Tuesday, May 17, 2011

"Ahli Parlimen Ampang Zuraida Kamaruddin menyifatkan keputusan mahkamah memanggil Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk membela diri pada 6 Jun 2011 sebagai peristiwa hitam dalam sistem kehakiman negara.

Ahli Parlimen Ampang tersebut turut bersorak dan melaungkan mahkamah, Datuk Seri Najib, polis dan UMNO sebagai 'Pandikutty'."
- KL POS (klik KL POS untuk artikel selanjutnya)


Siapa yang tidak mengenali Zuraida 'Hantu Mak Lampir' Kamaruddin! Rakan pembangkang turut mengetahui Ahli Parlimen Ampang ini mempunyai mulut 'non-coverage insurance'. Bermaksud tiada syarikat insurans yang berani menginsuranskan mulut beliau jika berlaku kecelakaan dan kemalangan.

GWM faham masalah sebenar Zuraida Kamaruddin. Jika Anwar Ibrahim ditakdirkan merengkok di Golden Beach Resort Sungai Buloh, beliau adalah pilihan terakhir Azmin Ali dalam pimpinan PKR (tak ada value lah tu!).

Namun masalah utama Zuraida Kamaruddin adalah mulutnya. Secara terangan, beliau menghina mahkamah apabila menggelarkan sistem kehakiman negara sebagai 'Pandikutty'!

Menghina mahkamah bererti menghina Perlembagaan Persekutuan. Menghina Perlembagaan Persekutuan bermaksud menghina Yang DiPertuan Agong mengikut Artikel 181(1) Perlembagaan Persekutuan.

Dalam Sistem Kehakiman Negara, kuasa khas Yang DiPertuan Agong bertanggungjawab melantik Ketua Hakim Negara Mahkamah Persekutuan, Presiden Mahkamah Rayuan, Hakim Besar Mahkamah Tinggi di Malaya, Hakim Besar Mahkamah Tinggi di Sabah dan Sarawak, Hakim Mahkamah Agung, Hakim Mahkamah Rayuan dan Mahkamah Tinggi atas nasihat Perdana Menteri setelah dirundingkan dengan Majlis Raja-Raja.

Cukup jelas ... Zuraida Kamaruddin menghina Yang DiPertuan Agong secara langsung! Memperlekehkan kuasa dan kebijaksanaan Yang DiPertuan Agong melantik hakim bagi mengendalikan mahkamah.

Melainkan jika selepas ini beliau menafikan menghina mahkamah sebagai 'Pandikutty'! Malangnya, beliau tidak boleh menafikan mulut longkangnya berkata sedemikian. Video klip dibawah ini adalah bukti paling nyata.


Habis la lu Mak Lampir ... Huh! Bau longkang!19 comments:

Anonymous said...

Cikit hari aku ternampak si Zuraidah terkejar kejar anak babi kat halaman rumah dia.. Tak puas dia kutuk UMNO, Polis dan Makhamah pandi kutty, dia sendiri kat rumah main kejar kejar dgn pandi kutty.. Agaknya, dah datanglah penyakit pandi kutty kat dia.. dulu ada penyakit lembu gila dan JE..

Skg ni penyakit pandi kutty pulak.. Penyakit ni boleh jangkit menjangkit. Daripada Anwar Ibrahim, terus pergi ke Wan Azizah, Nurul Izzah, Azmin Ali, Sam Kementot dll.

Sesiapa sahaja yang ada berhampiran dgn Anwar Ibrahim selama 24 jam akan dijangkiti dgn penyakit misteri ini.

Penyakit misteri ini, obatnya cuma satu sahaja. Kalau nak baik, kenalah cium kaki satu persatu rakyat Malaysia yang sokong UMNO dan BN..

Berapa byk kaki lah yang nak kena cium?? Kalau yng kaki busuk, jawablah..

Silent Observer said...

Nampak betul Zuraidah ni berfikir guna bon*ot! Sudah jelas dia hina mahkamah, takde ke sesape yg berani ambil tindakan kat dia! The Organized False will surely defeat the Disorganized Truth - Saydina Ali

Anonymous said...

Siapalah punya Mak yang persan nie....?

Anonymous said...

Kesian tengok makcik2 nih, terdesak...ni memang spesies mulut longkang...

