Sunday, May 8, 2011

Parti PAP (Abang Besar DAP) mengalami tamparan hebat apabila hilang 5 kerusi pada pilihanraya Singapura semalam.

Lebih memeranjatkan Menteri Luar George Yeo dari parti PAP tewas turut menjadi tamparan terbesar bagi parti PAP.

Sekalipun menang bagi membentuk kerajaan, cukup memalukan bagi kerajaan Singapura yang terpaksa mengisytiharkan pengiraan undi sehingga lewat jam 3.00 pagi!


Berita panas dari Singapura
... READ MORE

Apa yang dibanggakan parti PAS dan PKR yang mahu membontoti DAP kononnya Suruhanjaya Pilihanraya tidak adil dan telus. Lebih cekap sebenarnya SPR jika dibandingkan 'Election Dept Singapore' Keputusan pilihanraya pun lewat!12 comments:

Anonymous said...

Si tua LKY LKS Nikky Najis sudah patut nya faham lah bersara lah..nak menongkat dunia..manusia penjilat sex depan belakang datok kpd semua perbuatan yg tak bermoral tu pun..siapa nama nya mcam BABI dia orang kata.. jgn lupa.

Anonymous said...

PAP SEBAGAI PARTI PEMERINTAH DI SINGAPURA.

KALAU DI MALAYSIA PARTI PEMERINTAHNYA ADALAH UMNO/BN.

JADI PAP DGN UMNO/BN ADALAH SIGNIFIKAN SBG KUASA PEMERINTAH DI NEGARA MASING.

KALAU PAP DI SINGAPURA SUDAH ULA DITOLAK DAN TIDAK MENJADI PILIHAN UTAMA PENGUNDI, WALAU PUN SEBELUM INI PAP MENDOMINASI UNDI DAN SOKONGAN RAKYAT MAJORITI, TAPI KALI INI IANYA BUKAN LG MENJADI PILIHAN..INI BARU PERMULAAN, 5 TAHUN LAGI AKAN DTG TENTU LAH LBH PERIT..


SERUPALAH DGN UMNO/BN...KINI PENOLAKAN TRHDP UMNO/BN MAKIN TERBUKA DAN AMAT KUAT...DAN TDK MUSTAHIL PRU 13 UMNO/BN AKAN HANCUR...DI MALAYSIA PENOLAKAN TERHADAP PARTI PEMERINTAH SUDAH LAMA BERLAKU CUMA BLM MENYELURUH, NAMUN PRU 13 KEADAANNYA CUKUP BERBEZA DAN DIJANGKAKAN UMNO/BN AKAN MENGHADAPI PENOLAKAN KUAT KALI INI PRU 13..

PAP DAN UMNO/BN ADALAH SAMA = PARTI PEMERINTAH YG SEMAKIN DITOLAK.

leekonyou said...

sama jugala pati PAS pati kalahan yang bernafsu BESOR dan dberikan 5 telok testis oleh rakyat swak pon toksedor diri lagi

Anonymous said...

anon
May 8, 2011 9:42 AM

kau je tolak kami tidak....

Silent Observer said...

Anon 9.42,
Awak silap besar. Parti Ular dan Parti Sampah di Malaysia adalah DAP, PAS dan PKR. Parti keramat di Mlaysia adalah UMNO, itu adalah Fakta! Tunggulah PRU 13, siapa yg akan masuk tong sampah atau jadi makanan Babi. Sy bukan ahli mana2 parti tp sy tahu menilai psrti sampah atau parti sebenar. Awak sembahyang hajatlah, minta Allah tunjukkan kebenaran kalau anda belum nampak kebenaran lagi!Jgn tuduh Allah juga berkonspirasi jika ditunjukkan sesuatu yg awak tak suka..

Anonymous said...

Anon 9.42,
Sy mendoakan UMNO menang besar dlm PRU13. Sy juga mendoakan parti-parti hipokrit Pas dan PKR terseungkur masuk ke dalam longkang dan Parti sampah dan Ular DAP dihumban ke dalam kandang Babi! Buka mata lu beb!

MIMI said...

LEE KUAN YEW TAKDE APA YANG NAK DI MALUKAN.INI ADAT BERTANDING PILIHANRAYA.AKU BANGGA DGN BELIAU KERANA DIALAH SINGAPURA MENJADI SEPERTI SKG.KHIDMAT BELIAU MASIH LAGI PERLUKAN.TAK MACAM SETENGAH2 ORANG.DAH KELUAR,SEBUK NAK MENGKRITIK TAK HABIS HABIS.SKG BARU MACAM MENYESAL NAK MASUK BALIK.SIANG SIANG TAK NAK PIKIAG.JGN NAK SAMAKAN PAS KE DAP KE DGN PAP.PAS TU TERGOLONG DARI ORANG2 BODOH,DAP TU TERGOLONG DARI ORANG2 CINA BAHLOL MALAYSIA YANG MENAGIH SIMPATI PAP.ABIH KAU INGATKAN PAP TU BODOH SANGAT... ADA NGERTI.....

Anonymous said...

