Tuesday, August 31, 2010


Pihak GWM masih menunggu berita rasmi jika benar Si Goblok ini sudah di tahan reman oleh pihak Kementerian Dalam negeri (KDN) malam tadi.

Jika benar berita yang disampaikan ini, maka Menteri Amaran sudah melakukan tugas dengan cukup baik, Well Done Minister of Warning! Mungkin boleh dilupuskan seketika title yang tidak enak didengar selaku Menteri Dalam Negeri.

Si Goblok yang bernama Wee Meng Chee atau lebih dikenali kerana kegoblokan sebagai ‘NameWee’ telah banyak melakukan onar dan menconteng anasir anasir perkauman (racism) melalui provokasi lagu Negaraku kepada Negarakuku suatu ketika dahulu.

Tidak insaf dengan kegoblokannnya, The Goblok NameWee sekali lagi mengulangi perbuatan provokasi dengan menerbitkan satu lagi video klip gobloknya.

Jika PERKASA mengulangi pendirian mahu Si Goblok ini di buang negeri, adalah lebih baik jika dibuang taraf kerakyatan sahaja Si Goblok ini. Malah Si Goblok ini boleh terus berambus dari tanah air Malaysia dan menetap mana mana negara yang difikirkannya sesuai untuk didiami.

Si Goblok ini mungkin boleh berhijrah ke Singapura yang lebih dikenali sebagai Freedom Land of Speech. Kita boleh lihat sama ada Si Goblok ini berani menerbitkan video klip gobloknya dengan menghentam lagu Singapura menjadi lebih aib. Kalau ada telur la !!!

Persoalan sekarang apakah yang KDN akan lakukan setelah menahan Si Goblok ini. Adakah lebih banyak bentuk amaran dikeluarkan atau terus menahan Si Goblok ini di bawah Akta Hasutan 1948.

Kita mahu melihat pihak KDN tidak prejudis dalam menjatuhkan hukuman yang difikirkan sewajarnya.

Atau KDN masih lagi takut dibayangi oleh demonstrasi oleh pihak pembangkang dan bangsa ultra kiasu yang sememangnya mahu mempertahankan Si Goblok ini kerana kiasusisme.

Lupakan sebentar isu sokongan undi bangsa ultra kiasu dan beranilah berhadapan dengan realiti bahawa Si Goblok Namewee ini sudah terlalu kurang ajar dan biadab.

Tidak mustahil Si Goblok ini akan mengulangi perbuatannya kerana KDN boleh diperkotak katikkan melalui laungan amaran semata mata!

Sudah tiba masanya KDN menahan Si Goblok ini dibawah Akta Hasutan 1948 dan perlu memberi hukuman yang setimpal dengan perangai ultra kiasu beliau.

Tahanan reman ... tahanan ISA ... atau dibuang negara sahaja! Itulah jawapan yang paling mudah ... berani berubah!


MELAYU ATAS PAGAR

42 comments:

amieiezam said...

dah confirm ke yop?

Anonymous said...

Tgk Awani dgn Bernama takder pun?

Adixs said...

patutnya cine berok ni dh lame kena buang negara..x sdr diri..

Anonymous said...

kalo dh kena tangkap tkper la..kalo belum aku nk cari n lenyapkan terus dr muka bumi ini.

agbr47 said...

Bertindak atas teguran PM? Budak kecik pun boleh buat.

agbr47: Tidak tahu tanggonjawab dan peranan sendiri.

Anonymous said...

lucut kerakyatan!

Anak Arus said...

yes.. aku setuju kalau dihukum lucut kerakyatan dia. sebab dia sendiri dah tak macam rela nak jadi rakyat malaysia.

Anonymous said...

The most stupid thing i seen. The teacher that say chiness back china din get isa. What she say also a hasutan. The video namewee made is anti racist theme. Read the title or not?

Anonymous said...

Kepada host ini. Bagaimana dengan cikgu dan guru besar yang mengeluarkan sentimen yang berbau hasutan kaum. Kalau namewee dianggap biadah dan racist. Apa kurangnya dengan guru besar tersebut? Bukan wajarnya guru besar tersebut turut dilucut kerakyatan kerana tidak menghormati kaum lain? Masalah menghormati kaum lain telah menjadi punca segala masalah perkauman.

Anonymous said...

tgk semua clip barua tu la...semua tak kena mmg elok balik cina sana majoriti tgk bagus sangat ke kerajaan kat sana?paham2 ajelah kalau made in china..

baginda® said...

salahkah die sokong 1Mesia Najib atau korang tak tengok video dia pun!?

FUCK RANCIST SUCK BANANA!

Anonymous said...

cara penyampaian tak nampak pun mirip nk sokong 1M.. kutuk lagi ada.. kalau sokong tak ler buat clip video yg menghina ugama dan negara juga bendera malaysia... tajuk video clip pun dah tau isi dan hasrat hati niat busuk cina lahabau tu... kalau sokong tak akan bertindak sebegitu.. ada cara dan saloran yg tertentu.Dah nampak ramai dah marah dan takut kena ISA dia buat2 ler citer sokong 1M la.. tak berniat nk hina la..dan mungkin dia kta tak perasan lak yg video clip tu menghina.. ... cibai lu .. rasa dia dah jemu hidup kut.

Yang cik gu smk tu... belom pasti samada kenyataan itu betul atau pun saja diada2kan.

dicadangkan:
tangkap budak hingusan tu dan sumbat jer dlm guni buang ke dalam sungai muar .bih cito.. sapa2 yg teror wat santau.. apa lai pegi la buat...

Anonymous said...

cara penyampaian tak nampak pun mirip nk sokong 1M.. kutuk lagi ada.. kalau sokong tak ler buat clip video yg menghina ugama dan negara juga bendera malaysia... tajuk video clip pun dah tau isi dan hasrat hati niat busuk cina lahabau tu... kalau sokong tak akan bertindak sebegitu.. ada cara dan saloran yg tertentu.Dah nampak ramai dah marah dan takut kena ISA dia buat2 ler citer sokong 1M la.. tak berniat nk hina la..dan mungkin dia kta tak perasan lak yg video clip tu menghina.. ... cibai lu .. rasa dia dah jemu hidup kut.

Yang cik gu smk tu... belom pasti samada kenyataan itu betul atau pun saja diada2kan.

dicadangkan:
tangkap budak hingusan tu dan sumbat jer dlm guni buang ke dalam sungai muar .bih cito.. sapa2 yg teror wat santau.. apa lai pegi la buat...

sin04371 said...

what's wrong with our system..?
the principle who asking chinese to go back china and calling indians as dogs is still well...

and the blogger who critizing the principle and rasism in malaysia had been arrested?

Anonymous said...

kalau dia ni kene buang negeri ke negara ke or lucut nationality, mcm mane pulak ngan guru besar nenek MELAYU yg suruh pelajar dia 'balik ke China' tu? org mcm die tu x diambil tindakan sampai skrang pun! go to hell!!! mana ISA mase ni? goyang kaki kat umah?

korg yg kat sini namanya sedar diri? bullshit! korg x pernah fikir, yg byk menyumbang di msia tu sape? yg bising2 so dat 'malay rights' x dihapuskan tu sape? nape nak bising? takut korg x dapat survive ke kalau rights korg dihapuskan? sbb dah biasa gov sara hidup? yg gov byk guna duit taxpayers utk menampung hidup supaya diorg x mati kelaparan tu sape? yg x payah susah payah nak keje dah ade duit masuk poket tu sape? so what if u r d majority? semua ni facts yg korg x nak accept, bcz these r d truths! apa yg great grand daughter of TAR cakap semuanya betul, pergilah baca article dia, for sure korg belum baca lagi!

kalau x buat silap, takde org nak susah2 tuduh die, ingat semua org pun senang mcm kau? ade mase lagi nak refuse 2 accept d facts! boleh blah!!!

Anonymous said...

mcm mana pulak ngan kenyataan timbalan pm muhyiddin tu yg ricist tu? mana isa skrng? x nerani nak ambik tindakan kat muhyiddin? cheh! ckp pandai, tapi buat entah ape2...

Anonymous said...

Biasa dia tu, air lior je lebih...xnampak satupun yg bercirikan King GHaz....Moses Black..karpal singh,Kit siang termasuk buah peliornya.....

Anonymous said...

Demokrasi Malaysia suda hancur berderai!
Di mana Perlembagaan Malaysia dan Rukun Negara dan semangat 1Malaysia?Adakah ia sebahagian daripada gimik?
ISA diwujudkan sejak 1960 dan digunakan untuk menjaga keamanan negara tetapi kini amat menyedihkan kerana ISA suda menjadi (Ikut Suka Akulah)
ISA patut digunakan ke atas individu yang racist dan bukannya anti-racist
kenapa tangkap NameWee?
Knp pengetua yg telah menaikkan bahang kemarahan rakyat Malaysia tidak ditangkap?
Dlm klip video namewee ,dia hanya tujukan video tersebut kepada racist bukannya rakyat Malaysia
knp orang lain plak yang terasa?
siapa makan cili dia yang terasa pedasnya..

Anonymous said...

10.06 and the rest
the teacher never said that , the actual story was amend/spinned, by one of the students . was not truth at all
Some of the msian tey're very good in spinning ,,but for this guy is too obvious ,he doesnt like this country ..the 1st case when he still study in taiwan , but msian govt was too forgiven and no action taken . then he back again with his bad attitude , if he live in spore very long time ago "he rest in prison,,,Jayaratnam ended in with bankruptcy tittle gifted from lee kuan yew
recantly a malay guy was catched by spore police cos of "hard warn" directed to one of the minister ,,you compare the spore law with our m'sian law-too flexy
Let every msia lives in harmony NO friction between us ,,,

Arif Omar said...

tarik aje kerayatan anak haram ini

Anonymous said...

Menteri Amaran Negara ada berani ke nak buat macam tu?Hari tu bagi amaran,kali ni amaran pertama,nanti amaran kedua dan seterusnya...sampailah kepala melayu dipijak oleh bangsa lain.

Syorkan tukar kepada Kementerian Amaran Negara...

K.A.K said...

all that is important now is that the action of the principal was not meant to influenced people to act the same way she did and as far as i am concerend, she did made an apologies for that racist remark..now..the question is..what was the motive of namewee when he produced such video?? in other ways..he did several time make videos streotyping the Malays as lazy, too dependent and not contribute to the country that much..that is wrong..and racist too..so if he said he supported 1Malaysia and anti racist, i disagree with him coz his action shows that he hate being a Malaysian..coz he refuse to accept the fact that after all we are all brothers and sisters..regardless of our differences..

Anonymous said...

HOW FUNNY THIS IT! TELL ME FELLOW MALAYSIANS, WHAT DID THIS GUY DO?
YES, HE INSULTED A PRINCIPLE.
AND NOW TELL ME, WHAT DID THE SO-CALLED PRINCIPLE INSAH DID?
SHE INSULTED THE WHOLE NATION'S CHINESES! WHICH I THINK IS MORE THAN 1 MILLION FOR SURE.

SO WHO IS PROVOKING?
SHE- RACISM= TAK KENA
HIM- ANTI-RACISM= KENA


HE WAS POINTING AT THE PARTICULAR PERSON!

OK, MAYB NOW HE SHOULD BE DETAINED. BUT IF HE SHOULD, THAT GURU BESAR NEED TO BE DETAINED FIRST BY MILES.
THIS IS JUST MY HUMBLE OPINION, I COME IN PEACE.

Anonymous said...

Pui lu lah goblok!

Anonymous said...

wat namewee did was not right. but if youwatch n listen carefully to the vid he says he loves air bandung.. he said fuck racism( meaning he's agaisnt it).

I am sad...i am sad that malaysians whom are well known to be united(by tourists from all over the world) though we're differnt.. in terms of skin color and religions..,
but now, wat has become of us? why are we hating each other? please remember the song 1 malaysia.
I am chinese, and i am malaysian. There's no where else thats home. even if i migrated else where.. i am still a malaysian. Born a malaysian and bred as one!!

Please people.. take a moment to think... everyone is taught to love and share and to respect.. so please..

Anonymous said...

There is a serious problem in this country, how come Singapore can be so advance compare to Malaysia? You see those advance and modern countries like USA, they never do any racism, Obama, the blacks who have been repelled long time ago, now he has become the President of United State. Never discriminate people as we all are human being. Obviously the system in Malaysia has a very stupid and serious problem, take the principle as an profound example, then you will realized. In Singapore, events and conflicts are highly discussed, even the speech of the Minister. The main purpose of this discussion is not to develop and encourage the racism, but to improve the peacefulness between all the different races. This is what Malaysia suppose to do and action should be taken to eliminate racism, not support and encourage racism. 1Malaysia

Ohman yusof said...

Allah pernah cakap orang yang cakap orang laen "goblok" itu bukan manusia,tapi itu babi!

ini benar,allah semalam baru kasih tau aku saja...
jadi kami melayu semua seharusnya babi!
horrayyyyy!!!!!!
melayu babi!!!!!!

Anonymous said...

ALAH..BERITA PENANGKAPAN NAMEWEE PUN ANTARA BETUL ATAU TIDAK YE...MASIH SPEKULASI...

TENGOK LAH TU, NAK TANGKAP MAMAT TU PUN TAKUT...BERITA PENANGKAPAN MAMAT TU PUN MASIH BLM KOMPOM LAGI...HE..HE..HE..

AGAKNYA MAMAT TU TANGKAP MOLEK2 DAN SOROK KAT HOTEL, LPS TU SENYAP JER!!!


KALAU NAK ATAU DAH TANGKAP...HAH! TUNJUK BETUL2 DAH TANGKAP MASUK TV, MASUK UTUSAN DAKWAT MERAH LAGI...MACAM KO RANG TANGKAP ANWAR DULU, PAKAI TOPENG!!

APARAAAA!!! NAK TANGKAP MAMAT CIBAI PUN KENA FIKIR 1000 KALI...TAPI MEMBEBEL JE LBIH!!!

HAPRAK BETUL!!

Anonymous said...

OH..!! RUPA-RUPANYA MAMAT NI PERGI SENDIRI KE BALAI SERAH DIRI..BUKAN POLIS BERTEMPIARAN MENCARI DIA SAMPAI LUBANG CACING...MAKLUMLAH REPORT POLIS DAH BERATUS DAH...TAPI POLIS TAK PERGI PUN...LAST2 MAMAT NI TERPAKSA SERAH DIRI SENDIRI, DAH POLIS TAK NAK CARI DIA...

MACAMANA KERJA MENTERI KDN NI...KALAU PUAK2 PEMBANGKANG TU, WAH! POLIS PUNYA KEPANTASAN MENCEKUP, MENCARI, MENYIASAT DAN MENAHAN UMPAMA LAJUNYA KERETA FERARI....TAPI BAB2 NI YG LBH TAKUT KPD CINA KELAJUANNYA SAMA DGN PROTON SAGA!!!


LIHAT LAH...

TAPI...AKU SYAK LAH, MAMAT NI DGN PEMIMPIN UMNO/BN PASTI ADA APA2 NIH!! MASING2 ADA PERANAN TERSEMBUNYI...APCO BOLEH BUAT APA SAJA!!!

kir said...

bodoh la korang ni, namewee pee wee tu konform video dia bagi orang melayu sakit hati, siti inshah punya kes tu, cina bukit ngan india botol sekalian ada tau ke cerita yang betul atau main dengar cakap aje?
kalau betullah kes pengetua tu benar apa yang dikatakan, aku pon marah...tapi cina bukit/india botol sekalian ni macam terlebih sudu dari kuah je kalau tak betul.

To Anon August 31, 2010 4:18 PM, lu pon bodoh nak compare malaysia dengan Us pasal kes Obama. Gua cakap lu bodoh sebab lu compare aa, Obama sana duduk US cakap bahasa afrika atau english? Dia punya lifestyle ikut afrika ka atau american? lu cina sama sini duduk malaysia tapi kiblat masih China/taiwan loo, mau pakai itu tulisan cakar ayam kasi busat busat, cakap chong cheng chong cheng bising macam haram kat public places, lu punya jati diri malaysia mana? lu punya bahasa malaysia mana???lu ada respek kaum majority sini ka??Obama sana walaupon dia black, dia mau assimilate jadi american.Lu cina sini duduk, ada mau assimilate sini malaysia punya culture?lu masih bawak lu punya homeland culture. Sekarang melayu sudah marah mau cakap "lu balik cina". Dulu lu ada dengar ka? Tarak kan? Ada pon sikit saja, sekarang semua melayu mau cakap sama cina yang tak sedar diri "Balik cina" pasal cina sini dah macam sial mau naik tocang.
Gua sekali lagi cakap lu anon August 31, 2010 4:18 PM banyak BODOH

Anonymous said...

