Thursday, March 4, 2010

Wow.....Wee Choo Keong tidak hadir semasa Ikrar Taat Setia pada Parti PKR. Awat tak hadir MP Wangsa Maju ni? Errr Keluar Negara di katakan alasanya? He he he.....

Klik Di Sini

Wee Choo Keong bukanlah ahli PKR, ramai yang mengatakan Wee Choo Keong ni pemimpin PKR. Bila pula di daftar jadi Ahli PKR?

Untuk makluman semua Wee Choo Keong adalah PRESIDEN MDP iaitu Majlis Democratic Party yang di asaskan sendiri oleh Wee Choo Keong ini setelah Di Halau oleh Lim Kit Siang semasa dalam DAP dahulu.

Pada pilihanraya PRU ke 12 yang lalu Wee Choo Keong bertanding atas ticket PKR dan seterusnya memenangi Parlimen Wangsa Maju ini dengan menewaskan YTL dari MCA dengan kelebihan Seratus lebih undi je. Apa pun Dia menang lah jugak. Al Maklum masa tu letak POSMEN pun menang di pihak pakatan pembangkang.
He he he

Kalau Wee Choo Keong benar ingin keluar ke Bebas, ini bermakna bukanlah Wee Choo Keong keluar dari parti PKR. Tetapi sebaliknya MDP parti nya yang keluar dari komponen Pakatan Rakyat. kira dah makin kurang lah komponen yang wujud dalam Pakatan Rakyat tu.

Apa apa pun kita semua pakat tunggu apakah benar sebagaimana di kata Wee Choo Keong akan keluar dari pakatan dan menjadi MP Bebas sebagaimana 5 orang MP Bebas yang wujud ketika ini.

Kami Rakyat Wangsa Maju tak kesah sangat pasal Wee Choo Keong ni nak Keluar ke Nak Masuk ke nak Terjun Bangunan ke, itu semua takda Guna nya. Sepanjang Wee Choo Keong jadi MP di Wangsa Maju ni Satu benda pun tidak dilaksanakan oleh Wee Choo keong ni.

Kalau ada pun dulu lah mula mula menang si Wee Choo Keong ni warkan kepada Rakyat Wangsa Maju untuk beri RM1 kepada setiap ekor TIKUS. Sejak dari hari tu sampai sekarang Ntah dah berapa banyak Wee Choo Keong ni dapat TIKUS pun tak tahu. Senyap sunyi je....

Apa apa pun PRU ke 13 Kita Akan Tawan Wangsa Maju ini demi Kesejahteraan Rakyat Wangsa Maju. He he he.......


3 comments:

Anonymous said...

Salam,

Kalau tak silap saya WCK ini dari DAP tapi bertanding atas tiket PKR.

chedet said...

gua dok Parlimen WMaju di sejak 96 zaman Dr kamal salleh. masa tu maju betol wangsa Maju. Setelah beliau di "pecat" (bahasa lmbutnya tidak dipilih) pasai katanya pro Anwar, mai pulak Mej Zulhasnan bekas pegawai TUDM yg juga " dip*c*t" dr majikannya pasai kelaku elok sgt. Tak caya tanya geng pilot TUDM kuantan zaman 80an. zaman dia perintah WMaju lagi maju.Lepas zaman dia mai pulak zaman Dinasti YTL. maka tumbuh lagi bgnan 700- 800 tingkat secara suburnya di WM. dianggarkan penduduk kalau setitik ujan turun di wM kena ambik masa 97888.88 jam baru sampai ke serapan tanah. sebab semua bumi di WM telah diturap kemjuan melimpah ruah .keadaan ini menyebabkan kesukaran yg amat tinggi kpd ultraman utk melawan dinasor.tak da tempat langsung tanah lapang utk mereka berdiri. semuanya dipenuhi bangunan pencakar langit. x da langsung rakyat WM yg berpendapatan bwh RM7000 sebulan. Rumah kediaman plg cikai pon Kondominium mewah 80000sqfeet. dgn 8 bilik + 9 bilik air. Tapi sejak 2008.., abih runtuh semua kemajuan yg dibina. porak peranda rakyat. kehidupan menjadi makin susah malah papa- kedana . hingga menyebabkan semua rakyat WMaju terpaksa menghuni rumah2 setinggan bercahaya pelita ayam. Inilah realitinya bila kehidupan ini kita gadaikan kpd pembangkang. Depa nie bkn tau perintah. tak langsung bwk pembangunan malah meruntuhkan.

KetuaPolis Online said...

kehkehkeh buta sejarah..fakta yang salah...siapa kata dia dari dap..dia dh keluar bro dari dap...kahkahkah...orang berpolitik kiat pun nak berpolitik...kehkehkeh