Tuesday, April 20, 2010

Penting untuk RAKYAT mengANALISA kembali JANJI JANJI PENIPU RAKYAT setelah memerintah negeri Selangor sejak PRU12, Mac 2008.

Apakah sudah terLAKSANA segala yang dijanjikan BULAN, BINTANG dsb seperti termaktub di dalam manifesto PENIPU RAKYAT sewaktu PRU12.
Seperti sedia maklum, PENIPU RAKYAT TIDAK MAMPU MELAKSANAKAN SEGALA JANJI JANJI Pilihanraya Umum lalu.
Apa yang mampu ditunaikan adalah CACI MAKI, PENIPUAN, KRONISM dan FITNAH kerana itu adalah MAKANAN RUJI PENIPU RAKYAT.
INFIDEL ... YOU CAN CHEAT ONCE ... BUT NOT TWICE !!!

12 comments:

Anonymous said...

Belia Pencari Kebenaran~~

BUKAN KE ..HUTANG TALAM KE ATAS KERAJAAN SELNGOR...BEJAYA DI KUTIP..BUKAN BAJET UTK MEMBELI HUTANG DR TALAM..?????

{RM 392 juta hutang Talam Corporation Sdn Bhd berjaya dikutip kerajaan negeri Selangor}

Mozas said...

Selepas arak dan kuda, mari kita lihad apa yang zaid ibrahim akan bawa ke hulu selangor di sini:

http://satulimatiga.blogspot.com/2010/04/apa-yang-zaid-ibrahim-akan-bawa-ke-hulu.html

Unit Media Wangsa Maju said...

SAUDARA PENCARI KEBENARAN,

TERIMA KASIH DI ATAS KEPRIHATINAN ANDA...

KERAJAAN SELANGOR TELAH MELULUSKAN BAJET TAMBAHAN 'MEMBELI' HUTANG TALAM CORPORATION DENGAN WANG KERAJAAN NEGERI. WANG KERAJAAN NEGERI ADALAH JUGA WANG RAKYAT.

APA YANG PELIK DAN PASTI, MENGAPA KERAJAAN SELANGOR MENEKAN YAYASAN BASMI KEMISKINAN (YBK) SEHINGGA MERAMPAS TANAH MILIK YBK UNTUK DIJADIKAN UiTM DI SERENDAH.

DENGAN PEMBUKAAN UiTM DI SERENDAH, DENGAN SENDIRINYA INDUSTRI 'TAMBAHAN' SEPERTI HARTANAH, MAKANAN, PRASARANA DSB DAPAT DIADAKAN.

DENGAN KATA LAIN, PELUANG PEKERJAAN BUAT PENDUDUK SETEMPAT WUJUD DENGAN TERTUBUHNYA SEBUAH INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI.

SECARA TIDAK LANGSUNG, SERENDAH AKAN MEMBANGUN SEPERTI DI BANDAR BANDAR LAIN SEPERTI DI SELANGOR.

MENGAPA PERLU DIHABISKAN WANG UNTUK MEMBELI HUTANG TALAM CORPORATION.

Mctheory said...

Post yang bagus. . Mc sokong! hu hu hu. .

Anonymous said...

PKr telah dikuasai oleh Parti yang benci kepada Melayu. dengan adanya UITM di Hulu Selangor, secara tidak langsung akan wujud bandar Baru Melayu seperti Shah Alam. Secara kebetulan, keseluruhan tanah di sekitar UITM adalah Rezab Melayu, maka takda peluang la kumpulan anti Ketuanan Melayu nak berniaga kat situ, langkah paling mudah...hasut orang Melayu yang bodoh dalam PKR untuk halang UITM kat Hulu Selangor...pandaikan!

Anonymous said...

Pakatan Rakyat akan membina Kandang Babi yg terbesar, termoden dan tercanggih di negeri Selangor. Dgn modal 100juta, negeri Selangor akan menjadi Kandang Babi yg termoden dan canggih. Kerajaan Ds Najib slogan 1 Malaysia, rakyat di utamakan. CIFUT BABI slogan 1BABI, babi di utamakan. Harap2 ahlul2 Parti ajaran Songsang bole berbangga sama. 1 BABI - inilah akal berjambul dari barua Yahudi zionist

Unit Media Wangsa Maju said...

UNTUK MAKLUMAN SEMUA, TAMBAHAN KEPADA SOALAN PENCARI KEBENARAN,

MENGAPA KERAJAAN SELANGOR 'MEMBELI' HUTANG TALAM CORPORATION DAN BUKAN TALAM CORPORATION MEMBAYAR HUTANG KEPADA KERAJAAN SELANGOR AKAN DIJELASKAN DI SINI.

SEBENARNYA KAEDAH YANG DILAKUKAN OLEH KERAJAAN SELANGOR DIKENALI SEBAGAI 'ROUND TRIPPING'. TALAM CORPORATION MENJUAL ASET LAMA TANG TIDAK DIGUNAKAN KEPADA KERAJAAN SELANGOR DAN AKAN MEMBELI BALIK ASET TERSEBUT PADA HARGA YANG SAMA PADA WAKTU YANG DITETAPKAN DIDALAM MOU (MEMORANDUM OF UNDERSTANDING).

INI ADALAH SATU KAEDAH 'BAILOUT' YANG DIGUNAPAKAI DALAM PERAKAUNAN (CREATIVE ACCOUNTING) DI SELURUH DUNIA.

KERAJAAN SELANGOR MENDAKWA TALAM CORPORATION TELAH MEMBAYAR RM 50 JUTA HUTANG NAMUN APA YANG SANGAT MERAGUKAN MENGAPA TIDAK DILAPORKAN (DISCLOSE) PEMBAYARAN BALIK HUTANG PADA MASA, TARIKH DAN TEMPAT.

BAGI TALAM CORPORATION YANG BERTARAF PN17 DI BURSA SAHAM MALAYSIA, ADALAH DI KEWAJIPAN UNTUK MENDEDAHKAN PEMBAYARAN HUTANG SEPADA SURUHANJAYA SEKURITI, BURSA SAHA MALAYSIA DAN KEPADA UMUM (MELALUI AKHBAR).

BERKENAAN YBK...
MENGIKUT AKTA KANUN TANAH NEGARA (PINDAAN 49/2007), 4 PIHAK TERMASUK BUKAN PEMILIK TANAH DIBENARKAN MEMBAYAR APA APA CUKAI BAGI PEMILIK TANAH.

OLEH KERANA ITU, BENDAHARI KERAJAAN NEGERI SELANGOR SECARA DASARNYA BERSETUJU DENGAN PEMBAYARAN YANG DIBUAT OLEH KERAJAAN NEGERI MELAKA WALAUPUN TERUS DIHALANG OLEH MENTERI BESAR SELANGOR KHALID 'GAGAP TERGAGAP GAGAP' IBRAHIM.

YANG GAMBI said...

Bro, sejak berpuluh tahun Anwar, Azmin dan kuncu2 PKR membuat kerja munafik.... tunggulah akan balasannya nanti...........kuburkan PKR di Hulu Selangor..

Anonymous said...

STEADY LAH UNIT MEDIA WANGSA MAJU.....
SEMAKIN MANTAP....BAIK PUNYA.....

abahitamtam.blogspot.com said...

Mari Sama-Sama Benamkan PKR...menyesal aku kena tipu hidup-idup...kena simbah air, kena pukul...last-last orang yang tak kena mengena dengan perjuangan yang kutip hasil...

ana said...

Zaid kata apa salah guna kuda untuk SPORT...betui!betui!..

Anonymous said...

Belia Pencari Kebenaran~~ terima kasih... saya akan mengkaji beberapa info berkaitan talam...

tambahan soalan...bukankah segala hutang n masalah kerajaan selangor adalah rentetan hutang n masalah semasa kerajaan BN 50 thbn dahulu...dan perlu di langsaikan bila kerajaan Pr Memerintah...