Tuesday, October 1, 2013

12 comments:

Anonymous said...

Harap ppim juga siasat sime darby yang sedang giat membuang usahawan dan perunding2 bumiputra yang kecil2an. Mereka hanya ingin syarikat yang mempunyai iso atau apa2 pengiktarafan antarabangsa. Begitu juga uda holdings yang sudah lupa matlamat asal mereka ditubuhkan.

Anonymous said...

ini ke wajah wajah babi.. petualang bangsa dan pelacur pelacur yg menggadaikan lendir mereka kepada pembekal pembekal cina untuk kedai mesra mereka.... moga allah laknatilah mereka jika mereka ada niat begitu .... mungkin tak baik aku doakan brgini....nik ajis boleh doa tak kan aku tak boleh sebab sakit hati tgk muka sial sorang sorang nie

Amekkaw said...

Korang nak mengharapkan apa dengan mereka ini? Merayu, merintih dan menangis supaya mereka ini bersimpati dengan korang?

Kalau sekadar nak berniaga kecil-kecilan, korang pergi main jauh-jauh. Bawa masuk barang-barang jualan korang tu, kerepek ubi kayu, keropok lekor, tempeyek, kacang goreng dll pergi buka warung plastik tepi jalan. Petronas Class Global, World Brand dan Fortune Listed, mana ada main jual kueh baulu dan sarbat!!!!

Mereka tu class world managers laaa, tak tengok Melayu senget dan kurang upaya macam korang ni. Dalam istilah korporat, korang ni dipanggil corporate liability. Dalam Bahasa Melayu dipanggil Biawak Hidup!!! Tak salah Omar cakap macam tu kan?? Tak salah kalau Nagib setuju dengan Omar kan??

Aku sarankan korang punggah barang-barang korang semua, minta tolong sama PPIM hantar barang produk korang dekat UTC atau RTC. Lagi bagus korang longgok depan KLCC, Petronas Twin Tower yang Gah itu.

Meka diatas tak man tempe, meka makan cheese dan bah ku tet.

Anonymous said...

terus terang dikatakan...kebanyakan yg melangani stesen Petronas ada ORANG MELAYU...kanapa padang rendah prudok Melayu.....tapi duit pelanggang Melayu kamu hendak...muhasabah diri la bos-bos Petronas Dagangang

Anonymous said...

cukup sebulan kita pulaukan Petronas...tengol apa akan jadi

Anonymous said...

SIKAP SETENGAH MELARYU HARI INI IALAH:

setelah dapat jawatan kerana kemelaryuan tetapi dengan jawatan yang dipegang melaryu ini tidak percayakan produk melaryu.

melaryu melanggan produk petronas bukan kerana kualiti tetapi kerana namanya kemerlayuan.

Anonymous said...

Kau org bodoh undi bn..umno kena jual lah..byk bukti..

Anonymous said...

Contoh dalam video tu

Anonymous said...

Petronas suka Melayu celup macam Zhairil Khir Jonari tu, baru lah global standard. Muka Jawa, bangla, boyan, siam, pandai macam mana pun akan diperlekeh!

Anonymous said...

itu memang betul.apa yang berlaku sekarang ini,sudah lama terjadi.Sebenarnya bukan syarikat Melayu tidak mampu,tapi sebab bukan syarikat kroni mereka2 dalam GLC nih.Kalau bukan 'kaum' dia dapat,dilenggahkan lengahkan projek tersebut,bermacam macam lagi dibuatnya termasuklah payment pun dilambatkan dengan alasan2 dimunasabahkan.Sorilah to say,dah banyak syarikat2 Bumiputera terkena sumpahan syarikat2 GLC ini.Mereka sendiri pun tahu,jika mereka dapat kontrak,sudah pasti segan nak minta sesuatu sebab sama2 Melayu,kalau bangsa lain bagi memang depa sebat

Anonymous said...

Nama syarikat : PUNCAK IDIA BERSATU SDN. BHD.
Dapat geran RM10juta dari kementerian Sumber Manusia 8 bulan lepas, geran untuk bagi training. Masa tu Datuk Maznah adalah Timbalan Menteri Kem. Sumber Manusia.Anak lelaki beliau ada share dalam puncak Idia Bersatu. Sekarang semua bergaduh pasal share. Bapa dia cuba masuk campur supaya anak dia dapat majority share instead of 5%. Cerita ini dah keluar kat:

http://sangkakalajari9.blogspot.com/2013/09/anak-calon-pemilihan-umno-cuba-nak-tipu.html (Refer kat bawah)

ANAK CALON PEMILIHAN UMNO CUBA NAK TIPU RAKAN PERNIAGAAN
Apa la nak jadi ni, mak awak tu nak bertanding dalam pemilihan UMNO Malaysia nanti, cuba la jangan buat perangai, tunjukkan kebaikan sebagai anak seorang pemimpin dimata orang ramai.

Sangkakala tak mau la sebut anak siapa dalam blog ni sebab takut nanti akan mengganggu proses ibunya yang bertanding dalam sayap wanita UMNO Malaysia tapi Sangkakala akan terangkan serba sedikitlah bagaimana anak kepada calon ni cuba nak menipu rakan perniagaannya.

Sangkakala dengar anak kepada calon ni, mempunyai 2 lagi rakan perniagaan dan salah seorangnya pula merupakan calon EXCO Pemuda UMNO Malaysia dan Sangkakala juga tak mahu nak sebut siapa tapi calon EXCO Pemuda ni dari Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Sorang lagi rakan kongsi dalam perniagaan yang dijalankan ialah Presiden kepada sebuah persatuan yang agak berpengaruh di Malaysia dan dari maklumat yang Sangkakala terima, Presiden persatuan ini telah mengeluarkan segala perbelanjaan bagi perniagaan tersebut.

Pada awalnya, perniagaan yang berasaskan pendidikan ini dikatakan akan mendapat geran dari kerajaan untuk menjalankan operasi syarikat setelah mendapat kelulusan tetapi ianya tidak berlaku sepertimana yang diharapkan, dan rakan kongsi yang memegang jawatan Presiden persatuan telah menangung segala kos operasi termasuklah sewa pajabat walaupun pada asal perjanjian, ianya akan ditanggung bersama.

Hinggalah mereka bertiga setuju untuk mencari pelabur bagi menjalankan syarikat tersebut dan sebelum mendapat pelabur, ketiga tiga mereka ini kononnya telah berbincang dan bersetuju untuk mengenakan syarat kepada pelabur dan setelah kata sepakat dicapai maka bermula lah tugas rakan kongsi mereka yang memegang syer terbesar yang memgang jawatan Presiden persatuan untuk mencari pelabur, dan setelah menemui orang yang berminat satu pertemuan diadakan dan pelabur bersetuju untuk membuat pelaburan sebanyak 1 juta ringgit tetapi dengan syarat.

Pelabur akan memegang syer sebanyak 50 peratus, anak kepada calon dan calon EXCO Pemuda tadi masing masing 5 peratus dan presiden persatuan tadi sebanyak 40 peratus dan mereka yang memegang syer 5 peratus tadi akan diberikan wang tunai sebanyak 100 ribu seorang dan keuntungan perniagaan setiap tahun mengikut nilai syer.

Pada mulanya kedua dua pemegang syer 5 peratus tadi bersetuju namun begitu, mereka telah membuat perancangan untuk mengeluarkan pemegang syer 40 peratus tadi dari pentadbiran sebelum pelabur masuk ke dalam syarikat, kerana sebelum pelabur melabur dalam syarikat tersebut, kedua dua mereka masing masing memegang syer sebanyak 30 peratus seorang.

Itu lah sikap manusia yang akan melupakan jasa, cuba pula nak menipu seorang rakan kongsi yang telah bekerjasama serta mengeluarkan perbelanjaan dalam menjalankan operasi syarikat dari mula hingga kini tiba tiba bila dah nampak duit, senang senang nak buat macam tu.

Ingat la sikit jasa orang, jangan cuba nak membohong sana sini sebab awak tu anak pemimpin, tak banyak sikit akan kena tempiasnya juga kepada mak awak tu, dan kepada calon exco tersebut, jangan belum memegang jawatan sebagai exco dah mula nak tipu orang sebab takut nanti tak selamat hidup.

Anonymous said...

Azeez Rahim lebih pentingkan politik dari kebajikan?? Sepatutnya Pengerusi Tabung Haji pergi haji, Ini dalam sejarah pertama kali Pengerusi Tabung Haji tak pergi haji. Sibuk dengan pemilihan MT dan bahagian. Apa gila Pengerusi Tabung Haji tak pergi haji????

http://no2azeezrahim.blogspot.com/2013/09/azeez-rahim-tak-layak-jadi-pengerusi_17.html