Friday, April 26, 2013

Ceramah Zuraida Kamaruddin bukan saja GAGAL DAPAT SAMBUTAN malahan lebih menyedihkan hanya ENAM ORANG sahaja yang menghadirinya.

Para pengundi di Parlimen Ampang sudah memberikan ISYARAT JELAS jelas kepada Zuraida Kamarudin bahawa dia TIDAK LAGI DITERIMA untuk mempertahankan kerusi kawasan tersebut pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) 5 Mei ini.

Buktinya, majlis pertemuan Ketua Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang diadakan di Pusat Daerah Mengundi PKR di Ampang Hilir malam tadi bukan saja GAGAL MENDAPAT SAMBUTAN malahan lebih menyedihkan hanya ENAM ORANG sahaja yang menghadirinya, TERMASUK PETUGAS JENTERA PARTI.

Zuraida juga jelas tidak mempunyai pengikut setia di kawasan tersebut walaupun sudah menjadi Ahli Parlimen Ampang selama lima tahun sejak memenanginya pada pilihan raya umum 2008.

Beliau yang akan ditentang oleh calon Barisan Nasional (BN) yang juga bekas Ahli Parlimen Ampang, Dr. Rozaidah Talib. Rozaidah memenangi kerusi itu pada pilihan raya umum 2004 tetapi tidak dicalonkan semula pada 2008.

Walaupun menyedari ucapannya tidak mahu didengari para pengundi Ampang, Zuraida TETAP MENABUR JANJI KOSONG kosong jika pakatan pembangkang memenangi PRU-13, termasuk pelbagai insentif dalam bentuk kewangan kepada rakyat.

Antaranya, pemberian saham kepada setiap rakyat di Selangor melalui penstrukturan semula syarikat bekalan air di negeri itu serta menyediakan caruman wanita Malaysia seperti mana manifesto pakatan pembangkang.

sumber : UTUSAN ONLINE
Namun, seperti diakui sendiri Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim bahawa MANIFESTO BUKAN JANJI, maka segala tawaran yang ditaburkan Zuraida tidak lebih sebagai gula-gula untuk memancing undi.11 comments:

Anonymous said...

Dahle perangai tak semenggah lagi la orang tak minat datang

usin said...

lain kalilah ye zuraidah.... cerita baru mak lampir ada tak?

Anonymous said...

Rakyat Malaysia TOLAK IMIGRAN yg x sedar diri..puihhh!!!lain kalilah Mak Lampir

Anonymous said...

Rupa rupa mak lampir orang seberang ya....waduh..waduh...waduh
Tapi kenapa kok sudah lupa diri asal usulnya.....kalau boleh kembalikan saja ke indon biar rasain sengsaranya hidup disonooo. jangan nanti dia bawa pati untuk berkempen di sini.

Anonymous said...

Mak Lampir neh contoh pati yg dpt IC tapi menentang kjaan yg mmberi peluang dia mnjadi warga negara Malaysia...

So, pembangang masih ada lagi ke dakwaan bhw kjaan pimpinan UMNO/BN bagi ic utk tambah pengundi BN???

Anonymous said...

BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...RUPANYA MAK LAMPIR NI MADE IN INDON.

TARIK BALIK IC DAN CAMPAK DALAM LAUT.

Anonymous said...

2008 dia menang sebab masa 99% TAK TAU YANG DIA BUKAN ANAK JATI MALAYSIA... SKRG... BYE BYE !!!

Zul said...

Dia ni ke lagi? Patutlah buat ceramah dalam gelap. Habis rosak kereta-kereta orang Ampang terpaksa angkut air hari tu ada dia peduli? Membazir sahaja PKR gantung gambar dan iklan-iklan besar-besar merata-rata. Insyallah PKR akan dapat ditumbangkan oleh BN kali ni. ZK akan diperambat keluar atau dijadikan bibik suruh angkut air dan basuh kereta orang Ampang selepas Hari Pembalasan nanti.

Anonymous said...

Suruh Mak Lampir pi jual buah Kuini jelah bole tukar kereta baru tiap2 tahun. Sebelum berniaga harap semprot dgn penyembur bau jamban untuk menghilang kan bau hamprak beliau

Anonymous said...

hantu hantu yg undi bn tu bukan mat lampir juagak ker...

Anonymous said...

dah lar rompak duit petronas pas tu naikkan harga minyak tinggi tinggi bagus sangat lar.. biar rakyat sensara