak akan menggigit tuannya BN, tapi lu gigit juga. BN lu gigit ... DAP pun lu gigit! Haram tu makan dua kolam! Lu memang bangkai la Bro!



No wonder lu punya nama BIG DOG ... ANJING BESAR! Lu memang tak ada maruah dan harga diri! Bikin malu orang Melayu! ...



(Note: Thanks for the info RBF)


15 comments:

Anonymous said...

NAMA PUN ANJING..ANJING UMNO PANDIKUTY!!!

Anonymous said...

mmg dasar anjing.... anjing n BABI mmg haram... jgn sentuh.
Nnti kena samaq...

Bulldog said...

Elok juga Allah tunjukkan kebenaran jika tidak, kita masih anggap kawan kita

ALahaI sI LunCAi said...

MAKBUL DOA KITA MASA SOLAT HAJAT. LEPAS SATU SATU KEBENARAN TERSERLAH.

KEMALANGAN KERETA WAN ZIZAH JUGA SATU PETANDA. LEPAS NI MAT SABU PULAK MENANG TIMBALAN PRESIDEN.

SEGALANYA SEMAKIN JELAS. MEMANG HARAM PAKATAN HARAM DAN ORANG ORANG YANG BERSAMA MEREKA.

Ular Menyusur Akar said...

Nasib baik UMA tak kenal blogger blogger Elite ni. UMA lebih seronok baca blog nyamuk atau jalanan. Blog yang menyatakan hati rakyat. Bukan hati pemimpin.

Tapi GWM apa kurangnya. Mengigit juga. Gigit gigit nyamuk, he..he...

Gelombang Wangsa Maju said...

GIGIT NYAMUK JE UMA, JANGAN JADI SEPERTI ANJING MENGGIGIT TUAN!

Anonymous said...

MENCETUSKAN ISU SENSITIF..
ISA JE DEPA SEMUA..

Anonymous said...

pasal itu blogger elite, aku tak pasti. last time itu datuk rocky pun kena tahan dan kena soal siasat pasal Rais Yatim punya hal. Sudahnya, kena balik pada Rais Yatim. Sampai keluar istilah 'jambatan telah dibakar'.

aku baca semua blog yang ada. kalau nak ikutkan, rocky last time hanya keluarkan kenyataan atau pendapat pasal tuduhan rogol pembantu rumahnya dan dia takde menyatakan bersetuju. kalau tengok keratan pasal big dog tu, dia suruh siasat kes ni.

terbaru pulak, dia hanya melontarkan persoalan mengenai mungkin wujudnya kumpulan 'underground' yang boleh menggugat Islam sebagai agama rasmi negara.

berita lain, pihak kristian dipertikaikan sebab mengadakan sidang akhbar bersama DAP dalam menafikan pembabitan mereka dalam 'rancangan jahat mereka'. Perkara ini telah dikritik sebab pihak gereja boleh saja buat PC tanpa perlu penglibatan DAP.

tak perlu nak syak wasangka yang bukan2. harus diingat, orang Islam harus waspada dalam hal2 seperti ini, tak kira sebesar mana pun agar ia tidak merebak hingga menjadi terlalu lewat untuk ditangani. 'Gerakan' terancang ini juga diberi perhatian oleh YB Zulkifli Nordin.

aku tak kata blogger elite tu betul atau tidak atau aku nak menyokong mereka. aku baca apa pandangan mereka. blog ni pun aku baca. geng2 blog ni macam kl boyz, papa gomo, suara lensa, blog pemimpin lain, gerakan anti pkr(blogger katanya bekas ahli pkr yg dahulu begitu taksub dan sekarang kembali sedar), x-pkr, pisau, lain lain blog yang mungkin boleh bagi pendapat/pandangan/hujah dalam sesuatu perkara yang dibahaskan.

Niat yang baik, ikhlas dalam perjuangan memang aku amat alu alu kan terutama dalam membela nasib orang Melayu serta Islam yang semakin dipersoalkan masa ini.

Terima kasih kerana bagi laluan.


joe

amat yakin dengan janji allah said...

inshallah makbul doa muslimin/muslimat supaya umno berkecai kerana terlalu banyak kemungkaran dan kemunafiqkan..
ya allah kaula yg maha mengetahui.

Anonymous said...

Kalau Anjing Besar tak hebohkan issue ni lagi bagus ke? Supaya dalam diam2 DAP boleh semarakan idea ini, bermula di Sarawak yang ramai penganut agama satu rumpum dengan Islam ni. Boleh lah DAP bawa masuk agama Chritian dalam politik mereka macam PAS. Ada kepimpinan ulamak lagi. DAP pun akan ada Kepimpinan Paderi.

Saya rasa sudah lama Bumiputera Sarawak yang bukan Islam tidak di beri peluang jadi Ketua Menteri. Bagilah kat mereka pulak. Mereka pun nak buat duit dan kaya macam orang Melayu, Cina dan India.

Apa salahnya kalau Blogger elite ni kaya dengan makan 2 kolam. Janji mereka tak mengkianati bangsa sendiri macam Al-Juburit tu. Serba salah jadi orang Melayu ni. Kata nak orang Melayu jadi kaya. Lagi ramai lagi bagus. Bila orang Melayu dah pegang ekonomi setaraf dengan Cina, baru boleh kita hapuskan subsidi Bumiputera. Dah tak ada kuota lagi. Baru betul 1Malaysia. Siapa pun nak beli rumah, harga sama. Tapi Bumiputera bukan Islam (Keturunan Siam di Utara Semenanjung, Orang Asli, Pribumi Sabah & Sarawak) macam mana? Kita mesti jaga kebajikan mereka juga.

