Monday, May 31, 2010Al Syeikh Anwar Ibrahim sudah memulakan 'psycho war' terhadap PAS. Nanyang Siang Pau, 26 Mei 2010 memetik Anwar Ibrahim sudah memberikan 'silent approval' bagi DAP untuk Jawatan Timbalan Perdana Menteri II.

Sudah seakan sinonim dengan 'push to talk style' ala Anwar, selalunya PAS akan bersetuju dengan langkah 'desperado' Anwar Ibrahim berpakat dengan DAP terlebih dahulu sebelum PAS mendapat berita 'sisa' kemudiannya.

Namun, Haji Hadi segera membuat 'denial confirmation' dengan mengatakan " ... Saya tidak tahu, itu pandangan peribadi (Anwar), saya pun ada pandangan peribadi. Dalam Pakatan kita belum bincang ...".


Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub menyindir Anwar Ibrahim " ... Bergantung kepada PRU 13 nanti, kita tidak bincang secara spesifik (Anwar jadi Perdana Menteri), kita belum bincang ..."

PAS sekali lagi dikembirikan oleh Anwar Ibrahim atau adakah PAS kini sudah mula menunjukkan '10kg punching fist' kepada Anwar Ibrahim. PAS kini sentiasa menjadi 'last reference' kerja kerja 'desperado' Anwar Ibrahim.

Atau adakah PAS akhirnya 'terpaksa' bersetuju dengan 'the future incumbent Prime Minister'. Atau mungkin PAS akhirnya akan berdiam diri demi sokongan undi bangsa Cina? PAS juga sudah dikatakan membuka keanggotaan kepada bangsa lain untuk turut serta.

Atau PAS masih belum serik dengan peristiwa 16 September 2008? Bak kata Anwar Ibrahim " ... Saya tetap pada target saya. 16 September menjadi waktu untuk mengistirehatkan Badawi ... " Apa dah jadi ?

Negara besar seperti US dan China sekalipun tidak memerlukan Naib Presiden II! Mudah sebenarnya untuk membaca ... PAS tetap menjadi 'last choice' Anwar Ibrahim melainkan jika hanya beliau tersepit ... barulah PAS memainkan peranan menjadi 'barua khas' Anwar Ibrahim! ( Special Ops Function! ) ... macam biasa !!!MELAYU ATAS PAGAR

1 comments:

Anonymous said...

MUAHAHAHAHA ...

PASembor SUDAH KENA KENCING LAGI DENGAN NUAR BRAHIM. APA LA BODOH PASembor NI. DULU SI HUAR YAHUDI DAH BAGITAU CINA BOLEH JADI TPM ... SIKALANG OLANG CINA MOLEH JADI TPM II LOORRR!!!

TPM I SAPA DIA .... PASembor KE ? MUNGKIN TIDAK ! NANTI TAK ADIL SEBAB TAKDE ORANG INDIA.

PM ANWAR, TPM I INDIA, TPM II CINA.

JADI NAK SENANG CERITA NAK TUTUP KES. PASembor HANYA LAYAK JADI AHLI MAJLIS TERTINGGI SAHAJA ... KESIAN !!!

ITUPUN KALAU PAKATAN ROGOL MENANG !!!