Monday, December 5, 2011


DAPigs menerima satu tamparan dan sepakan libas dari Syeikhul Karpal Singh yang memberi amaran keras kepimpinan parti tersebut yang semakin galak menjadi 'Warlords' dalam menentukan kroni-kroni tertentu menjadi calon bagi pilihanraya umum kelak.


Syeikhul Karpal Singh kini semakin rimas dengan usaha bajingan 'Warlords DAPigs' yang sudah melobi pemimpin tertentu untuk diangkat sebagai calon 'winnable candidate' DAPigs.


Percubaan Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang untuk melobi kroni-kroni beliau sebagai calon 'winnable candidate' DAPigs mendapat bantahan keras dari Syeikhul Karpal Singh.

DAPigs perlu menunjukkan bahawa parti tersebut adalah telus, berkredibiliti, boleh dipercayai dan menyanjung semangat 'Malaysian Malaysia', ini cukup penting.

Syeikhul Karpal Singh dilihat bimbang dengan anasir-anasir 'Warlords' dalam DAPigs yang kian membiak dan berleluasa dalam menentukan kroni-kroni yang sepatutnya diletakkan sebagai calon.

Syeikhul Karpal Singh juga dilihat cukup bertegas tidak akan ada calon yang bakal bertanding dua kerusi, Parlimen dan ADUN untuk pilihanraya umum ke-13 kelak.Namun disebalik pekikan dan lolongan retorik Syeikhul Karpal Singh, tersembunyi agenda 'Warlords DAPigs' yang sebenarnya ...Pemimpin DAPigs tidak dibenarkan bertanding dua kerusi, Parlimen dan ADUN untuk pilihanraya umum ke-13, melainkan Khalifah Apek Guan Eng ... cukup aneh bukan!

Rupa-rupanya Syeikhul Karpal Singh terpaksa tunduk dan sujud kepada desakan dan persetujuan 'The True Warlords DAPigs' yang sebenar-benarnya ...
Betullah ... Syeikhul Karpal Singh hanyalah Pengerusi Boneka DAPigs, Long Live Malaysian Malaysia ... Long Live DAPigs Warlords!

Siapa kata tidak wujud kronisme dan nepotisme dalam Pakatan Haram ... Bullshit!1 comments:

Anonymous said...

Aku nak tergelak bila anak aku yg baru diploma DPA tanya. DAP bertanding banyak kerusi ke? Aku tanya pasai pa. Dia kata dia dengar org kata DAP akan jadi PM dan perintah Malaysia. Rupanya ramai jg yg tak ambik pot sangat dgn politik. Mudahan2 semua mahasiswa tak reti. Kalau dah reti nanti melawan kerajaan plak. Alhamdulillah kataku.