Friday, December 9, 2011


SHAH ALAM 8 Dis. - Pas Selangor menyifatkan cadangan DAP yang berkemungkinan meletakkan calon Melayu bertanding di kerusi majoriti Melayu dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) nanti sebagai satu langkah yang tidak wajar.

Timbalan Pesuruhjaya III Pas negeri, Khalid Abdul Samad berkata, pihaknya tidak akan tunduk kepada tuntutan itu kerana langkah tersebut masih belum dapat diterima oleh masyarakat selain ia bukan satu jaminan DAP akan memperoleh kemenangan dalam PRU13.Takziah diucapkan kepada PAShit Selangor yang kini semakin cemas cuba mempertahankan kerusi yang majoritinya dihuni penduduk berketurunan Melayu.

Tahniah diucapkan kepada DAPigs Selangor kerana berjaya membuktikan PAShit Selangor sebagai kuda tunggangan terbaik Pakatan Rakyat.

Seharusnya, PAShit perlu memberi laluan besar kepada DAPigs sebagai menepati slogan retorik 'PAS For All ... Shit'. PAShit tidak perlu berasa terancam dan tergugat dengan langkah DAPigs yang sekadar mahu menjayakan slogan retorik parti tersebut.

Dan sepatutnya PAShit harus berjiwa besar seperti Nik Aziz yang mengakui tidak ada istimewanya menjadi orang Melayu. Kalau boleh, Nik Aziz mahu mengaku beliau bukan berketurunan Melayu.

Berilah apa jawapan penafian sekalipun, semakin jelas PAShit secara rasmi menjadi kuda tunggangan DAPigs. Mungkin gambar-gambar dibawah boleh menjelaskan lagi gambaran dan situasi semasa PAShit.
1 comments:

Horas! Hulu Langat said...

Bro..gambar2 tu mmg ada iras2 naib presiden, setiausaha agung n penyokong PAS la...hahahahhahah