Friday, March 29, 2013

PKR tidak relevan di Kuala Krai mahu pun di Kelantan - Muhamad Bustaman Yaacob (PAS Guchil Hulu)alt

Dewan Undangan Negeri (DUN) Guchil bakal menyaksikan pertembungan tiga hala untuk kali kedua antara Ketua Cawangan PAS Guchil Hulu Muhamad Bustaman Yaacob yang ingin bertanding sebagai calon Bebas, wakil Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan wakil Barisan Nasional (BN).

Bustaman yang bertegas ingin bertanding atas tiket Bebas menimbulkan keresahan Menteri Besar Kelantan Datuk Seri Nik Aziz Nik Mat yang disifatkan akan memecahbelahkan pola pengundi justeru melemahkan perikatan Pakatan Rakyat (PR) antara PAS, PKR dan DAP.

Tindakan Bustaman jelas menunjukkan ketidakpuashatian kepada pemerintahan PKR di DUN Guchil sejak 2008 yang dilihat tidak mengambil berat mengenai perihal penduduk DUN tersebut.

Beliau yang juga merupakan Ahli Jawatan Kuasa Majlis Tindakan Dun (MTD) menegaskan hanya akan bertanding atas tiket PR sekiranya beliau dibenarkan bertanding bagi mewakili PAS dan bukannya diberi kepada calon PKR.

Tambahnya, PKR tidak relevan di Kuala Krai mahu pun di Kelantan.

Artikel penuh, PAS MULA TERAJANG PKR KELANTANBelum lagi dibubarkan Dewan Rakyat, PAS dan PKR sudah mula main sepak terajang di Kelantan.

Anwar desak Nik Aziz letak calon PKR, Muhamad Bustaman Yaacob ugut Nik Aziz mahu bertanding atas tiket BEBAS.

Ayat paling tak tahan ... PKR tidak relevan di Kuala Krai mahu pun di Kelantan.

Yang cakap PAS, bukannya BN ...

7 comments:

Anonymous said...

bengong!!! masing2 nok pertahe peliwat, boddo serupo tahi.

Anonymous said...

Betul ke PAS yang cakap.....
Nantikan dikatakan sandiwara UMNO pulak kan

Anonymous said...

di negeri yg 90 peratus melayu ni patutnya UMNO dgn pas saja bertanding.

Anonymous said...

Orang kelantan matang berpolitik..

Anonymous said...

PKR parti talibarut yahudi mana ada cawangan dia dimana pun tapi sembang macam tong drum bunyinya, yang pekak pas jadi penyokong low kelas tak tau nak berfikir dengan waras boleh dibodohkan dan diyahudikan pula tu.

Anonymous said...

Hello, its nice article regarding media print, we all be aware of media is a impressive
source of facts.

Here is my web site; elektronisk cigaret

Anonymous said...

Kalaulah penyangak2 PAS dan PKR ni duduk kat Putrajaya nanti, kemudian sampai lagi masa nak PRU, rasa2nya mau dorang kerah ATM dan PDRM bertempur utk dorang berebut kerusi.

Contoh dah ada, dulu ketua mabuk kuasa mrk dah buat mcm tu masa nak paksa Umi Hafilda buat akuan bersumpah palsu ttg liwat I.