Friday, July 8, 2011


Maklumat yang aku terima, ambiga dikatakan tak jumpa langsung dengan YDP Agong, menurut sumber, ambiga hanya bertemu dengan setiausaha sulit tuanku je.

Lagi berita siasatan sensasi ... klik
DARUL EHSAN TODAY (DET)



Benar seperti yang diperkatakan oleh sahabat DET. Mana dia gambar rasmi pertemuan Ambiga dan Yang DiPertuan Agong!

Bodoh benar kem pembangkang kerana terlepas pandang isu BERSIH. Ambiga hanya berjumpa dengan Setiausaha Sulit Tuanku ... bukan Yang DiPertan Agong



Spin pihak pembangkang semata-mata ...


24 comments:

Anonymous said...

Hang pi la jumpa Agong tanya dia betoike Ambiga pi jumpa dia.Lepaih tu bagi tau satu Malaysia apa yang agong bagi tau kat hang.

Anonymous said...

Aku cadangkan Pemuda UMNO pergi buat demo depan rumah AMEGA (Anwar dan Ambega)barulah lebih real.

Anonymous said...

Hahaha... AMEGA yer... Canteeklah, blh tanya psl OMEGA sekali!!!

Anonymous said...

memang penipu besar lah Ambabiga ni!

Anonymous said...

jangan dok kutuk amiga. amiga tu rasul baru bagi penganut agama pas. semua ahli pas dok ikut ajakan dia. semua kata dia betul belaka kerana dia mendapat wahyu daripada anu gerah tuhan kristian, budha, hindu, dll. barang siapa menentang amiga bermaksud telah menentang ajaran agama pas bershit.
kalifah lim guan eng pun dah seru, ahli dap tak payah turun padang kerana ramai ahli pas nak masuk sorga free hasil daripada ajaran tok guru n.ajis. bersama bershit mereka bertakebeer doa daripada paderi kalid samad .

rso said...

memalukan BN saja statement tu!! kalau amBABIga tak jumpa YD Agung, kenapa DS Najib termakan pembohongan amBABIga tu? Simple punya belit pun DS Najib tak boleh baca!! memalukan!

Anonymous said...

ambiga ni kalau di beri nama siti nur ambiga kan ke baik dari di gelar macam macam nama, mana tau kot kot dia sedar apa yang dia buat tu menyusahkan rakyat dan tuhan tak suka perkara itu.tak kiralah tuhan dia sekarang atau tuhan dia akan datang dengan nama manis tu. bersama lah kita berdoa semoga siti nur ambiga akan melakukan perkara perkara yang membawa kebaikan dan kesejahteraan negara,..amin

Anonymous said...

Tak da sebab YDP Agong nak mencemar duli ngadap penderhaka2 sial tuh!! buang karan ja!

DAULAT TUANKU!!

Pak Kadok said...

..eh eh..aku rasa Ambiga ni adalah DAJAL kerana puak-puak PAS begitu mudah ikut kata dan arahannya..kadang-kadang orang yg perasan mereka tu kuat ugama dan memandang rendah tahap keimanan orang lain akan mudah menjadi mangsa DAJAL..fikir fikirkan...

Anonymous said...

bodoh gak RSO nih...kn ade stiausaha YDP Agong...sume titah YDP Agong dkeluarkan stiausaha die...kcuali LIVE...klu dah ati itam..g la sembah Ambiga tuh...backup la die tolong orang nk murtad...BODOH!!

Anti Murtad said...

Betul tu Pak Kadok...ambo pun x paham ngan dorg ni...tau la dah tukar slogan dari 'negara Islam' ke 'negara berkebajikan'...yg kesian nya org2 PAS yg bawahan,org2 kg,org2 tua..taksub membuta tuli...

ANTI PAS said...

YANG PALING PENTING CUBA CEK SAPA PUNYA KEJA NIH, ORG TENGAH YG MENGHUBUNG SULTAN DGN AMBIGAGAK...

THAT IS THE ROOT OF CAUSE!!!

LEBIH BAIK DISULA MELAYU LAHANAT YG SUKA BEKERJASAMA DGN ORG KAPEER LAKNATULLAH NIH!!!

PAS BEBAL said...

Heran aku PAS ni...bila bercerita bab ISLAM bergegar DUNIA...
Bila anak melayu dimurtadkan beribu2 mail aku terima, kutuk kerajaan yg ada sekarang sebab sistem peundangan islam tak kukuh?...

Tapi bila berjuang, cantik pulak pergi sokong LGE ngan KARPAL yang anti ISLAM, pakat sokong AMBIGA yang terang2 ingin MEMURTADKAN bangsa ISLAM tu sendiri...

PAS ni sebenarnya perjuangkan apa? Nik Aziz ngan Hj Hadi ni ULAMA ker ULAR dalam SEMAK???? keliru aku.
Ni penyokong2 PAS yg rasa diri mereka terpelajar, tak boleh mikir ker?...heran aku....

Korang ni sedar ker tidak apa pemimpim korang ni buat?. Belajar tinggi2 tapi bawah selipar Nik Aziz jugak korang duduk....aku ingat di zaman moden ni pemikiran dah jauh kehadapan, tapi rupanya masih dizaman dahulu kala jugak...

Aku syorkan korang berdemo HARI RAYA PERTAMA nanti...sekarang korang boleh annouce BERSIH akan buat demo sekali lagi pada HARI RAYA PERTAMA dan KEDUA...time tu korang tak menyusahkan rakyat, pasal ramai yg balik kampung...korang DEMO ler puas-puas. Dah boleh tempah BAS sekarang...time tu Polis pun tak kacau....

MaelPengerang said...

Tahniah di atas usaha dalam menyiarkan maklumat & gambar sepanjang perhimpunan bersih hari ini...

Tuan,
Kalau tak keberatan... Tlg masukkan blog saya ke Blog List Tuan untuk kita boleh bersama-sama teruskan perjuangan..
TQ very much...

pakngah santan said...

logik ke jika agung pun setuju depa buat demonstrasi jalanan? habis terganggu semua aktiviti harian. mana ada logik.

amacam dengan penyerahan memo? siapa yang jadi wakil serah memo semalam? baik hantar emel saja. lagi cepat. kemudian cc ke setiap orang yang ada emel di malaysia dan seluruh dunia.

Anonymous said...

Marina Mahathir pun join skali ker?

Anonymous said...

Maafkan saya, Kamu semua x kenal Tuan Guru Nik Aziz... beliau sebenarnya seorang yang sederhana, beriman, bertakwa, baik hati dan bertanggungjawab. Namun disebalik itu beliau sebenarnya seorang yang buta IT... segala ucapan dari beliau di tulis oleh setiausahanya... segala berita yang dia dapat adalah dari sumber yang salah... sebenarnya sudah lama TGNA di bonekakan oleh Abdul Hadi and the Geng... Dia x pernah setuju cadangan gabungan PAS dengan PKR... Namun siapakah yang mencadangkannya?... Tentulah Abdul Hadi And The Geng... Sebagai seorang tua yang buta IT beliau melihat segala berita palsu yang disampaikan kepada beliau oleh orang2 kanannya adalah benar belaka sedangkan beliau tidak tahu menahu pasal perkara tersebut... Kamu yakin ker beliau akan berjaya menaip sehingga 3ribu++ patah perkataan ntuk menyokong tindakan Bersih dan Ambiga?... tunjukkan klip video yang menunjukan beliau menyokong tindakan Ambiga... semua sokongan adalah dari mulut Abdul Hadi and The Geng... dia tidak bersalah sebenarnya... Jadi tolong jangan kutuk beliau dan jangan libatkan nama Tuan Guru Nik Aziz dalam perkara ni... Aku pernah bekerja dengan PKINK(KELANTAN) dan aku tahu yang beliau tidak mahir Komputer dan buta IT... setakat Word tu boleh laa... Harap Maaf sekali lagi tolong jgn dibatkan nama beliau dalam perdebatan kita.

syuzi syofia said...

hikhikhikhik... .. (^_^)

Anonymous said...

"BERSIH sepatutnya platfom bebas dan bukannya platfom mana-mana parti politik"

Jadi tolong "BERSIH" kan semua mereka yang ada kepentingan parti politik dalam ngo BERSIH tu dahulu sebelum buat tuntutan BERSIH 3.


-Rakyat Yang Join Bersih 9Julai-

ps: kalau tak engkau hantar sendirilah memo tu.

Anonymous said...

Memang pok nik buta IT, sebab tu mudah kena tipu. Pemimpin kena berilmu, dunia dan akhirat. Baru selamat rakyatnya. Apaun, celako...celako....celako....(pok nik kata tuhan pun mencarut.....) betulkan?

bakar said...

Jangan jadi macam pak pandir(2P)..Pas dan Pkr(2),pas pkr=pak pandir

anti bohmau said...

Na'uzubillah! ambigauous tetap kapir harbi lahanat! sapa nak sanjung dia, silakan. aku tetap membantah setiap perkataan dia!! penipu!!

kesian n.ajis!!! penyokong dia sendiri kata dia BUTA! buta IT!! menghina & derhaka ko tok guru sendiri budak anon 11:09 PM ni!!??

isy! isy! isy!
sebagai pemimpin, MB plak tu, wajiblah tahu2 benda2 terkini supaya lebih cerdik akal yg Allah SWT bagi..bukannya membiarkan diri diperalatkan!!

hari ni (bahkan dah lama) kita tahu n.ajis diperkudakan oleh mrk2 yg pandai IT disekelilingnya. mrk manipulasikan kelemahan n.ajis utk kepentingan pribadi masing2. nak hidup senang, tumpang populariti atas nama n.ajis. mrk ni tak ubah spt PARASIT!!! hingga membiarkan orang tua tu melalut2 tak tentu haluan.

sedangkan apa yg pencatat2nya, s.u ka. p.a ka, tulis ikut sedap hati mrk tanpa pengetahuan n.ajis sebagai mana budak anon 11:09 PM BAGITAHU tu!! kesian n.ajis buta!! tu la..asyik doakan orang lain buta!!

n.ajis plak bercakap bahasa yg dia & kelompok dia sj yg paham!! majoriti rakyat malaysia tak paham bahasa & dialek pekat n.ajis & tak nampak mana jasa orang tua ni. setakat memberi tazkirah saban minggu menjadi penglipur-lara semata sedangkan kehidupan daif rakyat tidak terbela!!

yg pergi dengar tazkirahnya adalah mrk yg rata2 miskin, buta huruf, bekerja kampung, menjaja kecil2an & kumpul duit seminggu sekali utk tambang bas @ teksi ke kb mendengar ceramah demi ceramah n.ajis.

mrk berharap dgn ceramah2nya mrk akan masuk syurga!! yg kaya2 adalah pemimpin2 tertinggi pas & kroni2 perniagaan mrk shj. bab2 pendidikan anak2, memperkukuhkan ekonomi, budaya & jati diri tak dipertingkatkan.

bagi n.ajis yg paling penting ialah berceramah krn baginya ceramah itulah tugas rasminya sebagai MB!! itupun n.ajis confident 100% dia jalankan pemerintahan ikut Al-Quran!!

kalu dah banyak sgt kes perceraian, buang bayi, bunuh diri, derhaka ibubapa krn parti, sumbang mahram, laki orang ngn bini orang & sebaliknya (bnyk kisah dlm blog2, majalah2, u-tube pun ada!!), cuba ceritakan pemerintahan Islam apa tu?

salah pihak lain ka jika berlaku pelacuran tak sampai 500 meter dari pejabat tok guru? sapa patut bertanggungjawab ni tok garu???

*huh!! mampus anon 11:09 PM tu kena marah lepas ni sbb buka aib tok guru dia sendiri!! adaka kata tok guru yg pencacai taksub pas sanjungi & kagumi - BUTA???? ekekekeke......

Anonymous said...

Ambiga + Anwar = Sampah Negara

Anonymous said...

pelik ngn pendirian PAS. perjuangkan islam tapi sokong ambiga yg pernah tolong umat islam yg nak murtad.