Peluang kita, orang Islam nak buat duit kurang drp. Cina. Contoh:-
1. Kita tak boleh buka kedai jual Arak @ nombor ekor.
2. Kita tak boleh buka Rumah Urut/Pelacuran atau Lumba Kuda & Genting.

Serba tak kena. Kalau Cina @ India mati dalam lokap Polis, kecoh sana-sini. Tengok kes TBH, 4 tahun tak habis lagi. Kalau Melayu, siapa pun tak kesah.

Cina, sesama mereka, dalam BN dan PR, tidak pernah tuduh menuduh amalkan rasuah dan nelakukan pengkhianatan terhadap amanah rakyat. Padahal, di kalangan mereka lah yang paling ramai mengamalkan rasuah, terutamanya, pemberi. Hanya sesama Melayu sahaja kita saling tuduh 'menutuh', depan & belakang, sama saja. Memang sah, inilah sifat kita, orang Melayu. Asyik berperangsaka antara sama sendiri dan amat malang bagi umat Islam. Bila tengok orang Cina kaya-raya dengan kereta berjuta ringgit, kita tak kata apa. Tapi kalau orang Melayu kaya, mulalah kita berperangsaka yang bukan-bukan. Sifat hasad dengki & buruk-sangka, sesama Melayu & Islam ini mestilah di kikis jika kita ingin maju, sebagai satu bangsa yang mahu di hormati.
Ataupun, serangan terhadap Blogger Elite ini, hanya satu muslihat untuk meredakan keadaan.

RD

YB Raz said...

gemok gila bigdog ni hehehehe

YB Raz said...

apakehal lah dengan anon amat yakin tu..orang cakap pasal lain, dia sembang pasal lain..gila apa hehehehe..

Tapi aku setuju bahawa janji Allah itu benar..puak pakatan akan hancur lebur dengan izin Allah jua..

rastiman said...

sutuju bebenor mike...
.puak pakatan akan hancur lebur dengan izin Allah jua..berkat doa mereka sendiri..

terutama anon May 12, 2011 9:40 AM

Anonymous said...

Kalau Anjing Besar tak hebohkan issue ni lagi bagus ke? Supaya dalam diam2 DAP boleh semarakan idea ini, bermula di Sarawak yang ramai penganut agama satu rumpum dengan Islam ni. Boleh lah DAP bawa masuk agama Christian dalam politik mereka macam PAS. Ada kepimpinan ulamak lagi. DAP pun akan ada Kepimpinan Paderi.

Saya rasa sudah lama Bumiputera Sarawak yang bukan Islam tidak di beri peluang jadi Ketua Menteri. Bagilah kat mereka pulak. Mereka pun nak buat duit dan kaya macam orang Melayu, Cina dan India.

Apa salahnya kalau Blogger elite ni kaya dengan makan 2 kolam. Janji mereka tak mengkianati bangsa sendiri macam Al-Juburit tu. Serba salah jadi orang Melayu ni. Kata nak orang Melayu jadi kaya. Lagi ramai lagi bagus. Bila orang Melayu dah pegang ekonomi setaraf dengan Cina, baru boleh kita hapuskan subsidi Bumiputera. Dah tak ada kuota lagi. Baru betul 1Malaysia. Siapa pun nak beli rumah, harga sama. Tapi Bumiputera bukan Islam (Keturunan Siam di Utara Semenanjung, Orang Asli, Pribumi Sabah & Sarawak) macam mana? Kita mesti jaga kebajikan mereka juga.

Peluang orang Islam nak buat duit kurang sedikit drp. Cina. Contoh:-
1. Kita tak boleh buka kedai jual Arak @ nombor ekor.
2. Kita tak boleh buka Rumah Urut/Pelacuran atau Lumba Kuda & Genting.
3. Kita tak boleh bela babi atau jual babi hutan.
4. Nak jadi Along @ Chetti pun tak boleh.

Cina, sesama mereka, dalam BN dan PR, tidak pernah tuduh menuduh amalkan rasuah dan nelakukan pengkhianatan terhadap amanah rakyat. Padahal, di kalangan mereka lah yang paling ramai mengamalkan rasuah, terutamanya, pemberi. Hanya sesama Melayu sahaja kita saling tuduh 'menutuh', depan & belakang, sama saja. Memang sah, inilah sifat kita, orang Melayu. Asyik berperangsaka antara sama sendiri dan amat malang bagi umat Islam. Bila tengok orang Cina kaya-raya dengan kereta berjuta ringgit, kita tak kata apa. Tapi kalau orang Melayu kaya, mulalah kita berperangsaka yang bukan-bukan. Sifat hasad dengki & buruk-sangka, sesama Melayu & Islam ini mestilah di kikis jika kita ingin maju, sebagai satu bangsa yang mahu di hormati.

RD

IBU HAYATI said...

Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan >MBAH KABOIRENG< dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi >MBAH KABOIRENG< dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan >MBAH KABOIRENG< meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan >MBAH KABOIRENG< kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik >MBAH KABOIRENG< sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja >MBAH KABOIRENG< DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI















Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan >MBAH KABOIRENG< dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi >MBAH KABOIRENG< dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan >MBAH KABOIRENG< meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan >MBAH KABOIRENG< kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik >MBAH KABOIRENG< sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja >MBAH KABOIRENG< DI 085_260_482_111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI