Saturday, April 13, 2013

Abdul Khalid : Kajian Ramal PR Boleh Menang 215 Kerusi Parlimen - SELANGORKU, 11 APRIL 2013
Kita boleh anggap Khalid Ibrahim mengalami masalah KHAYAL TAHAP MAKSIMA akibat penggunaan syabu secara berlebihan ... Tahap OVER CONFIDENT yang tidak logik dan rasional.

Blog-blog pembangkang sekalipun MEMPERLEKEHKAN kenyataan Khalid Ibrahim sewaktu ceramah dan pengumuman calon di Bandar Tun Razak.

Elok rasanya rakyat DIPERLIHATKAN dan DIPERTONTONKAN salah satu daripada blog-blog pembangkang yang MENGHENTAM balik Menteri Besar Selangor.


Tapi hasil kajian ni pada aku mengarut sangat kut. Kalau Pakatan Rakyat menang 215 kerusi dari 222 jumlah kerusi parlimen maknanya Umno BN cuma menang 7 kerusi saja, mustahil kut. Takkan Khalid percaya hasil kajian macam tu punya keterlaluan kut.

Patutnya tak payah la sebut pasai hasil kajian mengarut macam ni. Tak kira la sapa pun yang buat kajian tu waima kawan baik sendiri. Tak menguntungkan langsung untuk Pakatan Rakyat tambah-tambah dalam masa perang ni, oleh jeneral perang pulak tu.


Blogger PAS, Tulang Besi Malaysianwaves ( lebih dikenali sebagai TULANG BABI ) sekalipun AMAT YAKIN Khalid Ibrahim sekadar memperlihatkan kebodohan sebagai Menteri Besar Selangor.

Dikalangan pembangkang sendiri pun sebenarnya TIDAK YAKIN matlamat ke Putrajaya tercapai, Khalid Ibrahim sudah menunjukkan TAHAP OVER CONFIDENT tanpa sebarang asas yang rasional.

berdasarkan kajian yang dibuat oleh beberapa universiti, Pakatan akan menang 215 kerusi," - KHALID IBRAHIM

Elok rasanya Khalid Ibrahim dedahkan kepada umum hasil kajian universiti mana yang dijadikan rujukan. Jangan Khalid Ibrahim kata Universiti Bangsar Utama sudahlah. Ini tempat Hishamuddin Rais melahirkan kader-kader penunjuk perasaan jalanan.

Rakyat perlu tolak ANWAR IBRAHIM dan PEMBANGKANG awal-awal, jika sekiranya Khalid Ibrahim gagal memberikan perincian penyelidikan kepada media dan umum ... Universiti mana bang ? BN mampu menang 7 kerusi ? Lu Khayal Syabu ke Khalid ?

Bagaimana Khalid Ibrahim boleh mendakwa PR menang 215 kerusi jika sampai sekarang PAKATAN HARAM masih lagi BERGADUH dan GAGAL MENCAPAI KATA SEPAKAT krisis pembahagian kerusi?

DAP terajang PKR, PKR sepak PAS, PAS flying kick PKR, PKR terajang DAP ... RAKYAT DAH MULA KETAWA
Kehadiran pengundi Bandar Tun Razak dalam majlis pengumuman calon SANGAT MENGECEWAKAN. Walaupun Khalid Ibrahim sibuk memberikan laporan bahawa hujan lebat jadi punca, Anwar tetap tidak puas hati. Anwar bandingkan dengan beberapa kawasan lain yang masih mampu menarik pengundi yang ramai.

Ditambah dengan klip rakaman video TV Selangorku yang mendakwa keahdiran 5,000 orang walhal yang hadir dalam linkungan 200-300 penyokong dan pengundi. Lagilah membangkitkan kemarahan Ketua Umum PKR ini.

Namun yang PALING MENAIKKAN DARAH Anwar Ibrahim, apabila Khalid sebut angka kemenangan 215 dalam PRU 13.

Khalid Ibrahim memang gila ... sudahlah Anwar Ibrahim, Nurul Izzah dan Tian Chua HADIR dalam pengumuman calon tersebut, kajian tersebut sudahpun diTOLAK awal-awal oleh Jawatankuasa Politik PKR. Kajian itu tidak mempunyai asas dan dilakukan atas dasar membodek pemimpin PKR.

Kajian yang dibuat bukan oleh ahli akademik mahupun universiti pun seperti yang didakwa Khalid Ibrahim. Kajian sebenarnya dilakukan oleh kumpulan PR Consultant Turkey yang hanya membuat tinjauan rambang.

Tidak berasaskan angka yang tepat. Semuanya berasaskan ‘visibility’ billboard. Bukannya sentimen pengundi.Elok rasanya rakyat bertanyakan kembali kepada Khalid Ibrahim ... Lu KHAYAL HISAP SYABU ke Khalid ?1 comments:

otaistillkick said...

PRU 13 ini semuga dapat membuka minda rakyat.... beza antara kerajaan dan parti. Kerajaan di pilih 5 tahun sekali.

http://relaxkedaikopi.blogspot.com/2013/04/bn-hulu-selangor-panas.html