Saturday, January 16, 2010



Khalid Samad, Ahli Parlimen Shah Alam, wakil PAS yang tak henti henti dengan kontroversi dengan orang Islam yang diluar kelompok Pakatan Rakyat. Bermula dengan kuil Hindu di Shah Alam dan sekarang dengan saranan beliau bahawa kalimah Allah 'harus' digunakan oleh penganut agama Kristian.

Sepanjang pengetahuan saya Khalid ini tidak mempunyai sebarang kelulusan dalam bidang agama Islam selain menjadi ahli PAS dan beliau sendiri mengaku bahawa beliau bukan seorang ustaz. Tapi cara beliau menempelak penelist lain yang jauh berilmu dalam bidang usuluddin dan pendakwahan didepan para hadirin sekelian sedangkan panelist tersebut menggunakan tutur cara yang berhemah ketika berbahas.

Serangan beliau keatas UMNO mendapat
perhatian blogger
http://www.papagomo.com/2010/01/khalid-samad-pas-for-all-di-wajib-tukar.html
Petikan:
Minaq Jinggo Fotopages

Post By Papa Gomo

3 comments:

Unknown said...

INILAH AKIBAT DARI HASIL 'MENGHALALKAN CARA DEMI SEBUAH UNDI...

SUDAH HILANG AKAL DAN PERTIMBANGAN WARAS...

CONTOH NYATA 'MEREKA YANG SANGGUP MENJUAL AGAMA' DEMI KEPENTINGAN PERIBADI SEORANG YANG CUKUP RAKUS UNTUK MENJADI PERDANA MENTERI MALAYSIA KE 7 (ANWAR 'AL JUBURI' IBRAHIM)

SAYA INGIN MEMETIK SEPOTONG AYAT AL QURAN DARI SURAH AL IMRAN, AYAT 64...

Katakanlah: "Hai Ahli Kitab, marilah (berpegang) kepada suatu kalimat (ketetapan) yang tidak ada perselisihan antara kami dan kamu, bahwa tidak kita sembah kecuali Allah dan tidak kita persekutukan Dia dengan sesuatu pun dan tidak (pula) sebagian kita menjadikan sebagian yang lain sebagai tuhan selain Allah. Jika mereka berpaling maka katakanlah kepada mereka: "Saksikanlah, bahwa kami adalah orang-orang yang berserah diri (kepada Allah)".

RATA RATA UMAT ISLAM HARI INI MENGULAS PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH TANPA MEMPUNYAI ILMU DAN FAKTA KUKUH MAHUPUN BERGURU DENGAN ALIM ULAMA TANG MUKATABAR

KONONNYA...

GOLONGAN 'AL SAMAWI' WANG WUJUD PADA HARI INI DIBENARKAN MENGGUNAKAN KALIMAH ALLAH,

SEBENARNYA...
SUDAH TIDAK WUJUD LAGI GOLONGAN AL SAMAWI KERANA DENGAN TURUNNYA AL QURAN KEPADA UMAT MANUSIA, KITAB ZABUR, TAURAT DAN INJIL SUDAH TERBATAL DENGAN SENDIRINYA. AL QURAN ITU ADALAH LENGKAP DAN SYUMUL.

GOLONGAN AL SAMAWI TERDAHULU DARI ZAMAN NABI DAUD, MUSA DAN ISA BERPEGANG KEPADA PRINSIP ALLAH ITU ESA, TIDAK MEMPUNYAI ANAK DAN TIDAK DIPERANAKKAN.

KEPADA GOLONGAN GOLONGAN MANUSIA YANG MASIH LAGI MAHU MEMPERJUANGKAN 'AL KISAH' DI ATAS...

DIMINTA BERTAUBAT DAN MUHASABAH DIRI...
SEBELUM ALLAH TAALA MELAKNAT KITA TERUTAMANYA UMAT MELAYU

WASALAM

- MELAYU ATAS PAGAR -

yanmaneee said...

yeezy
lebron 16
kd 12
cheap jordans
lebron james shoes
bape hoodie
nike sb
air jordan 1
curry 7
golden goose outlet

noke said...

v2u30s8e32 c8o24g5a91 s7s20y5b12 u6v71n3b96 b9b36x1a59 z2l59d3t50