Thursday, July 28, 2011


Siapa tidak mengenali mulut Celupar Al Celaka Anwar Ibrahim! Keceluparan Anugerah Tuhan ini bakal menjadi Celaka Besar dalam sejarah hidupnya!

Bak kata sahabat GWM, Melayu Cindia blog Gelombang Rakyat ...

"Anwar sebelum ini menyalak di Parlimen cuba membuat provokasi pasca PRU13 mengenai kononnya penguasaan kroni-kroni UMNO dalam Syarikat Pengeluar Tenaga Bebas (IPP), sebuah syarikat hidro elektrik yang pada asalnya menjadi pesaing, telah dibeli TNB pada tahun 1996. Anwar menggunakan anak-anak dajal beliau bagi menyerang kononnya mendedahkan penguasaan syarikat ini yang dimiliki kroni-kroni bekas bapa angkat beliau, Tun Mahathir Mohamad."


Dan umpama cabaran straight forward sahabat A.P.A. blog Aku Peduli Apa ...

"Walaupun kita tahu Kerajaan tidak mempunyai kuasa untuk Declassifed dokumen IPP ini kerana ianya adalah Perjanjian(Power Purchase Agreement-PAA) diantara (pembekal) tenaga IPP dan (pembeli) Tenaga Nasional Berhad,tapi dengan persetujuan dua pihak ini ianya tidak mustahil dilakukan.Rakyat ingin tahu "tangan ghaib" siapa yang sejak pada awal lagi bertanggung jawap terhadap pembentukan dasar IPP hari ini."


GWM hanya mahu lontarkan kembali kata-kata hikmat Anwar Ibrahim ... Jika takut pada risiko, jangan bicara soal perjuangan!

Lagi sekali keyword penting .... DOKUMEN SULIT! Amacam Anwar ... Ada Berani!


tik tok tik tok tik tok ... bunyi jam di dinding ofisku ...



5 comments:

pacat said...

kotak2 lapuk anwar masih belum dibuka!! atau anwar dah guna document2 dalam kotak tu untuk sapu air mani!!?? hehehe

Gelombang Wangsa Maju said...

ENTAHLAH PACAT ...

6 KOTAK LAPUK ANWAR TU PUN 6 KOTAK BERISI DOKUMEN RASUAH BELIAU YANG DIBAWA LARI ...

TAKUT KALAU KENA HENJUT SPRM ... LOMPAT DARI TINGKAP!

Anonymous said...

Salam, saya dah lama rasa ipp adalah usaha anwar. Nak kata idea tak tahu le. Yang saya ingat dia buat yg saya ingat cuma percepatkan cuti hujung tahun kerana banjir kononnya dgn bahasa baku. Dia nak buat macam Tun M, selaraskan jam sabah, sarawak etc. tetapi ketandusan idea, terpaksa di'reverse' balik.

Saya tahu ada seorang dato', director malakoff. Kawan saya kerja dengan company private dia dan anak dia. Dato' ni menurut kawan saya sah orang anwar. Dari pengurus felda (tak pasti sgt tapi ada sumber kata pengurus felda kawasan ni mcm supervisor je), jadi kaya raya. Isteri dia siap ada company partner dengan Dato' Murad, rasanya bekas timb gabenor yg melarikan diri tu. Income tax cari wife dia kerana tak hutang cukai. Tak silap saya cukai tu melebihi 1 juta.

Memang Tun M paling berkuasa, tapi Tun M saya yakin ikhlas berkhidmat untuk rakyat dan orang Melayu. Yang merompak, membuat kekayaan dan kroni adalah anwar. Dia boleh control media yg dia tak pernah jadi menteri pun, inikan projek2 kementerian kewangan.

Bukan nak membuka aib dato' tu, malahan setahu saya isteri dia agak terianaiya, tak tahu apa, nama digunakan orang lain yang kebas sebahagian besar labanya. Cuma nak bagi contoh yang detail. Juak2 pakatan rakyat ni bebal.

Wallahualam.

kahimi

Anonymous said...

Sorry yang tadi baca balik byk error pulak.

Salam, saya dah lama rasa ipp adalah usaha anwar. Nak kata idea tak tahu le. Yang saya ingat dia buat cuma percepatkan cuti hujung tahun kerana banjir kononnya dgn kempen bahasa baku. Dia nak buat macam Tun M, selaraskan jam sabah, sarawak etc. tetapi ketandusan idea, terpaksa di'reverse' balik.

Saya tahu ada seorang dato', director malakoff. Kawan saya kerja dengan company private dia dan anak dia. Dato' ni menurut kawan saya sah orang anwar. Dari pengurus felda (tak pasti sgt tapi ada sumber kata pengurus felda kawasan ni mcm supervisor je), jadi kaya raya. Isteri dia siap ada company partner dengan Dato' Murad, bekas timb gabenor (kalau tak silap) yg melarikan diri tu. Income tax cari wife dia kerana ada hutang cukai. Tak silap saya cukai tu melebihi 1 juta.

Memang Tun M paling berkuasa, tapi Tun M saya yakin ikhlas berkhidmat untuk rakyat dan orang Melayu. Yang merompak, membuat kekayaan dan kroni adalah anwar. Dia boleh control media yg dia tak pernah jadi menteri pun, inikan projek2 kementerian kewangan.

Bukan nak membuka aib dato' tu, malahan setahu saya isteri dia agak terianaiya, tak tahu apa, nama digunakan orang lain yang kebas sebahagian besar labanya. Cuma nak bagi contoh yang detail. Juak2 pakatan rakyat ni bebal.

Wallahualam.

kahimi

Gelombang Wangsa Maju said...

SALAM ANON 7.12PM @ KAHIMI ...

SAUDARA NAMPAKNYA JELAS MENGIKUTI PERKEMBANGAN ANWAR 'PENYANGAK PERAMPOK' IBRAHIM SEJAK DARI UMNO LAGI.

ISU IPP ADALAH ISU ANWAR IBRAHIM SEJAK MEMEGANG TAMPUK MENTERI KEWANGAN.

ANWAR SEBENARNYA SILAP LANGKAH MEMBUAT PROVOKASI DALAM PARLIMEN TEMPOHARI KERANA CELAKA BESAR SEDANG MENUNGGUNYA ...

CUMA GWM MAHU KATAKAN ... JAM DI DINDING SEMAKIN KUAT BERBUNYI ... TIK TOK TIK TOK TIK TOK ...