Jeffry said...

DIA TU MAK LAMPIR PANDIKUTTI..MULUT MEMBEBEL TAK BERENTI2..MMG PANDIKUTTI! HARKK PTUIHHH KEHKEHKEH

Anonymous said...

Aku dengar dia ni asal Singapura..mcm mana jadi rakyat Msia? ..orang yg tak berterima kasih..yg hina mahkamah, kita humban dia kat laut aje..macam Amerika humban Osama..kita bukan humban dia aje..kita humban semua PKR dlm PRU nanti

Silent Observer said...

Puak Haprak PKR, Talkin utk kalian sedang dibacakan. Taubatlah sebelum kalian dikuburkan. Allah bersifat Adil dan inilah keadilan yg kalian dapat diatas sifat hipokrit kalian! Rakyat sedang memerhatikan kalian dikuburkan perlahan-lahan..

Anonymous said...

Tunggu masa dan saatnya kau zuraida, nanti akan ada yg menyerahkan surat saman pada kau kerana menghina mahkamah, menghina kerajaan, menghina SULTAN. masak kau kali ni..

Anonymous said...

bangsat haramjadah mulut longkang zooraidah tengah 'period' la..............

Anonymous said...

memang betul tu 'ZOO'raidah buat mahkamah macam bapak dia punye zoo...hua hua

Anonymous said...

biadap mulut makcik ni
patutlah muka tak berseri
mulut mcm longkang

Ular Menyusur Akar said...

Besar hidung dah sama. Besar mulut dah serupa. Bulat muka dah macam dia. Cuma kaki aje tak pendik. Kalau pakai kaki sham ketok sebiji macam pandi kutty. Sifat dah semula jadi pun.

Kalau kau tak hurmat mahkamah. Tak hurmat undang undang, pergi berambus. Kami di Malaysia nak hidup aman damai.

Gelombang Wangsa Maju said...

HE HE HE ... MACAM PANDIKUTTY YE UMA !

Anonymous said...

KEPADA KARPAL DAN RAKAN2NYA,
ITU ZURAIDAH SUDAH MENGHINA MAHKAMAH. APA LU MAU BUAT SKRG? TAKKAN NAK DIAM JE KOT?
LU PUNYA KAWAN BOLEH HINA MAHKAMAH. TAPI KALAU ORG LAIN, LU MAU TUNJUK HERO.
TAK ADIL LA INI MACAM..

Anonymous said...

apa ni guna perkataan Pandi Kutty Mak Lampir.
Nanti kamu yang akan jadi Pandi.Ingat binatang Pandi jangan disebut.Kau suruh anak kau jangan sebut Babi.Tapi sekarang terbalik kau pula yang sebut.Pengikut Pas pun bodoh ikut juga. Kalau anak kamu sebut perkataan Babi kau orang semua jangan marah.Inikah cara islam yang kau bawa.Esok kalau kau mati muka bertukar jadi PandiKutty.
P Pandi
K Kutty
R Racis

Ular Menyusur Akar said...

Dia dah bukan pandi kutty lagi GWM. Tapi ama kutty.

shuib said...

Sorang-sorang muka pandikutty..ada hati nak hina mahkamah. Tak taulah apa aku nak ckp lg pasal penyokong taksub ni.Mulut longkang semua!

Anonymous said...

zuraidah nampak bangang tapi bijak
dia tak kata makamah pandi kutty
tapi di cakap anuar kata makamah pandi kutty. kalau dihadapkan ke makamah pun dia tak salah dia hanya memetik kata-kata orang lain dengan lain perkataan si zu penakut cuma berani ikut bontot anuar aje.

IBU HAYATI said...

Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan >MBAH KABOIRENG< dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi >MBAH KABOIRENG< dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan >MBAH KABOIRENG< meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan >MBAH KABOIRENG< kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik >MBAH KABOIRENG< sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja >MBAH KABOIRENG< DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINISaya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan >MBAH KABOIRENG< dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi >MBAH KABOIRENG< dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan >MBAH KABOIRENG< meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan >MBAH KABOIRENG< kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik >MBAH KABOIRENG< sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja >MBAH KABOIRENG< DI 085_260_482_111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI