Tuesday, August 20, 2013


Masih ingat lagikah dengan seorang pentaksub PAS bernama Wan Ji Wan Hussin ini. Tahap ketaksuban ahli PAS ini terhadap Nik Aziz sehingga didoktrinkan Mursidul Am PAS sebagai MANUSIA KERAMAT.

Tonton, lihat dan awasi gerak badan (body language) manusia bergelar ustaz PAShit ini apabila menyebut nama Nik Aziz.









Ketaksuban orang UMNO terhadap parti dan pemimpinnya tidaklah sampai ke tahap terlalu mengagungkan suatu tubuh dan jasad yang bakal ditanam 7 kaki dalam tanah. Cukup berbeza dengan pendekatan yang dipamerkan ahli dan penyokong PAS ini.

Namun begitu sudah terlerai apa yang tersirat disebalik kegilaan ini. Semakin ramai 'manusia yang sakit' didalam PAS sebenarnya.

Ideologi 'Manusia yang sakit' ini tidak terhenti setelah mengangkat martabat Musidul Am PAS sebagai MANUSIA KERAMAT. Ideologi gila ini diteruskan dengan cita-cita paling besar untuk MENGHAPUSKAN INSTITUSI SULTAN DAN RAJA.




Ana punya cita-cita. Sekarang ni 2013kan? 2030, 'MAP' ana, Sultan tak ada. Sultan dah habis. Malaysia ni dah jadi negara Republik. Sistem berpresiden dah. Bila? 2030.. Jadi map..aaa...map. Jadi...aaa...2013, sini ada 2014...betul dak.. 2014, 2015, dua ribu...bla..bla..bla. Kita dah buat map, kita dah buat perancangan tau, sebenarnya 'game' ana ni awal lagi, 2011...'game' ana. Dah ada 2012 dan 2013. Apa ana punya 'game', 'game' ana, tahun yang pertama, ana buat 'game', orang kate Sultan Syaitan.

Mulut orang...Setan...setan...setan...setan...bile??...Tahun ke... Dan terbukti berjaya....ok...ok? Berjayakan??? Orang sekarang tak panggil Sultan....

Kalau Sultan pun...Setan...dalam kepala otak diakan???...Setan...Setan...Setan...Setan...Setan...Setan...

'Game' yang kedua, 2012-2013, macam mana nak letup?? Bagi gegar sikit.... Mesti ada orang kena tangkap kerana....[ayat tak dapat didengari]....Sultan. Maka lahirlah orang yang bernama Aduka Teruna. Ada orang namanya Ahmad..Abdul Jalil. Dan ada orang namanya Wan Ji...Ok..Betul dak? 'Game' dah berjaya... 'Game' 2013 ke 2014... Apa nak buat??? Yang itu aku tak boleh ceritalah...

Maknanya, dia ada 'game' tau...Step by step...Untuk mencapai kejayaan Sultan Zero. Faham??? Impulsi Sultan....Ok boleh?? Insyallah....Boleh eh?? Jadi dia ada 'game'.... Seorang pemimpin dia ada 'game', ada map, untuk nak capai destinasi. Dan dia ada 'game' bertahap-tahap. Serupa juga dengan pemimpin yang bijak itu seperti Nabi Yusuf Alaihissalam....Faham??...

Sultan ni...Monarki ni...dia ada baik sikit jer... Tapi mudharat dia banyak eh... Hukum dia macam babi jugak. Mudharatnya banyak...Menghabiskan duit rakyat, mengarahkan sesuka hati, dasar yang agak terbantut kerana faktor-faktor Sultan, tak lantik exco, menyusahkan orang, lepas tu goyang kaki, pembaziran, dia banyak eh...

Baik dia sikit eh...Baik pun rasa tak berapa nak baik pun...nak jaga Melayu..eleh..



Pihak berkuasa perlu mengambil tindakan tegas dan sewajarnya terhadap ahli PAS ini.

Sudah lama PAS sememangnya bercita-cita untuk MENGHAPUSKAN INSTITUSI SULTAN DAN RAJA di negara ini dalam mencapai gagasan untuk menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara REPUBLIK.

Ini bukan lagi omong-omong kosong ...



13 comments:

Anonymous said...

ni bukan ustad ni la yang namakan manusia yg x reti kenang budi...mudah-mudahan jahanamlah manusa ini .....mati dilaknatoleh Allah SWT...amin......sial punya orang .....macam puki sial...

Anonymous said...

tak apa. for a start hapuskan dulu Sultan kesyangan orang Kelantan. tengok ada bran tak mamat gila ni lakukan

Anonymous said...

Mgm ni Bengong Punya orang Pun Jadi Ustst & ada pengikut..

Ni lah akibat taksub kepada Nik Ajis & jadi BALACI DAP akhirnya..

mungkin ada 10% melayu bodoh mcm ni..

Askar Diraja boleh hapuskan mcm Arwah Amin Maunah sauk dulu..

mae said...

Setahu saya, dalam Quran tidak dinyatakan cara macam manakah seorang pemimpin itu diangkat. Hadis-hadis juga tidak ada menyatakan. Rasulullah semasa hayatnya juga tidak menamakn pengganti Baginda untuk memimpin umat Islam. Orang Islam harus bermuafakat untuk melantik pemimpin menggunakan sistem yang metreka pilih. Di malaysia, cara pemimpin di pilih ada cara tersendiri.

norasid md said said...

taksub pemimpin boleh sama mcm syiah dah ni..syiah taksub imam smpaikan sanggup mkn taik imam..pas mengagungkan pemimpin hingga lupa Allah Maha Hebat..sama la tu..PAS=SYIAH

Anonymous said...

protokol zionis ialah hapuskan golongan raja dan sultan.ahli politik mudah di sogok.empayar turki adalah contoh.ustad ni nak jadi mustafa kemal ataturk alaf baru.

Anonymous said...

manusia akhir zaman..taksub tahap babi mamat ni..giler kapa nk hapuskan sultan...tembak kt pale dia ni bgs mnyusahkn ore jerr dia nih..nilah saudara dajal...sib baik bkn kalangan ahli kluarga aku klu x mmg kene hempuk mamat gile ni...

Anonymous said...

Masya-Allah ostak, ostak!!!!

Anonymous said...

Ustaq biol ni eluk ditarik hak keistemewaan org melayu dan keturunan nya sebelum negara malaysia dia nak jadi jan republik. Kalau sultan dah tak ada, tak adalah ketuanan melayu lagi dah jadi macam melayu singpore yg dibodohkan orang cina hingga jadi penduduk minoriti sekarang sebab nenek moyangnya yg bebal terlalu menyokong cina yg tamak kuasa.

Anonymous said...

Senang nak jd ostad. Bela janggut, join pas pastu ckp mcm arab2 sikit dah dpt title ostad walapun ckp mcm org 3 suku.

Anonymous said...

Ostad Wan Ji mak dah rusakkkkkk

Anonymous said...

Unta yg hanya tahu cakap Ana... bahasa arab pun tak pass agaknya!

Anonymous said...

Ngape laa taksub benor dgn pok ajis tu! Udah ghope syiah kamu nie. Bapak kamu mana?? Aku nak tgk laa ghope mana? Kesian kat dia weyhh. Kehkeh.. Pok ajis yg kamu sngka baek benor tu,idak ape pon. Yg kamu pon 1 bodoh bengap ape ke hey nye?? Kamu tgk pok ajis maki2 org pon da tau dah! Idak elok tingkah laku nye yg nak kamu bangge2 kan. Dah laa. Pegi laa kamu jilat jubor dia,kalo ghope tu yea??