Saturday, October 30, 2010


isu rompakan tanah di pos brooke yang diusahakan oleh perbadanan ladang rakyat negeri kelantan

orang asal yang telah mengusahakan tanah dan membayar premium tanah ini
telah dinafikan hak apabila syarikat TS NATURAL AGRO FARM yang mempunyai

kaitan dengan orang-orang kanan timbalan MENTERI BESAR KELANTAN (ADUN PASIR PEKAN ) telah diberi geran pada tanah yang sama



seterusnya syarikat TS NATURAL AGRO FARM telah memberi hak kepada pemaju
untuk memajukan tanah ini dengan perjanjian selama 60 tahun.pemaju
harus membuat bayaran sebanyak RM864,000.00 setahun kepada syarikat TS NATURAL AGRO FARM

perbadanan ladang rakyat pula bertindak sebagai pengurus dan diberi bayaran
pengurusan sejumlah RM60,000.00 SETAHUN untuk diagihkan kepada 100 peserta
ladang rakyat yang mana pesertanya adalah terdiri dari orang-orang politik(orang parti)
dari DUN PASIR PEKAN

kesimpulannya,syarikat TS NATURAL AGRO FARM mendapat untung"atas angin"
dari aktiviti ALI BABA ini sebanyak RM804,000.00 SETAHUN hasil dari penganiyaan ke atas masyarakat orang asli di POS BROOKE yang pada awal-awal lagi telah membayar premium tanah untuk menjalankan urusan pertanian.orang asal ini dianiaya oleh EXCO kanan dan kuncu-kuncunya hanya untuk mendapatkan untung tanpa perlu bekerja

"HENTIKAN PEROMPAKAN RAKYAT"

POST BY WAYNE...

7 comments:

Anonymous said...

FORMULA NAJIB DAN ROSMAH MENYAMUN DUIT RAKYAT:

Peruntukan pada PERMATA HATI - RM 111 JUTA. NAJIB dan ROSMAH samun duit, RM 100 JUTA. Duit belanja PERMATA HATI cuma RM 11 JUTA je.

PERUNTUKAN MENARA WARISAN MERDEKA (BAKAL DI JADIKAN KELAB MALAM ROSMAH) RM: ?????? BILLION. NAJIB dan ROSMAH samun RM: ???? BILLION.

MANA LEBIH PANAS. TIPU TANAH RAKYAT ATAU SAMUN BERBILLION BILLION DUIT RAKYAT.

Anonymous said...

FORMULA PERPECAHAN UMMAH OLEH UMNO:

Pentadbiran UMNO gunakan APCO-YAHUDI. Beri tekanan kepada umat Islam. Samun duit rakyat termasuk duit ZAKAT. Lumpuhkan ekonomi orang Islam.

YANG MANA LEBIH PANAS. FORMULA TIPU TANAH RAKYAT ATAU FORMULA PERPECAHAN UMMAH OLEH UMNO.

Anonymous said...

WAKTU KEMPEN, PEMIMPIN UMNO BERAPI-RAPI PERSOALKAN RASUAH.

BILA DAH JADI PEMIMPIN....... PEMIMPIN DAN MENTERI UMNO LE YG TERIMA RASUAH.

HENTIKAN ROMPAKAN WANG RAKYAT DGN PROJEK MEGA.

YG BANYAK KES TERIMA RASUAH SEKARANG DAN DARI DULU LAGI, ADALAH PEMIMPIN PEMIMPIN UMNO.

Anonymous said...

la ... bodo rupanya anon anon di atas yang bagi komen ni.

permata hati putrajaya 12.5 juta, itu baru satu permata hati. skrg on going projek di 5 buah negeri berjumlah 55 juta, dlm perancangan akan dimulakan 2012 seluruh negara berjumlah 127.65 juta secara keseluruhan.

permata hati putrajaya projek perintis la bangang!!! nak bagi komen tolong la buat research dulu anon 5.29pm!!!

kan dah kena bangang!!!

Anonymous said...

lagi sekali ... mana dia bukti menara warisan merdeka jadi kelab malam rosmah!!!

dulu ...puak puak ngkorang jugak kata KLCC tu projek gajah putih! la ni ... hang pi kat receptionist menara 1 twin tower ... tengok signboard ... ada brp byk company link degn PKR dan PAS di menara 1 twin tower. ngkorang pun tompnag sekaki ...

mcm bangsat la anon 5.29pm bg komen!!!

Anonymous said...

siapa yang samun duit zakat !!! 5.50pm

siapa yang nak bagi dan salurkan duit zakat di Selangor kalau bukan Khalid Ibrahim.

itu orang UMNO ka tu ????

nak bg duit zakat pd orang bukan muslim buat apa?

lemah betul mentaliti puak pembangkang ni bagi komen ... takdak fakta !!!

Badut Rakyat said...

hahaha..banggang2 pembangkang ni,saja nak bg panas...lg2 5.29 pm tu x ada bukti main belasah jer...menara warisan merdeka tu PNB punya,bangunan PNB..kerajaan x keluar duit 1 sen pun cuma PNB jer bonggok...