Anon 9:42
Ko ni bunyi macam burung kakak tua la. Ko suruh dulu bro Anuwar tu angkat sumpah dulu.. baru aku boleh percaya. Nak jadi PM nanti pun kena angkat sumpah juga tau. Atau ini perkara yg alergik bagi dia dan ko. Takpe, kalau ada masalah allergy... tolong pergi buat ujian poligraf dulu... lepas tu baru lah kita boleh kaotim. Bro, ini isu agama dan bangsa... masa depannya... itu yg kena letak kat kepala!

Sayang Pas dah binasa said...

9:42 awak terlupa satu perkataan

PAP dan satu lagi pkataan : DAP

JGN LUPA SIAPA SETIA USAHA SIAPA DULU DULU..

DAN JGN LUPA KATA2 PR: "Pilharaya Serawak adalah yg terakhir untuk BN"

TETAPI IA BERAKHIR DENGAN SHAME ON YOU

DAP = 12, PKR, 2
DAN PAS ehem ehem shame on you..
(PKR TU we have numbers..the number is two)


PAS parti paling malang..paling naif sekali..shame on you..

DAP TETAP PERKASA SEPERTI PAP...kalah 5 tu cam biasa je..tapi yg kosong kat atas tu..fuhh..tu lah yg MALU BESAR..

THE NUMBER IS TWO ..PUN MALU BESAR..

Anonymous said...

HA..TENGOK!

SUME PRO UMNO/BN DAH MULA GARU KEPALA..DAH MULA TERASA PELUH DAH KELUAR KAT DAHI..MENGENANGKAN PRU 13 KIAN HAMPIR SAMA SIGNIFIKANNYA PENOLAKAN RAKYAT SPORE TERHADAP PAP, YG TAK PERNAH BERLAKU SBLM INI..

SAMA LAH JUGA KEADAANNYA DGN UMNO/BN SKRG..MEREKA AKAN DITOLAK HABIS2AN OLH RAKYAT YG PEKBAGAI KAUM SBG PARTI YG GAGAL MENJALANKAN AMANAH RAKYAT, PARTI PEMERINTAH YG BYK MELAKUKAN SALAH URUS TADBIR, PARTI YG BYK MELAKUKAN SALAH GUNA KUASA..

DI SPORE, MEDIA JUGA DIKAWAL KETAT OLH PAP, NAMUM ITU TDK MENGAHALANG RAKYATNYA MEMBUAT PERUBAHAN, HASILNYA 5 ATAU 6 KERUSI PARLIMEN PAP TEWAS..ITU SUDAH CUKUP BESAR SBG ASAS PERUBAHAN BESAR AKAN DATANG...

SAMA JUGA DI MALAYSIA, MEDIA DIKAWAL KETAT HANYA MENYEBELAHI UMNO/BN, NAMUN PERUBAHAN MINDA RAKYAT KINI LBH TERBUKA DAN BIJAK MENILAI, DI SAMPING RAKYAT MENDAPATKAN BERITA ALTERNATIF MELALUI MEDIA BARU, KRN RAKYAT KINI AMAT TDK PERCAYA LG MEDIA UMNO (UTUSAN, BH, TV3, TV 1 DLL) MAKA IANYA AKAN MEMBERI KESAN BESAR KPD UMNO/BN..

CUBA LIHAT UTUSAN MINGGU HARI INI, KEKALAHAN "MEMALUKAN" PAP SPORE, HANYA SEDIKIT SAHAJA BERITANYA ITU PUN DI HUJUNG2 MUKA SURAT... MAKA KESAN KEKALAHAN PAP DI SPORE, AKAN MEMBAKAR SEMANGAT RAKYAT MALAYSIA PELBAGAI KAUM/AGAMA UTK SAMA MENUKAR DAN MENGALAHKAN UMNO/BN PRU 13 NANTI...

AKU YAKIN..SETIAP RAKYAT MALAYSIA KINI MEMANG SUDAH ADA PUN PARTI MANA YG AKAN DIUNDI NANTI, KHUSUSNYA PAKATAN RAKYAT..UMNO/BN BUAT LAH MACAMANA PUN, FITNAH, VIDEO SEKS, LIWAT, RAKYAT SUDAH ADA PILIHAN MUKTAMAD, CUMA NAK TUNGGU HARI MENGUNDI SAJA..

KEPTUSAN PILIHAN RAYA SPORE AKAN MENYEMARAKAN LG KE TAHAP TERTINGGI SEMANGAT PERJUANGAN RAKYAT MALAYA UTK MENGGANTIKAN UMNO/BN KPD PAKATAN RAKYAT PRU 13...CONFIRM!

Silent Observer said...

Anon 1.18 pm

Tolong jgn mengigau di siang hari. Buktikan dulu siPorno dlm video
lucah tu bukan pemimpin agung awak,
lps tu baru boleh kata UMNO ada
problem, jgnlah sikit2 konspirasi jahat UMNO, mcm burung kakak tua
pulak

Anonymous said...

Sebenarnya anon 1.18pm tu nak sedapkan hati sendiri..Dia sendiri pon dah ketagih..dgn fakatan.

Dia tau fakatan akan bungkos...
seDAPig nak ciPAP..