DAH TANGKAP TAPI TANGKAP GAMBAR JE !!!
IH IH IH HUH HUH HUH HA HAHH HAH HAHH

Anonymous said...

ada juga melayu bodoh nak backup si cina ni... lupakan video clip kedua dia.. cuba tengok video clip pertama dia... negarakuku tu... apa korang nak komen pasal lagu tu... lagu kedua tu cuma hipokrit je.. tp tetap ada unsur2 menghina islam dan bangsa melayu juga.. pada melayu2 yang nak backup si cina ni.. sudah2 la berpolitik.. kalau parti lu menang pun tak guna kalau bangsa dan agama lu tergadai... fuck la PR.. lucutkan saja kerakyatan lahabau ni.. dia lebih bebas kat luar sana.. kita tengok ada tak negara luar nak ambik dia jadi warganegara.. fuck u namewee

Anonymous said...

KALAU BETUL SUDAH DITANGKAP SIGOBLOK NIE,INILAH PERKARA PALING BETUL PERNAH DIBUAT OLEH KDN.INI GOBLOK MEMANG CILAKA PUNYA MANUSIA,ISI PERUT BUSUK,MATI BERULAT LA KO

Anonymous said...

Kalu kau tak tahu aku kasi tahu... Malaysia, negara ini NEGARA MELAYU. So, orang Melayu tak perlu dibuang negeri sebab ini negara MELAYU....

Yang lain dari Melayu tu kena balik negeri....

Anonymous said...

Kir ... aku respect ko. aku dok tercari2 ayat yg sesuai, tp ko dah hentam dulu. Syabas!

Anonymous said...

Aku setuju ngan kau kir, Di amerika mana ada sekolah cina, sekolah hindu, sekolah siam, Obama asal orang afrika tapi cakap amerikan , cina malaysia cakap bahasa Malaysia pun tak tau.....nak compare konon...puih...

Anonymous said...

apasal la bnde mcm ni pn lame sgt nk amek tindakan..takut dgn MCA kah? helo..bape rmai melayu yg kena masuk ISA xpsal2..ni kn pulak budak laki cina yg xde hormat lgsg kt negara sndri..xsuke dok msia..g blah la wei...

Anonymous said...

di-beritakan Nazri Aziz telah bergaduh dengan Hishamuddin keran menahan Nam wee "si goblok"

last bloodz said...

buang negara la..
barua mcm nie xleh duk lam negara yg aman nie.. dasar pendatang yg tatau bersyukur..

Anonymous said...

Inilah tindak tanduk Menteri Dlm Negeri kita PONDAN dan tak buat kerja.

Dia suka buat lawak bodoooooooooooooooooooo saja. Yg serious pun ketawa yg tak serious lagi dia ketawa.

Heran aku.

Anonymous said...

Namewee kena tahan? No way....tapi kalau orang Melayu yang buat tu....YES WAY.

Anonymous said...

Charge atau buat pertuduhan ke atas dia di mahkamah awam, biar mahkamah buat keputusan. Jika dia disabit kesalahan dan dipenjara, walaupun sebulan didalam penjara atau 2 tahun, ini sudah cukup besar ertinya sebagai satu kemenangan kepada rakyat Malaysia pelbagai kaum yang majoritinya menghormati dan patuh kepada undang-undang negara.Tentu ada seksyen atau akta di bawah undang-undang civil untuk Namewee dipertuduhkan. Jika seorang penuntut sekolah menengah kencing ke atas bendera Malaysia pun pasti dikenakan tindakan tatatertib.Jika 1 bulan pun dia dipenjarakan, rakyat Malaysia akan lega, dan menunjukkan yang kerajaan tu boleh bertegas.Rakyat risau jika menterinya lemah, dan kerajaan nampak lembik untuk bertindak dan inilah keadaannya, rakyat seakan tiada keyakinan terhadap kerajaan . Kes Namewee ini tak perlu ISA, sebab jika guna ISA, beliau berharap untuk menagih simpati orang ramai.Ini akan menjadi satu 'morale victory' bagi beliau.Hishamuddin, surely you are smarter than him!